Rukkiviikko pursuaa tapahtumia Kiikassa

Rukkiviikko, Pappilansaari
Mato-onkikilpailuihin matkalla. Kuva: Emilia Valtanen / Valtanenphotos.
Rukkitaivas, Sauli Rajala, Rukkiviikko
Sauli Rajalan isännöimä Rukkitaivas on auki Rukkiviikolla. Kuva: Emilia Valtanen / Valtanenphotos.

Sastamalan Kiikassa viime vuonna herätetty Rukkiviikko saa jatkoa. Tapahtumia riittää jokaiselle päivälle 5.-11. kesäkuuta.

Rukkiviikkoa koordinoi Kiikan Nuorisoseura. Tapahtumia tuottavat lukuisat yksityiset, yhdistykset, yritykset ja muut toimijat.

Rukinkerääjä Sauli Rajalan kokoelmiin pääsee tutustumaan useana päivänä. Kehruukurssikin järjestetään yhteistyössä Sastamalan Opiston kanssa.

Kiimajärvellä pääsee saunomaan rantasaunalle ja ostoksille kyläseuran kirpparille, Hykköllä voi kokeilla rautasaunaa ja Vähähaarassa on ohjelmaa. Jokisivulla tapahtuu Lauttarannassa.

Uusia ohjelmanumeroita ovat esimerkiksi frisbeegolfin Kiikan mestaruuskisat, lukukoiran vierailu Kiikan kirjastossa, pesisauto Äetsän koululla, tarkkuusammunta ja lava avoinna -tapahtuma Kannarissa. Edelliskerralta tuttuun tapaan Kiikan torvisoittokunta järjestää yhteislaulutilaisuuden, vanhalla paloasemalla pääsee käymään ja tutkimaan paloautoja, alle 18-vuotiaille on mato-onkikilpailu, Kiikan lainamakasiinilla ja kudonta-asemalla on näyttelyt ja Kiikan Riento tutustuttaa yleisurheilulajeihin.

Vuoden Rukinpolkija julkistetaan perjantaina järjestettävillä Maalaismarkkinoilla. Useita paikallisia toimijoita on myymässä tuotteitaan. Paikalla on myös eläimiä rapsuteltavana ja poniajelulle pääsee. Kiikan metsästysseura jakaa hirvenlihasoppaa 250 kiiruisimmalle. Markkinoilla esiintyvät Riesa-Pelle, Kiikan Kultatähdet ja hanuristi Heli Vinha. Päätteeksi Kannarissa soittaa Paha uni. Kiikan yritykset ovat avoinna illalla pidempään ja Kiikan Konttorilla on disco.

Rukkiviikon tapahtumiin on vapaa pääsy, jos ei muuta ole ilmoitettu. Ostoksia varten kannattaa varata käteistä, koska Kiikassa ei ole pankkiautomaattia. Tarkat ohjelmatiedot löytyvät Kiikan kotisivuilta ja Kiikan Nuorisoseuran Facebook-sivulta. Muutokset ovat mahdollisia.