Huittisten ABC:n pihalta tehtiin keskiviikkoaamuna susihavainto – Sama yksilö kulki viime viikolla Kokemäellä?

Huittisissa keskiviikkoaamuna liikkuneesta sudesta tehtiin lukuisia havaintoja. Kuva Markus Tuominen.

Hieman puoli seitsemän jälkeen huoltoaseman pihalla jolkotteli susi.

”Kello oli 6.40, kun havaitsin suden ja lähdin seuraamaan sitä. Ihmettelin, että mikä juttu.”

Tuominen kertoo ilmoittaneensa täysin väärässä paikassa seikkailevasta sudesta poliisille.

”He tulivat aika nopeasti paikalle ja soittivat vielä minulle perään, että seuraavat sutta, sillä se liikkuu Mommolan mäessä ihmisten pihoissa.”

Tuominen kiittelee, että asia otettiin heti vakavasti.

”Ymmärsin, että sudelle haetaan nyt lopetuslupaa, koska eläin on sama, joka liikkui viime perjantaina Kokemäen keskustassa ja sai siellä karkoituspäätöksen”, Tuominen kertoo.

Tuominen kuvailee suden käytöksen vaikuttaneen lähinnä hölmistyneeltä.

”Videoista päätellen näyttää vahvasti sudelta”

Ala-Satakunnan riistanhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja, petoyhdyshenkilö Matti Kylä-Markula ei ollut keskiviikkona aamukymmeneltä saanut tietoa sudesta vielä mitään virallista reittiä.

What´s appiin on tullut useampia videoita ja kuvia, mutta mitään virallista tietoa minulla ei toistaiseksi ole. Videoiden perusteella ABC:n nurkilla liikkunut eläin näyttää vahvasti sudelta.”

Kylä-Markula pitää suden käyttäytymistä selvästi poikkeuksellisena.

”Videoista päätellen ihmisarkuus on kadonnut ja pidän huolestuttavana sitä, että susi liikkuu tuollaisessa paikassa, missä sekä asutus että vilkkaasti liikennöidyt tiet ovat aivan vieressä.”

Kylä-Markkäulan mukaan on mahdotonta sanoa, mikä on ajanut suden pois laumasta ja keskelle asutusta.

”Voi olla, että se on erotettu laumasta, mutta pois ei voi sulkea sitäkään vaihtoehtoa, että se on jotenkin sairas. Se on joka tapauksessa selvää, että yksin liikkuva tapaus tämä on.”

Kylä-Markulan mukaan Huittisten alueella elää tällä hetkellä kolme isompaa susilaumaa, yksi Punkalaitumen ja toinen Köyliön suunnalla.

”Susihavainnot ovat selvästi lisääntyneet viime aikoina. Tilanne on se, ettei monikaan metsästäjä uskaltanut enää laskea koiraansa vapaaksi, kun susia on niin paljon.”

Juttua muokattu 28.3. kello 9.50. Korjattu kahden susilauman tilalle kolme.

 • Tuntematon

  Sudet vaan jolkottelee huoltoasemien pihoissa. Huolestuttavaa.
  Sak haluaa ajaa poliittisilla lakoillaan suomen susien jolkotteluareenaksi estämällä polttoaineiden kuljetukset.
  Nyt alkaa näyttää jo huonolta pelastuslaitosten paloautojen ja ambulanssien liikkumisen varmistaminen.
  Sak tekee juuri sitä mitä venäjän vladimir putin politbyroineen haluaa.
  Maassa työllisyys laskee kuin lehmän häntä muttase se ei näitä poikia tunnu heilauttavan.
  On selvää että poliittiset lakot on rajattava sillä meillä tavan tallaajilla on oltava oikeus turvattuun elämään ilman sakn vihervasemmistolaisia pujopartamiehiä.
  Polttoaineiden jakelu on saatava säiliöautoyrittäjille siihen malliin että sitä saa säiliöön otettua kuljetusyrittäjä itse. Tällä on laajemminkin huoltovarmuusmerkitystä.
  Mikäli nesteellä on joku asema huoltovarmuusorganisaatiossa on se hoitanut asiansa todella huonosti.
  Ps. Juuri luin lehdestä 40 hengen työpaikka menetti tilauskantansa ulkomaiselle kilpailijalle näiden poliittisien lakkojen takia.
  Onko tämä tarkoituksellista nyt että oppositiossa oleva vihervasemmisto haluaa maahan lisää työttömyyttä pelkästään vastustaakseen nykyistä vaaleilla valittua eduskunnan enemmistöä ?
  Kuka vetelee naruista ?

  • Jerry

   Vaikka uutinen susia koskikin, niin onhan tässä kieltämättä selvä analogia AY-liikkeen kanssa.
   Lakkoilijat kurjistavat kansalaisten elämän kuin sudet konsanaan.
   Samoin, AY-liike ottaa minkä haluaa kuten sudet, välittämättä siitä mitä tapahtuu muille. Minäminäminä-asenne tuntuu olevan ohjenuorana näillä nykypäivän AY-ihmissusilla, kun toverit lomautetaan tai irtisanotaan yritysten kaatuessa tai sopeuttaessa toimintaansa lakkojen jälkiseurauksena.

   • Mullikuhnuri

    Jäät heikkenevät järvissä – SAK:n vika. Aasinsilloilta kuuluu kavioiden kopinaa.

   • Jerry

    Jäistä en osaa sanoa.
    Sen sijaan kansantalous on syöksykierteessä ja konkursseja tullaan näkemään.
    Kiitos AY-liike.

   • Mullikuhnuri

    Kumpaa kannatat, keynesiläistä taloustiedettä vai laissez-faire-kapitalismia? Perustele valintasi.

   • Jerry

    Google on näköjään ollut taas kovassa käytössä.
    Polttava halu päteä aikaansaa huvittavia piirteitä.

   • Mullikuhnuri

    Etkö ole käynyt peruskoulua loppuun, vai oletko nukkunut tunneilla? Tai sitten et vaan ymmärrä yhtään mitään talousteorioista, joihin poliittinen päätöksenteko nojaa. ”Elämäm kova koulu” pätevöittää persuksi, mutta yleissivistystä tai ymmärrystä se ei näköjään lisää.

   • Jerry

    Google tekee meistä kaikista asiantuntijoita. Ja erityisesti mullista.
    Aika ajoin putkahtelee näitä netistä napsittuja ’omia kokemuksia’, joita kerrotaan täällä parta täristen omana tietona ja sivistyksenä.

   • Mullikuhnuri

    Jerry, älä viitsi olettaa muiden koulutuksesta mitään, saati että muut olisivat Googlen varassa kuten sinä. Paljastanpa nyt sen verran, että minulla on yliopistotason tutkinto, ja minulla on arvosanat hallintotieteistä, valtio-opista ja tiedotusopista. Jatka sinä vain ”kovan elämäm koulun” tyhmistelyäsi.

  • jukkakeskinen

   Kyllä Kullimuhnuri tietää. Nimimerkin taakse on hyvä piiloutua. Harmi että joku on noin hyvin ja pitkälle opiskellut tutkintoja, mutta sitten päätynyt vasemmiston kannattajaksi. Siinä voi sanoa, että hukkaan on mennyt nekin panostukset!

   • Mullikuhnuri

    Ja ajattelepa, mikä on kannaltasi vielä katkerampaa: sinun verorahoillasi!

  • Mullikuhnuri

   Ylemmällä korkeakoulututkinnolla pääsee hyvään työhön ja elintasoon, joka teille koulupudokkaille on mielen mustaava vääryys ja ja kateuden aihe. Ei siitä sen enempää, palatkaa jo asiaan haukkumaan vihervassareita, sosialisteja ja muita humanisteja, kas kun vielä on näkemättä, kuinka korkean sontakasan voi katkera syrjäytynyt lapioida palstoille ennenkuin se kaatuu tekijänsä niskaan. Mutta älä Jukka kuitenkaan ryhdy rasismiasi viljelemään näillä palstoilla, pidä se vaan omilla sometileilläsi.

 • Tuntematon

  On hienoa että mullikuhnuri paljastaa todellisen akateemisen karvansa. Työväenliikkeellä ratsastetaan, mutta arvot on ubermensch tyyppiset. Eli demarit tässä edustajanne ! Ei ihme että työtätekevä kansanosa on sieltä lähtenyt.
  Arvostan enemmän elämäm koulun käynyttä suomalaista työmiestä kuin akateemista sanojen vääntelijää.
  Koulupudokaspuheitasi en viitsi edes kommentoida, ne vain kertovat arvomaailmastasi.
  Mutta jatka samaan malliin niin alkaa kaikki ymmärtää shampanjasosialistien ajatusmaailman onttouden.
  No kyllähän jo osa demukoistakin tekee lujaa vauhtia pesäeroa sanna mariniin jonka piti puheidensa mukaa pelastaa ilmasto. Kysyn vaan kuinka suuri onkaan hänen sosialistinen hiilijalanjälkensä ? Niin vaan lennellään ympäriinsä.
  Sosialistidemokraattien sanomahan on , tee kuten sanon, minä teen kuin haluan. Ja ilmari perässä !Minä, minä ,minä.

  • Mullikuhnuri

   Onpa hienoa, että olen saanut sinussa heräämään duunareiden puolustajan. Pian ymmärrät jo ilmastonmuutoksen torjunnan tärkeydenkin ja kunhan toimeentuloasi leikataan reilusti, saatat osata jo asettua köyhienkin rinnalle. Sitten eräänä päivänä koet valaistumisen ja jätät niin ääri- kuin perusäärioikeiston ja siirry omiesi pariin. Toivoa on, toivotan siis onnea matkalle ihmiseksi.

 • trulli

  Mullikuhnurihan ei tässä paljastanut, onko juuri hänellä ylempi korkeakoulututkinto, vaikka hän onkin aikaisemmin rehvastellut taloudellisesti riippumattomalla elämällään. Taloudellisesti riippumaton elämähän voi tulla vaikkapa puolison tai perinnön kauttakin. Moraali tuntuu hänellä olevan aivan alakantissa.

  • Mullikuhnuri

   Laita tähän nimesi ja osoitteesi, niin lähetän tutkintotodistukseni. Mutta osaatko sinä lukea ja ymmärrätkö lukemasi? Tällä palstalla et ole osoittanut luetun ymmärtämisen taitoa lainkaan. Pitäisikö alkaa viestiä venäjäksi, jos ymmärtäisit paremmin?

   • Jerry

    Tuntuu olevan tärkeää, että voi osoittaa olevansa muiden yläpuolella.
    Sama ilmiö on havaittavissa ala-asteella lasten väännöissä.

    Minkähän takia luulet olevasi ainoa korkeakoulututkinnon omaava täällä palstalla?
    Se, että tuo omaa oletettua paremmuuttaan esille ja polkee muita alas, kertoo luonteestasi aika paljon. Eikä se välttämättä ole imartelevaa.
    Voivatko ne, joilla on ammattikoulutodistus, lähettää sinulle kopion? Olisiko se hieno ele? Tai voisinko minä lähettää esim. lapsuuden uimamaisterin paperit sinulle?
    Harvoin törmää noin lapselliseen käytökseen.

   • Mullikuhnuri

    Jerry, itse olet lähtenyt kyseenalaistamaan muiden asiaosaamista ja näköjään uimamaisteripohjalta jopa. Tämä trolli taas vaatii nähdäkseen todistuksia, mikä on varsin ääliömäistä. Nykyään ammattikorkeakoulu alkaa olla minimitaso, jos aikoo saada kokoaikaisia töitä elämisen mahdollistavalla palkalla, eikä joudu osa-aikaiseksi kitupalkkaorjaksi. Tiedekorkeakoulujen eli yliopistojen opiskelijamäärät ovat moninkertaistuneet minun elinaikanani. Nämä opinnot eivät siis ole ylpeyden aihe, vaan ehto kelvolliselle työuralle pääsemiseksi. Ammattikoulu ei riitä enää, Sanni G-R jo edellisellä ministerikaudella alkoi sen näivettämisen ja vie alasajon loppuun nyt. Ammattikoulun kotona makaamalla läpäissyt ei kelpaa enää työnantajalle. Persuille tuntuu olevan tärkeintä bensanhinta. Sen lisäksi he haluavat kateuksissaan tuhota omillaan toimeentulemista yrittävien nuorten mahdollisuuden parempaan elämään johtavaan koulutukseen. Näin he saavat koko kansan samaan henkiseen ja taloudelliseen lamaan katkeraksi persukannattajakarjaksi.

   • Jerry

    Yliopisto-opinnot eivät ole ylpeydenaihe, niinkö?
    Itsehän juuri rehvastelit useilla eri tutkinnoilla, joita sitäpaitsi ei edes ole kuin omassa mielikuvituksessasi.
    Ovatko ne opinnot ylpeydenaiha vai eivät. Voisitko päättää. Rehvastelusi perustuu juurikin nopeasti keksittyihin ’faktoihin’ sen hetkisen tilanteen kääntämiseksi sinulle edulliseksi.

    Tiedän, että tänne kirjoittavissa henkilöissä on korkeakoulututettuja ja erittäin kovatuloisia. Mistähän mahtaa johtua, että he eivät tuo esille omaa paremmuuttaan ja varallisuuttaan?
    Syy lienee siinä, että sielun sivistykseen ei kuulu yrittää korostaa itseään ja omia tekemisiään joka käänteessä, vaan kuunnella mitä muilla on sanottavaa.

    Persut, jotka tuot lähes joka viestissa esiin, ei liity ainakaan minuun mitään. Olen kerran äänestänyt Persuja ja tämä tapahtui silloin, kun vielä Soini oli puheenjohtajana ja puolue edusti ainakin osittain niitä arvoja, joita kannatan.
    Joskin onhan Persuilla edelleen ainakin isänmaallisuus ja perusarvot tärkeitä. Toisin kuin sosialistilaumalla, joka ajaa vain omaa vasemmistoagendaansa, ajattelematta miten Suomi ja kanssaihmiset pärjäävät.

   • Mullikuhnuri

    Jerry, lopeta jo paasaamisesi asioista, joista sinulla ei ole mitään tietoa. Tutkinto ja arvosana ovat eri asioita. Minun opiskeluaikanani tutkinto kooostui kursseista joista kertyi opintoviikkoja tai nykyiseen tavan kaltaisesti sivuopintojen 25 opintopisteen approbatur tai 60 pisteen cum laude aporobatur. Erikoistuvat opettajat suorittavat 60 opintopisteen lisäopintoja. Sivuaineiden arvosanoja oli mahdollista suorittaa myös toisessa yliopistossa ilman, että niistä koostui tutkintoa. Te trollit kyseenalaistitte tietoni ja kun perustelin osaamiseni, käytte jälleen kimppuun leuhkimisväittein. Ei se minua haittaa, olen vain harmissani, että on ihmisiä, jotka eivät kasva koskaan sivistyneiksi kansalaisiksi. Ja teitä tulee paljon lisää, kun orpopurran kouluammuntahallitus romuttaa koulutuksen.

 • Unski

  Toivottavasti Alueviestin Ylläpito puuttuu tähän ”keskusteluun” ja viheltää pelin poikki. On todella ikävää seurattavaa, kun itse asia on unohtunut osapuolilta jo ajat sitten ja keskitytään vain toistensa mollaamiseen. Olisi peiliin katsomisen paikka.

Jätä kommentti