Kultalyhty muuttaa Torikeskukseen – ”Persoonallisia vaatteita, joita ei ihan joka kadunkulmassa tule vastaan”

Sateenvarjokin voi olla muodikas, tietää Eeva Kunnas. Kuva: Anne Heikkilä

Eeva Kunnas laittelee paikkoja kuntoon uusissa liiketiloissaan Vammalan Torikeskuksella. Ilmassa on innostusta – naistenvaateliike Kultalyhty avaa ovensa asiakkaille 2. syyskuuta.

Rekeissä roikkuu jo joitakin vaatteita, mutta myymälän sisustaminen on jutuntekohetkellä vielä kesken. Jotakin uutta esiteltävää kuitenkin on, kauniit sateenvarjot, joita on juuri tullut valikoimiin. Syksyn sateisiin voi siis varustautua hyvinkin muodikkaalla sontikalla.

”Eivätkö olekin hienoja?”, hän kysyy.

Yrittäjän silmissä on innostunut katse, sopivien tilojen löytyminen on iso juttu. Kestorakkaus kauniisiin vaatteisiin on sekin säilynyt palavana, vaikka yrittäjävuosiin on mahtunut myös monenlaista mutkaa.

”Etsin uusia tiloja kauan, ja tämä tuntui juuri sopivalta. Sijainti on hyvä”, iloitsee Kunnas. Hänestä on mukavaa, että Torikeskuksen katon alla on useampia liikkeitä, ja uskoo sen palvelevan sekä yrittäjiä että asiakkaita.

”Uudistunut torikin on otettu hyvin käyttöön ja siinä on järjestetty ilahduttavan paljon tapahtumia, ihmiset on saatu liikkeelle. Oikein kansainvälistä meininkiä.”

Vilkastunut torielämä eri tapahtumineen tuo vilinää myös Torikeskuksen liikkeisiin. Kuvituskuva: Alueviestin arkisto / Minna Isotalo.

Eeva Kunnaksen yrittäjänura lähti liikkeelle aikoinaan Kiikoisista Jaaran kylältä, jossa hän piti kukka- ja lahjatavarakauppaa. Sittemmin valikoimiin tulivat myös vaatteet, ja liike muutti keskustaan.

Kiikoisten ABC:n valmistuttua oli edessä jälleen siirto, tällä kertaa liikennemyymälän kanssa samalle tontille rakennettuun liiketilaan, jossa Kultalyhty toimikin vuosia.

”Sieltä siirryin Mouhijärvelle Häijääseen, ja koronan sekoitettua toimintaa liike on toiminut pop-up-myymälänä Nokialla”, selvittää Kunnas pitkää kierrosta.

Torikeskuksen liiketilojen hän toivoo olevan ”lopulliset”.

”Tässä olisi nyt tarkoitus pysyä, vaikka koskaanhan ei tiedä, mitä mullistuksia maailmalla tai elämässä yleensä tapahtuu”, yrittäjä sanoo.

Vaatteita ja henkilökohtaista palvelua

Kultalyhdyn valikoimissa on naistenvaatteita pääosin Italiasta ja Ranskasta.

”Persoonallisia vaatteita, joita ei ihan joka kadunkulmassa tule vastaan”, luonnehtii Eeva Kunnas.

”Lisäksi täältä saa asusteita ja kenkiä.”

Kivijalkaliikkeessä henkilökohtainen palvelu kuuluu pakettiin, ja sitä moni arvostaa. Kunnaksen silmä on harjaantunut näkemään, mikä vaate pukisi asiakasta parhaiten.

”Olen aina ollut vaatteiden kanssa tekemisissä, ja tässä työssä saan toteuttaa itseäni. Minulle on ilo palvella asiakkaita”, vakuuttaa Kunnas.

Syksyn tyylikästä, mutta rentoa farkkutyyliä. Kuva: Kultalyhty

Asiakkaiden kohtaaminen parasta

Yrittäjyyttä hän pitää haasteellisena, mutta siitä huolimatta se tuntuu omalla kohdalla oikealta ratkaisulta.

”Se johtuu varmaankin itsepäisyydestä”, hän naurahtaa.

”Ja tietysti siitä, että tässä on kuitenkin se oma vapautensa. Saan nähdä oman työni tuloksen. On hienoa, kun monet asiakkaat uskaltavat kokeilla rohkeasti uuttakin tyyliä.”

Nuorille, yrittäjyydestä haaveileville Kunnaksella on antaa neuvo.

”Kannattaa olla ensin kolmisen vuotta palkkatyössä sillä alalla, joka kiinnostaa. Oppisopimus on myös hyvä vaihtoehto. Siinä näkee konkreettisesti, mitä se työ on, ja saa valmiuksia myös mahdolliseen yrittäjyyteen.”

Kunnas työskentelee yrityksessään yksin, mutta toisinaan on remmissä työkokeilijoitakin ollut. Kokemus heistä on ollut positiivinen.

”Kyllä on ollut mukavia ja reippaita ihmisiä työkokeilussa. Tässä työssä tarvitaan myös asiakaspalvelutaitoja, joillekin se  puoli on tuntunut vaikealta”, Kunnas kertoo.

Hänelle itselleen parasta koko työssä on juuri asiakkaiden kohtaaminen.

”Toivon ja odotan, että ihmiset löytävät tänne, ja saavat kenties uutta ideaa tyyliinsä.”

Jätä kommentti