Johanna Pusa kyllästyi 7-päiväiseen työviikkoon ja laittoi grillikioskinsa myyntiin: ” Tässä olisi hyvä mahdollisuus esimerkiksi yrittäjäpariskunnalle”

Huhtikuussa tulee kahdeksan vuotta siitä, kun Johanna Pusa osti Sastamalan keskustassa sijaitsevan Lounaspiste ja Grillikioski Marengin, ja ryhtyi yrittäjäksi. Nyt yrityksen liiketoiminta on myynnissä koneineen, laitteineen ja irtaimistoineen.

”Grillin toiminta ei kuitenkaan lopu, vaikka uutta yrittäjää ei löytyisi. Siinä tapauksessa jatkan tässä vielä itse”, Pusa rauhoittelee.

Hänen mukaansa asiakkaat ovat olleet uutisesta yllättyneitä, pettyneitäkin.

”Meillä menee parhaimpina päivinä jopa 60 lounasannosta, joten onhan tämä monelle tärkeä paikka”, hän juttelee perunamuusia vatkatessaan.

”Tämä meidän itsetehty perunamuusi saakin paljon kiitosta asiakkailta”, hän lisää.

Aamukuuteen töihin tullut yrittäjä on jo keittänyt 10 kiloa perunoita ja aloittanut lounasvalmistelut.

Syynä Pusan päätökseen on yksinyrittäjän pitkät päivät, ja hän kertoo tunteneensa väsymystä jo parisen vuotta.

”Näkisin, että tässä olisi hyvä mahdollisuus esimerkiksi yrittäjäpariskunnalle”, hän miettii.

Nyt Marengissa työskentelee Pusan lisäksi yksi vakituinen työntekijä, sekä satunnaisesti kaksi osa-aikaista. Yrittäjä itse tekee sunnuntaivuorot, sillä pyhätyön teettäminen on kallista. Haasteena alalla on työntekijöiden saatavuus.

Pari vuotta sitten Pusa lyhensi aukioloaikoja niin, että grilli menee kiinni joka päivä kello 18, ja sunnuntaisin jo kello 16.

”Aukioloaikojen ulkopuolella hoidan vielä tukkukuormien tilaukset ja purkamiset, teen lounasvalmisteluja ja hoidan siivoukset”, hän luettelee.

Asiakaspaikkoja Marengissa on 24, minkä lisäksi kesäisin ulkoa löytyy kaksi pöytää.

”Ruokalistakin on hyväksi todettu, ja sitä on vuosien mittaan täydennetty myös asiakkaiden toiveiden perusteella. Esimerkiksi siivet tulivat listalle, koska niitä toivottiin kovasti”, Pusa kertoo.

”Suosituimmat annoksemme ovat makkara-perunat ja kebab ranskalaisilla. Kebabistamme tunnutaan tykkäävän, koska muutama päivä sitten täältä lähti Ouluun saakka kylmäpakattu kebab-annos”, Pusa naurahtaa.

Mikäli grillille löytyy jatkaja, Pusa aikoo ensimmäiseksi lomailla tovin.

”Ja tekevälle löytyy aina töitä”, hän uskoo.