Gallup: Mitä sinun kesääsi kuuluu?

Susanna Leinonen ja Marko Salmela Vammalasta ovat intohimoisia kuntoilijoita. Kesäsuunnitelmissa onkin treenaamista, ja ulkokuntosalit ovat kovassa käytössä. Töitäkin pitää kesällä paiskia, mutta vastapainoksi pariskunta aikoo suunnistaa muun muassa festareille. Grillaus kuuluu myös ehdottomasti ohjelmistoon.

Maija Lyytikäinen Vammalasta aikoo kesällä tehdä töitä, ulkoilla paljon ja relatakin välillä. Hän toivoo hyviä uimakelejä ja sitä, että Lissu-koirakin innostuisi tänä suvena enemmän uimisesta. Maijalle maistuvat lämpimillä ilmoilla erityisesti raikkaat salaatit ja hedelmät.

Lissun kesään kuuluu lenkkeily emännän kanssa, uimaharjoittelu sekä lihaisat sapuskat.

Kirsi Peuraniemi on tullut Kaalisaaren maisemiin Nokialta. Hänen suunnitelmiinsa kuuluu töitä ja lomailua sopivassa suhteessa. Kirsi haaveilee komeista rantakeleistä. Kesämauista mieluisimpia on mehukas vesimeloni.

Juhani Forma Huittisista aikoo tehdä kesällä puutarhahommia ja klapeja. Parasta herkkua hänen mielestään on kenttäkeittimellä tehty vanhanajan kunnon ohraryynivelli. ”Sitä tulee keiteltyä aika usein. Se maistuu kaikkina vuodenaikoina.”

Hyväntuulinen Hannu Vähtäri Kauvatsalta tuumii, että ”kesääni kuuluu kaikki se, mikä kesään kuuluukin kuulua.” Hannu aikoo osallistua ainakin Kauvatsan legendaariseen mopokarnevaalitapahtumaan. ”Joka kesä olen käynyt.” Makkarakin miehelle maistuu, kesällä tulee ahkerasti grillailtua.

Johanna ja Sami Levola Kiikoisista nauttivat kesästä maatilansa töiden parissa. Tilaan kuuluu karjaa ja viljelyksiä. Lehmät ovat innoissaan, kun laidunkausi on alkanut.

”Toivon, että ehdimme pitämään lomaakin ”, he pohtivat. Johanna aikoo kesällä suunnata keikoille. ”Ainakin Popedaa ja Käärijää olisi tarkoitus mennä kuuntelemaan.” Kesällä pariskunnalle maistuu jäätelö. ”Ja graavilohi Lavian torilta aamiaisleivän päällä”, paljastaa Sami.