Elli Punto suunnisti nuorten maailmanmestariksi sprintissä: ”On tämä aivan käsittämätön tunne”

Elli Punto
Elli Punto. Kuva: Timo Mikkola / SSL.

Sastamalasta kotoisin oleva Elli Punto voitti suunnistuksen nuorten maailmanmestaruuden sprintissä. Kilpailu käytiin Tšekissä.

”On tämä aivan käsittämätön tunne. Nyt voin vain sanoa olevani superiloinen”, kuvaili Elli Punto. ”Suoritus oli aika lailla täydellinen. Kaikista reitinvalinnoista en ole varma, miten ne onnistuivat, mutta suunnistus oli sujuvaa ja juoksu kulki”, hän jatkoi.

Sprintti oli teknisesti vaativampi kuin juoksuvoimaa vaatinut sprinttiviesti. Radalla koeteltiin reitinvalintataitoja. Järjestäjä oli blokannut osan kaupungin kaduista tekoaidoilla vaativamman kilpailun mahdollistamiseksi.

Vielä noin 400 metriä ennen maalia Elli Punto oli viisi sekuntia isäntämaan Michaela Novotnaa perässä. Erittäin vauhdikas juoksu viimeiselle rastille ja maaliin käänsi asetelman.

”Ilmeisesti olin muita nopeampi lopussa. En oikein osaa muuta sanoa, kun että kuulin jo kuulutukset ja aivan kaikki oli pelissä”, sanoi Elli Punto.

Suunta-Sepojen kasvatti edustaa Espoon Suuntaa. Hän on suunnistanut myös Rasti-Nokian riveissä.

Helsingissä Mäkelänrinteen urheilulukiossa opiskeleva Elli Punto valmistuu ylioppilaaksi ensi vuonna. Kesäloman alusta hän on asunut jälleen kotonaan Sastamalassa.

Jätä kommentti