Eläkeliiton Suodenniemen yhdistys vetoaa seurakuntaan – ”Seurakuntatalon sulkemisen jälkeen kunnon tiloja tapahtumille ei ole”

Eläkeliiton Suodenniemen yhdistyksen hallituksessa olemme syvästi huolissamme Sastamalan seurakunnan ja oman yhdistyksemme yhdessä järjestämien toimintojen ja tapahtumien loppumisesta Suodenniemellä tilojen puutteen vuoksi. Kun seurakuntatalomme suljetaan Kirkkoneuvoston päätöksen mukaan 31.8.2024, niin sen jälkeen kunnon tiloja tapahtumille ei ole. Salmin leirikeskus ei sijaintinsa takia sovi korvaajaksi, vaikka onkin meille hyvin tärkeä, paljolti talkoillamme kunnostettu, tila.
Vetoammekin Sastamalan seurakuntaan, jotta asiallisten tilojen puolesta voimme jatkaa yhteisöllistä ja elävää toimintaamme yhdessä. Uskomme seurakunnankin ymmärtävän, että 50 vuotta kestänyttä sujuvaa yhteistyötä ei pidä katkaista.
Seurakuntatalomme on näinä aikoina meidän kaikkien mielissä ja sydämissä täällä Suodenniemellä.

Eläkeliiton Suodenniemen yhdistyksen hallitus

  • bolliverboh

    Ymmärrän Sastamalan seurakunnan tilanteen, paljon on kiinteistöjä ja kiinteistöistä on kuluja. Miksi Eläkeliitto Suodeniemi Yhdistys ja muutkin järjestöt vain olettavat saavansa tilat ilmaiseksi? Sastamalan seurakunnan pitäisi tiloista ottaa vuokraa oikean hintatason mukaan. Näillä vuokratuloilla voisi edes hieman kattaa kuluja. Ensimmäiseksi tiloja tai väistötiloja seurakunnalta on vaatimassa täysin ulkopuoliset yhdistykset yms. Eikö Eläkeliitolla ole mahdollista hankkia tai vuokrata omia tiloja, niitä on Sastamalassa paljon. Mielestäni Seurakuntaa vain käytetään hyväksi ja kaikkien pitäisi saada ilmaiset tilat, kukaan kun ei halua maksaa mistään. Tämä on väärin.

  • Kommentaattori

    Ilmaisia tilat eivät tietenkään ole. Eivät ole olleet tähänkään asti. Seurakuntatalon vuokra salin ja keittiön osalta on ollut 185 päivässä euroa tähän asti. Ymmärrän toki, että talosta tulee käyttökuluja vuosittain yli 30000 euroa ja käyttöaste on todella matala. Seurakunnala on on kiinteistömassaa älyttömän paljon monikunta-ja seurakuntaliitosten jälkeen, joten jotakin ptää tehdä. Kysymys kuuluukin, millä keinoin erilaisiin tilaisuuksiin jatkossa löydetään korvaavat tilat, jos seurakuntatalo ei ole käytettävissä. Nyt suunniteltu tila on aika huono monessa suhteessa. Toki kuitenkin paremoi, kuin ei mitään.
    Toivottavasti jokin ratkaisu ongelmaan löydetään yhdessä seurakunnan kanssa. Seurakunnanan työntekijöiden, erilaisten lasten kerhojen ynnä muiden, arkilounaiden ja muistotilaisuuksien pitopaikka sosiaali ja wc-tiloineen pitää jostakin löytyä jatkossakin. Jos talo laitetaan purkukuntoisena myyntiin, silloin pitää katsoa seuraava vaihtoehto. Oriveden seurakunta löysi Eräjärven seurakuntatalolle yksityisen ostajan, mutta vuokraako seurakunta vielä tiloja, sitä en tiedä. Se olisi yksi vaiihtoehto Sastamalassakin, mutta löytyykö ostajia näille suljettaville taloille? Kirkollisveroa maksetaan kuitenkin täällä aika kovalla prosentilla, joten uhkana on sekin, että eroaminen tulee kasvamaan kun seurakunta ei pysty enää palveluita kattavasti tarjoamaan. Tämäkin pitää ottaa seurakunnan hallinnossa huomioon.

    • sepekantonen

      On mielenkiintoinen moderni lähestyminen seurakuntaan nähdä jäsenien olevan ”asiakkaita” – erotaan kirkosta, kun palvelut eivät vastaa maksuja. Samantyyppistä ilmiötä voi todistaa urheiluseuroissa, joissa lapsia viedään harrastuksiin ja monet vanhemmat pitävät talkoolaisina toimivia valmentajia (usein itsekin vanhempia) palvelutyöntekijöinä.

      O tempora, o mores.

Kommentointi ei ole käytössä.