Mikä on parasta joulussa? – ”Hou, hou, hou, hyvää joulua”, toivottavat Huvikummun lapset

Alueviesti piipahti huittislaisessa Huvikummun päiväkodissa kesken Heikunkeikun-ryhmän jouluaskartelukiireiden kyselemässä lapsilta, mikä on parasta joulussa ja miten jouluvalmistelut on kotona aloitettu.

Aune Arola, 4 vuotta: ”Mukavinta on lumilinnan tekeminen. Olen jo vähän aloittanut sitä hommaa yhdessä iskän, äidin ja Elsa-siskon kanssa. Toivon, että jouluna olisi tosi paljon lunta. Me on myös laitettu jo ikkunaan tosi hienoja joulukoristeita.”
Inga Rantaniitty, 4 vuotta: ”Kivointa on lumiukkojen tekeminen ja joulukuusen koristeleminen. Laitan kuuseen tosi paljon palloja, sydämiä ja tähtiä. On myös kivaa, kun saa laittaa tonttulakin päähän. Viime vuonna joulupukki toi meille kolme säkillistä joululahjoja, mutta ei tullut ollenkaan sisälle, vilkutti vaan ikkunasta.”
Niilo Vehmaa, 4 vuotta: ”En kerro. Mutta sen voin kertoa, että oon jo nähnyt joulupukin. Tonttuja en oo nähnyt, kun mulla ei ole niin tarkkoja silmiä. Täytyy olla kiltti, että saa kivoja lahjoja. Hou hou hou, hyvää joulua!”
Jooa Hahko, 4 vuotta: ”Parasta on joulupukki, koska mää rakastan joulupukkia. Sitä ei tarvitse pelätä yhtään, koska ei se ole yhtään vihainen. Joulupukki käy aina jouluisin mammalla ja tuo lahjoja niille, jotka on olleet kilttejä. Mää olen ollut tosi kiltti.”
Kaisla Huhtala, 5 vuotta: ”Jouluna pääsee joulukirkkoon. Joulun odottaminen alkaa siitä, että laitetaan kotiin koristeita. Meillä on jo joulukuusi ja se on jo koristeltu. Laitoin siihen kauniita, punaisia lasisydämiä, ison ja pienen vierekkäin. Lasiset koristeet ovat kaikista hienoimpia, mutta niitä pitää ripustaa tosi varovasti.”
Roope Moisio, 5 vuotta: ”Joulussa parasta on se, että saa paljon lahjoja. Olen jo kirjoittanut joulupukille ja toivonut sellaista Ford-maasturia, mikä voi kulkea maastossa ja kuljettaa hevosia. Kerran meille kävi niin, että kun kävimme kaupassa pikku K:ssa, niin sillä välin joulupukki oli käynyt laittamassa lahjat savupiipusta. En toivo yhtään vaatteita.”