Kaalisaaren uudet ulkokuntosalilaitteet käyttövalmiina – ”Alueella riittää puuhaa kaiken ikäisille”

Liikuntaneuvoja Matti Lepistö näyttää kuntoilemisen mallia uusilla laitteilla.

Vammalan Kaalisaaren uudet ulkokuntosalilaitteet ovat vihdoinkin käyttövalmiina. Odotettu uusi kuntoilualue on seniorikuntoilualueen ja vanhan ulkokuntosalin välissä. Kaikki ”salit” ovat siis kätevästi vierekkäin. Laitteet ovat painopaikallisia, ja jokaiselle käyttäjälle löytyy varmasti sopivat vastukset. Uusina laitteina on muun muassa jalkakyykky-, vaakasoutu-, penkkipunnerrus- ja pystypunnerruslaitteet.

Idea Kaalisaaren ulkokuntosalin laajennukseen tuli vuoden 2022 osallistuvan budjetoinnin kautta, jolloin se kohdistettiin nuorten hyvinvointiin. Ulkokuntosali rahoitettiin osallistuvan budjetoinnin kautta sekä teknisen lautakunnan myöntämän lisämäärärahan kautta.

Uudet laitteet täydentävät jo ennestään kattavaa kuntoiluvälinevalikoimaa.

Kuntosalilaitteiden käyttöön on saatavana ohjausta 31.5. keskiviikkona kello 13-15. Paikan päällä opastusta on antamassa Sastamalan kaupungin liikuntaneuvoja Matti Lepistö.

”Toki laitteissa on perusohjeet näkyvillä, mutta henkilökohtaista opastusta kaipaavien kannattaa suunnistaa keskiviikkona Kaalisaareen. Laitteissa on myös QR-koodi mikä avaa ohjevideon”, Lepistö kertoo.

Ulkona treenaaminen on mukava vaihtoehto sisäsaleille.

Kaalisaaresta on muotoutunut viihtyisä ulkoilualue, joka tarjoaa monipuolisia liikuntamahdollisuuksia aivan Vammalan kaupungin keskellä. Alueen kehittämiseen on panostettu vuosien varrella voimakkaasti, ja siitä onkin tullut suosittu paikka sekä paikallisten että myös paikkakunnalla vierailevien keskuudessa.

Kaalisaaren uusi ja pitkään odotettu uimahyppytorni palvelee sekin jo uimareita tänä kesänä. Alueella riittää puuhaa kaiken ikäisille ja kauniissa rantamaisemissa voi viettää aikaa vaikkapa piknikistä nauttien, kävellen, skeittaillen tai paistamalla nuotiopaikalla grillimakkarat. Onpa kyseessä sitten rento liikkuminen, tehokas treenaaminen tai vain leppoisa oleilu, Kaalisaari tarjoaa siihen mainiot puitteet.

Kesällä on myös mahdollisuus päästä uimakouluun. Uimakouluja järjestetään hallissa ja rannalla, ja liikunnallista toimintaa on ympäri Sastamalaa. Ilmoittautuminen uimakouluihin kuntapalvelut.fi/Sastamala. Lisätiedot jani.vostrakov@sastamala.fi

Kaalisaari tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja liikunnasta nauttiville.