Huittisten matkailuneuvojina on tänä vuonna Huittisten kokemusasiantuntijoita ja lukion kansainvälisiä opiskelijoita

Huittisten kaupungin matkailuneuvojat Aino Kylälehtonen, Arian Reza Kazemi, Helen Le ja Taimi Laine sekä kesätyökoordinaattori Leanna Sorjamäki tapasivat viime viikolla ensimmäisen kerran. Porukan hyvä yhteishenki näkyi heti ensimmäisten minuuttien aikana.

Huittisten matkailuinfon edessä, liikenneasema Härkäpakarin pihalla käy kiivas englanninkielinen keskustelu. Viiden nuoren joukko vaihtaa puhelinnumeroita ja luo What´s app -ryhmiä.

Huittisten kaupungin tämän kesän matkailuneuvojat ja kesätyökoordinaattori Leanna Sorjamäki tapasivat toisensa viime viikon torstaina ensimmäisen kerran.

”Tehkää sellainen virallinenkin ryhmä, mihin lisäätte myös minut”, Huittisten kaupungin viestintä- ja markkinointisuunnittelija Helena Kaitanen yrittää huikata väliin.

Huittisten kaupunki on tänä kesänä tuplannut matkailuneuvojien määrän ja ensimmäistä kertaa palkannut tehtävään myös Lauttakylän lukion kansainvälisiä opiskelijoita.

”Aiempina vuosina matkailuneuvojat ovat työskennelleet koko kesän, minkä moni nuori on kokenut turhan sitovaksi. Tällä kertaa päätimme jakaa pestin kahteen osaan ja hakijoita olikin huomattavasti aiempaa enemmän”, Kaitanen kertoo.

Lehden ilmestyessä ensimmäisessä vuorossa olevat Taimi Laine ja Helen Le ovat jo aloittaneet työnsä matkailuinfossa. Vuoronvaihto Aino Kylälehtosen ja Arian Reza Kazemin kanssa tapahtuu heinäkuun alussa, kun kaikki nuoret ovat yhtä aikaa töissä OKRA Maatalousnäyttelyn ajan.

”Huittinen on isosti mukana OKRAssa ja nuoret pääsevät myös sinne esittelemään Huittista”, Kaitanen kertoo.

Rakkaus talveen päättyi Suomi-kokemukseen

Tunnelma matkailuneuvojien keskuudessa on muutama päivä ennen infopisteen avautumista odottava ja hivenen jännittynyt.

”Kunpa kesällä olisi vähemmän tuulta”, Le ja Reza Kazemi naurahtavat torstaina, jolloin kylmä tuuli puhaltaa niin että tukka on lähteä päästä.

”Ennen kuin tulin Suomeen rakastin talvea, enää en rakasta”, Reza Kazemi nauraa.

Le ja Reza Kazemi kommunikoivat mutkattomasti englannilla, mutta yksi kesän tavoitteista on oppia paremmin suomenkieltä, onhan heidän tarkoitus suorittaa ylioppilastutkintokin suomeksi.

”Meille ulkomaalainen työpari on hyvä mahdollisuus treenata omaa englantia”, Kylälehtonen sanoo.

Vihreät ja vehreät maisemat miellyttävät

Le ja Reza Kazemi haluaisivat tuoda Huittisen esiin myös kansainvälisesti.

”Me olemme vasta äskettäin muuttaneet tänne, joten katselemme kaupunkia edelleen vähän samoilla silmillä kuin tänne tulevat matkailijat. Näin osaamme varmasti neuvoa heitä vähän eri tavalla”, Reza Kazemi uskoo.

Värikkyys ja vehreys ovat Reza Kazemi mukaan Huittisten parhaita puolia Le pitää erityisesti metsistä ja maisemista.

”Tämä on todella erilainen ympäristö kuin se, mistä tulen. Ihailen suunnattomasti Huittisten värikkäitä taloja ja vihreää luontoa”, Reza Kazemi sanoo.

Matkailuneuvojat tuovat Huittista esiin paitsi infopisteellä myös kaupungin some-kanavissa.

”Tämä oli yksi syy, miksi halusin tähän työhön. Somen tekeminen on tuttu juttu ja on kiva päästä tekemään kaupungin kanaviin materiaalia myös englanniksi ulkomaalaisia ajatellen”, Le kertoo.

”Toivon myös oppivani kesän aikana lisää suomalaisesta kulttuurista ja ehkä saan uusia ystäviä”, Reza Kazemin lisää.

Kokemusasiantuntijat puhuvat koko elämänsä tiedolla

Jos Reza Kazemi ja Le katselevat Huittista tuorein silmin, kaupungista kotoisin olevat Kylälehtonen ja Laine nimeävät itsensä Huittisten kokemusasiantuntijoiksi.

”Olemme eläneet täällä koko elämämme, joten meillä on aika vankka tieto kaupungista”, kaksikko tuumii.

Mitä kokemusasiantuntijat haluavat Huittisista kertoa?

”Minä haluaisin nostaa esiin sen, miten kauniita jokimaisemia ja lenkkipolkuja meillä täällä on. Lisäksi kaupungissa järjestetään kivoja tapahtumia kuten Huhtamo International Film Festival, Vampula-viikko ja LauttaRokki”, Kylälehtonen mainitsee.

”Kesän aikana pystyy ehkä itsekin katselemaan Huittista vähän eri tavalla. Täällä on paljon hienoja asioita, joita ei aina huomaa, kun niihin on niin tottunut. Esimerkiksi keskustan patsaat ovat monelle melkoinen nähtävyys”, Laine sanoo.

Liian vakavasti matkailuneuvojat eivät halua pestiään ottaa, vaan tuoda varsinkin somessa itseään ja Huittista esiin huumorilla.

”Koitamme katsoa Huittista kesän ajan vähän boxin ulkopuolelta ja heitämme itsemme peliin”, Laine ja Kylälehtonen lupaavat.