Sastamalan kirkkovaltuuston puheenjohtaja: ”Tyrvään siunauskappelista pidetään huolta”

Sastamalan seurakunnan kirkkovaltuusto 9.11.23 pitämässään kokouksessa päätti seurakuntatalojen, -kodin ja Keikyän virastotalon kevyiden sisäilmatutkimusten teettämiseen varattavasta lisämäärärahasta. Samalla kokouksessa esille nousi myös kysymys Tyrvään siunauskappelin sisäilmasta, josta on olemassa aistinvaraisia havaintoja.

Tyrvään siunauskappeli on säilytettävä kirkollinen rakennus, ja sen sisäilmatutkimusten teettäminen vaatii valmistelua. Tarvitaan toisenlaiset tutkimukset, jotka myös maksavat enemmän. Nämä tutkimukset eivät olisi mahtuneet kirkkovaltuuston kokouksessa esillä olleeseen lisämäärärahaan, ja tuossa tilanteessa ei ollut myöskään tietoa, paljonko rahaa tarvitaan siunauskappelin sisäilmatutkimuksiin. Asia etenee kiinteistyöryhmän valmisteluun, ja sitä kautta tulee uudelleen päätöksentekoon.

Tyrvään siunauskappelia ei ole unohdettu eikä sen tilannetta aliarvioitu. Tähän asiaan tulemme palaamaan uudelleen päätöksenteossa.

Haluamme pitää hyvää huolta Tyrvään siunauskappelista. Sen säilytämme ja sitä tarvitsemme.

Salme Kuukka
kirkkovaltuuston puheenjohtaja