Leijonien pyörä-tempaus sai hymyn monille huulille – Daniil on tähän saakka käyttänyt äitinsä vanhaa polkupyörää, joka on ollut pojalle liian iso

Sastamalassa sijaitsevan Marttilan koulun pihamaalla oli keskiviikkoiltana kevätjuhlan jälkeen iloinen ja odottava tunnelma. Koulun kentälle parkkeeratusta autosta purettiin ulos upouusia polkupyöriä, joita lahjoitettiin joukolle ukrainalaislapsia. Koulussa oli etukäteen kartoitettu polkupyörien tarvetta ja nyt etusijalla olivat lapset, joilla tarve oli akuutein.

”Meille on tärkeää tukea teitä ukrainalaisia sekä täällä Suomessa, että Ukrainassa. Se on meille ihan sydämen asia”, kertoi Lions Clubin piirikuvernööri Anita Tihveräinen tulkin välityksellä lahjoitustilaisuuden aluksi.

Pirkanmaan Lions -piiri anoi kansainväliseltä Lions -järjestöltä apurahaa ukrainalaislasten avustamiseen ja myös LC Sastamala – Vammala ry sai siitä osansa. Yhdistys kartoitti tarpeita ja keskustelussa perusopetuksen rehtori Mikko Tokolan ja Marttilan koulunjohtaja Mirka Järvisen kanssa nousi esille polkupyörät.

Pyörien lisäksi lapset saivat myös kypärät, sekä tietoiskun niiden käytön tärkeydestä.

”Kypärän käytöstä joudumme oppilaita aika ajoin muistuttelemaan”, Mirka Järvinen kertoi.

Kesäloma edessä ja alla uusi polkupyörä. Ukrainalaislapsilla oli hymy herkässä kevätjuhlan jälkeen.

Marttilan koulussa opiskelee 34 ukrainalaislasta ja määrä on ollut tasaisessa kasvussa. Ryhmiä on nyt kolme, ja jokaisessa ryhmässä on opettajan lisäksi ohjaaja.

Yksi onnellinen uuden polkupyörän omistaja on 13-vuotias Daniil Ivashenko, joka oli paikalla vanhempiensa kanssa. Perhe muutti Sastamalaan kahdeksan kuukautta sitten Hersonista.

Perheen vanhemmat ovat iloinneet saamastaan hyvästä vastaanotosta Suomeen ja Sastamalaan, mutta mielessä painaa ikävä kotiin Ukrainaan.

Daniil kertoo pitävänsä kovasti koulunkäynnistä, eikä pysty nimeämään ainoastaa yhtä mukavaa kouluainetta, vaan toteaa pitävänsä niistä kaikista. Uusi pyörä tuli hänelle todelliseen tarpeeseen, sillä tähän saakka hän on käyttänyt äitinsä pyörää, joka on pojalle liian iso.

”Nyt on kiva lähteä pyöräilemään yhdessä kavereiden kanssa”, Daniil iloitsee.

Yksi onnellinen uuden polkupyörän omistaja on 13-vuotias Daniil Ivashenko, joka oli paikalla yhdessä vanhempiensa kanssa.