Sastamalassa äänestysalueet jakautuivat kokoomuksen, keskustan ja SDP:n kesken

Vaalit, äänestys
Vaalit. Kuva: Hanne Salonen / Eduskunta.

Europarlamenttivaalien kannatetuin puolue Sastamalassa oli kokoomus. Listan ehdokkaat saivat noin joka neljännen äänen.

Äänestysalueilla kokoomus oli suosituin puolue Kantakaupungissa, Vinkissä, Stormissa, Muistolassa, Karkussa ja Mouhijärvellä. Keskusta sijoittui kärkeen Suodenniemellä, Kiikoisissa ja Kiikassa. Keikyässä äänestettiin eniten sosialidemokraattien ehdokkaita.

Kokoomus jyräsi Sastamalassa monen tasavahvan ehdokkaan turvin. Tästä kertoo sekin, että koomuslainen ehdokas ei ollut suosituin millään äänestysalueella. Li Andersson (vas.) oli ykkönen Karkussa, Mouhijärvellä ja Muistolassa. Stormissa hän jakoi piikkipaikan Petri Rinteen (kesk.) kanssa. Eero Heinäluoma (sd.) oli ykkönen Kantakaupungissa, Keikyässä ja Kiikassa. Kiikoisissa ja Suodenniemellä äänestettiin eniten keskustan Elsi Kataista.

Sastamalassa annetuista äänistä kokoomus sai 25,4 prosenttia, keskusta 17,7 prosenttia ja sosialidemokraatit 17,4 prosenttia. Edellisistä europarlamenttivaaleista kokoomuksen kannatus nousi 6,4 prosenttiyksikköä, keskustan laski 2,3 prosenttiyksikköä ja sosialidemokraattien nousi 0,2 prosenttiyksikköä.

Lisätty kello 12 kappale äänestysalueiden suosituimmista ehdokkaista.

Jätä kommentti