Huittisissa iso aurinkovoimahanke edellyttää jatkoselvityksiä: Sellaisenaan mikään vaihtoehdoista ei ole toteuttamiskelpoinen

Aurinkopaneeli
Aurinkopaneeleja.

ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisen perustellun päätelmän Huittisissa Mommolan suunnalla suunnitteilla olevasta Sun 2 Oy:n aurinkovoimalahankkeesta. Jatkoselvityksiä edellytetään.

Yhteysviranomainen katsoo, että mikään esitetyistä vaihtoehdoista ei ole sellaisenaan toteuttamiskelpoinen. Jatkosuunnittelukelpoisena pidetään vaihtoehtoa, jossa aurinkovoimala rakennetaan Metsämaan alueelle kokonaispinta-alan ollessa noin 350 hehtaaria. Kaksi suurempaa vaihtoehtoa edellyttävät enemmän lisäselvityksiä.

Hankealue on noin kolmen kilometrin etäisyydellä kaupungin keskustasta ja rajautuu toisesta reunastaan Säkylän rajaan.

Lue myös:

Valtava aurinkovoimala suunnitteilla Huittisissa

    • sepekantonen

      Dokumentti on julkinen
      https://www.ymparisto.fi/fi/osallistu-ja-vaikuta/ymparistovaikutusten-arviointi/sun-2-oy-aurinkovoimala-huittinen

      ”Yhteysviranomaisen näkemyksen mukaan hankkeen merkittävimmät vaikutukset liittyvät hankkeen luontoympäristöön kohdistuviin vaikutuksiin, ihmisten elinoloihin ja viihtyvyyteen liittyviin vaikutuksiin sekä virkistyskäyttöön, kuten marjastus, sienestys, metsästys ja ulkoilu,
      kohdistuviin vaikutuksiin. Muita merkittäviksi luokiteltavia vaikutuksia kohdistuu maaperään, vesistöihin sekä maisemaan. Yhteysviranomainen näkee merkittävinä vaikutuksina myös yhteisvaikutukset muiden jo olemassa olevien tai suunnitteilla olevien uusiutuvan energiantuotannon hankkeiden luontoympäristöön, maaperään ja vesistöön sekä ihmisten
      elinoloihin ja viihtyvyyteen kohdistuvien vaikutusten kanssa. Merkittävimpien vaikutusten muodostuminen liittyy yhtäältä hankealueen huomattavan laajaan pinta-alaan ja toisaalta toiminnanpitkään ajalliseen kestoon.”

      • jukkakeskinen

        Kannattaa siis rakentaa hiilivoimala, koska se vie paljon vähemmän tilaa, jolloin luontokaan virkistystoimineen ei kärsi.
        Vihreiden mielestä tuuli- ja aurinkovoimaa pitää lisätä, mutta ongelmana tuntuu olevan, että niille ei löydy
        paikkaa. Aina on jokin veruke ja jos ei muu auta niin liito-oravan papanat on viimeinen keino. Kuinka monta hyvää vihreän siirtymän eteenpäin viemistä Vihreät ovatkaan EU:n alueella torpannut.

Jätä kommentti