Huittisten Yrittäjät pitää välivuoden LauttaRokista – kiinnostusta Huittisten suuntaan on ilmaantunut muilta tahoilta

Viime kesänä LauttaRokin odotetuimmaksi esiintyjäksi osoittautui Huittisista kotoisin oleva Voice Of Finland -voittaja Laura Ruusumaa.

Huittisten Yrittäjät julkaisi viime lauantaina tiedotteen, että se on huolellisen harkinnan jälkeen päättänyt pitää ensi kesänä välivuoden LauttaRokin järjestämisestä.

Ensimmäisen kerran vuonna 2022 järjestetty kesätapahtuma on kolmen vuoden aikana kasvanut festivaaliksi, jonka järjestäminen on vaatinut tuhansia talkootyötunteja ja kymmeniätuhansia euroja sponsoritukea.

Huittisten Yrittäjien puheenjohtaja Juha Suomela myöntää, että tapahtuman suosio on päässyt yllättämään järjestäjätahon.

”LauttaRokin taustalla oli alun perin ajatus pienestä kesätapahtumasta lähinnä omille jäsenillemme. Aika nopeasti homma lähti paisumaan ja huomasimme, että järjestämme ihan oikeita kesäfestareita.”

Suomelan mukaan tapahtuman järjestelyistä on vastannut muutaman hengen ydinporukka, joka on tehnyt töitä LauttaRokin eteen oman työnsä ohessa.

”Tekeminen on ollut hauskaa ja opettavaista, mutta myös niin kuormittavaa, että nyt on vedettävä vähän happea. Muutamalla ihmisellä oikeastaan viimeinen kuukausi ennen tapahtumaa on pyörinyt täysin LauttaRokin ympärillä. Se on raskas yhtälö, kun samalla pitäisi pyörittää omaa yritystä.”

Suomela kertoo päätöksen välivuodesta olleen vaikea, mutta lopulta täysin yksimielinen.

”Nyt meille toivottavasti jää voimavaroja keksiä ensi vuodelle jotain muuta, vähän pienempää. Eikä tämä ole päätös LauttaRokin loppumisesta, vaan välivuodesta.”

Sponsorit ja talkooväki avainasemassa onnistumisen kannalta

Viimeisimmän LauttaRokin arvioidaan keränneen Huittisten vanhalle urheilukentälle vähintään 10 000 kävijää. Tapahtumasta saatu palaute on ollut pelkästään positiivista.

”LauttaRokki on osoittanut, että Huittinen tarvitsee ehdottomasti oman kesätapahtumansa. Tosiasia kuitenkin on, että pienen yhdistyksen voimavarat eivät yksin riitä sellaisen järjestämiseen joka vuosi.”

Suomela kertoo, että esimerkiksi sitoutuneiden talkoolaisten saaminen mukaan oli tänä vuonna aiempaa haastavampaa.

”Pelkästään tapahtumapäivänä rakentamiseen, purkamiseen, myyntitelttaan, alueen puhtaanapitoon ja järjestyksenvalvontaan tarvitaan kymmeniä talkoolaisia.”

LauttaRokin onnistumisen kannalta avainasemassa ovat olleet myös tapahtumaa taloudellisesti tukeneet sponsorit. LauttaRokin kokonaisbudjetti on noussut kymmeniin tuhansiin euroihin.

”Meille tapahtumajärjestäjänä on ollut alusta asti tärkeää, että pystymme pitämään tapahtuman pääsymaksuttomana. Tämä ei olisi onnistunut ilman tapahtumaa tukeneita tahoja. On ollut mahtava huomata, miten yrittäjät ovat olleet haasteellisista ajoista huolimatta valmiita antamaan yhteisen hyvän eteen niin euroja kuin työpanostaan”, Suomela kiittelee.

Huittisten Yrittäjien puheenjohtaja Juha Suomela kertoo, että LauttaRokki on ollut yhdistykselle hieno onnistumiskokemus.

Mikäli LauttaRokki järjestettäisiin myös ensi kesänä, työt sen eteen olisi aloitettava viimeistään nyt.

”Isot festarit ovat jo tässä vaiheessa kiinnittäneet parhaat artistit ensi kesälle. Koska meillä ei ole minkäänlaista varmuutta tapahtuman rahoituksesta tai sen toteuttamiseen sitoutuvista talkoolaisista, emme pysy mitenkään samassa kyydissä”, Suomela avaa.

LauttaRokki on ollut Huittisten Yrittäjille hieno onnistumiskokemus. Tapahtuma on tuonut positiivista näkyvyyttä koko kaupungille.

”Tiedämme, että moni odottaa LauttaRokin tulevan myös ensi kesänä. Tästä syystä halusimme tulla päätöksemme kanssa julki mahdollisimman pian. Toivomme, että LauttaRokki on osoittanut, että Huittisissa kannattaa järjestää kesätapahtumia ja että joku toinen taho ottaa tästä mahdollisuudesta kopin jonkun toisen tapahtuman kanssa ensi kesänä”, Suomela toteaa.

Huittisten Yrittäjien lauantaisen ulostulon jälkeen Suomela on jo saanut yhteydenottoja asiaan liittyen.

”On ollut hieno huomata, että kiinnostusta Huittisten suuntaan on selvästi olemassa. Tärkein tavoitteemme oli omalta osaltamme tuoda elävyyttä ja iloa Huittisiin, se lisääntyy myös sitä kautta, jos joku muu innostuu järjestämään Huittisissa jotain mukavaa.”

Jätä kommentti