Huittisten museon Käsityöläistori veti aiempaa enemmän väkeä – Museonjohtaja lupaa jatkoa ensi vuodelle

Tapahtumassa oli tarjolla käsityöläisten taideteosten lisäksi monenlaista herkullista syötävää.

Huittisten museon pihamaalla kävi viime perjantaina iloinen kuhina, kun Käsityöläistorin myyjät ja asiakkaat kohtasivat viidettä kertaa järjestetyssä kesätapahtumassa.

Käsinmaalattuja laukkuja myyvä huittislainen Eija Koponen osallistui tapahtumaan ensimmäistä kertaa.

”Sain yhteydenoton ja ajattelin heti, että ehdottomasti haluan olla paikalla, kun tällainen järjestetään kotipaikkakunnalla. Auton mittariin kertyy vuosittain paljon kilometrejä, sillä melkein joka viikonloppu olen jossain markkinoilla ja näin kesäaikaan monesti viikollakin.”

Koponen on työllistänyt itsensä käsityöläisenä parin vuoden ajan. Innostus kynäruiskumaalattuihin töihin lähti, kun hän opiskeli teknistä muotoilua.

”Ensin ajattelin, että kaikkea sitä joutuu tekemään, mutta kun kokeilin, niin yllättäen tekniikka jysähtikin minulle täysillä ja nyt elätän itseni tällä”, hän naurahtaa.

Markkinoilla Koposella on myynnissä käytettyjä nahkalaukkuja, joihin on maalattu kissoja. Tilauksesta hän maalaa esimerkiksi muotokuvia ihmisistä.

”Nämä laukut ovat sellainen tällaisiin tilaisuuksiin sopiva tuote. Olen yllättänyt itseni sillä, että vannoutuneesta koiraihmisestä on ammatin myötä paljastunut todellinen kissanainen.”

Eija Koposen käsinmaalatut kissalaukut ihastuttivat Käsityöläistorin kävijöitä.

Huittisten museon johtaja Satu Rantala iloitsee, että Käsityöläistorilla on selvästi vilkkaampaa kuin aiempina vuosina.

”Vaikea sanoa, mikä tänä vuonna on saanut väen liikkeelle. Ehkä vie oman aikansa, että ihmiset löytävät tapahtuman.”

Rantala muistelee, että tapahtuma sai alkunsa silkasta halusta järjestää museolla oma kesätapahtuma.

”Käsityöt ovat lähellä omaa sydäntäni ja sopivat museon ajatusmaailmaan paremmin kuin vaikkapa lakumyynti. Siksi valinta oli selkeä.”

Tänä vuonna Käsityöläistorilla oli mukana 15 myyjää ja Museonystävien esittelyteltta. Noin puolet myyjistä oli osallistunut tapahtumaan jo aiemmilla kerroilla, toinen puoli oli uusia.

”On täällä muutama sellainenkin, joka on ollut tapahtumassa joka kerta. Toivottavasti myös ensi vuonna, sillä kyllä tätä perinnettä ehdottomasti jatketaan”, Rantala jutteli.

Museonjohtaja Satu Rantala iloitsi, että aamupäivän sadesää vaihtui auringonpaisteeksi juuri tapahtuman alkaessa.

Jätä kommentti