Tuhannet kävijät rokkasivat lauantaina Huittisten vanhalla urheilukentällä järjestetyssä LauttaRokissa

Pojun hitit Poika saunoo ja Esson baariin saivat LauttaRokin kävijät tanssimaan ja laulamaan.
Pojun ja Irinan keikkojen aikana lavan edessä oli tiivis tunnelma.

”Huippukiva tapahtuma ja mikä sää”, Taina Musakka ja Aki Nurminen iloitsivat lauantaina Huittisten vanhalla urheilukentällä järjestetyssä LauttaRokissa. Sukulaisporukalla tapahtumaan saapunut kaksikko kertoi, että piipahdus LauttaRokissa oli selvä asia heti, kun tapahtuman järjestämisestä ilmoitettiin.

”Aivan mahtava asia, että Huittisissa järjestetään tällaista. Ehdottomasti kaupunki tarvitsee oman kesätapahtuman”, Musakka ja Nurminen pohtivat.

Taina Musakka ja Aki Nurminen olivat LauttaRokissa liikkeellä iloisin mielin tuttuja tapaamassa.

Huittinen löi ällikällä myös tapahtumaa juontaneen Esko Eerikäisen, joka muisteli käyneensä kaupungissa aiemmin Scandinavian hunks -tanssiryhmän kanssa ravintola Huittisten Seurahuoneella.

”Olen todella yllättynyt tämän tapahtuman ikähaitarista. Mediassa uutisoidaan paljon siitä, miten nuoriso katoaa pienemmiltä paikkakunnilta suuriin kaupunkeihin. Huittisissa tämä ilmiö ei tänään näkynyt millään tavalla. Oli aivan upeaa huomata, miten tapahtuman yleisössä oli niin teini-ikäisiä kuin ihan ikäihmisiä. Se on todella harvinaista tällaisissa festaritapahtumissa”, kymmeniä tapahtumia vuosittain juontava Eerikäinen pohti.

Tapahtuma-ammattilainen pitää tärkeänä, että myös alaikäiset nuoret saavat juuri LauttaRokin kaltaisia kokemuksia.

”Ajattelen, että ne ovat aivan parasta syrjäytymisen ehkäisyä. Täällä ollaan sosiaalisia ja opitaan taitoja siihen, miten festareilla tai missä tahansa muissa yleisötapahtumissa käyttäydytään”, hän tuumi.

Eerikäinen kehui vuolaasti LauttaRokin ilmapiiriä.

”Hieno yhdessä tekemisen meininki ja pelkästään iloisia kasvoja yleisössä.”

Esko Eerikäinen ihastui Huittisten menoon siinä määrin, että ilmoitti olevansa ehdottomasti käytettävissä myös tulevien LauttaRokkien juontajaksi.

Myös järjestäjien puolella tunnelmat olivat lauantaina hyvät. Huittisten Yrittäjien puheenjohtaja Juha Suomela arvelee, että LauttaRokissa vieraili vähintään 4000 ihmistä.

”Kokonaismäärän selvittäminen on melko mahdotonta, kun ilmaistapahtumassa ei ole esimerkiksi pääsylippuja, joista kävijämäärää voisi laskea. Eerikäinen arveli, että Pojun keikan aikana yleisössä oli noin 3500 henkeä ja Irinaa kuuntelemassa 4000 henkeä, samaa arvioimme itsekin.”

Suomelan mukaan järjestelyt onnistuivat nappiin, ilma suosi ja kaikenlaisilta järjestyshäiriöiltä vältyttiin.

”Tapahtumaa oli tekemässä aivan upea, monikymmenpäinen talkoolaisten joukko. He rakensivat aluetta jo perjantaina ja lauantaina purkutyöt jatkuivat aina yön pikkutunneille. Tunnelma oli koko ajan hyvä ja leppoisa.”

Tapahtuman onnistumisen kannalta ehdoton edellytys on toimiva yhteistyö kaupungin kanssa. Suomela kiittelee sen toimineen tänäkin vuonna mutkattomasti.

”Lisäksi olemme äärimmäisen kiitollisia, että saimme tapahtumaan mukaan lukuisan joukon sponsoreita, joiden tuella pystyimme hankkimaan niin hyvät artistit kuin lavan ja äänentoiston”, Suomela muistuttaa.

Paikallinen The Richmond Okies on esiintynyt Lauttarokissa myös vuonna 1982. ”Silloin lavana toimi paviljonki”, bändi muisteli ja lupautui tekemään paluun jälleen 40 vuoden päästä, mikäli tapahtuma silloin järjestetään.

Aivan pelkkää rokkaamista LauttaRokki ei ollut, vaan mukaan mahtui myös yhden välijuonnon verran painavampaa asiaa.

Huittisten kaupunki solmi Suomen Yrittäjien ohjeen mukaisesti elinvoimayhteistyösopimuksen niin Huittisten kuin Vampulan Yrittäjien kanssa ja kaupunginjohtaja Viveka Lanne, Suomela ja Vampulan Yrittäjien puheenjohtaja Kari Salminen allekirjoittivat sopimuksen juhlallisesti.

”Sopimuksen tavoitteena on yhdessä edistää yrittäjäystävällistä ilmapiiriä ja vahvistaa alueen elinvoimaisuutta. Yhdessä voimme huolehtia siitä, että kaupunkimme on veto- ja pitovoimainen”, Lanne luki sopimuksesta.

”Yhteistyö kaupungin ja yrittäjien välillä on toiminut Huittisissa aina, mutta toki asia on hienoa saada nyt paperillekin”, Suomela pohti.

Tapahtuman taustalla häärännyt Huittisten Yrittäjien hallitus pääsi lavalle todistamaan, kun Huittisten Yrittäjien pj. Juha Suomela, Vampulan Yrittäjien pj. Kari Salminen ja Huittisten kaupunginjohtaja Viveka Lanne allekirjoittivat elinvoimayhteistyösopimuksen.

 

Arvioiden mukaan Huittisten vanhalla urheilukentällä rokkasi lauantaina yli 4000 kävijää. Eniten yleisöä paikalla nähtiin iltakymmenen jälkeen Irinan esiintyessä.

 

Illan viimeisenä esiintynyt Irina veti shownsa täysillä alusta loppuun. LauttaRokin lavalla nähtiin lisäksi Huittisten Musiikkiopistossa treenaava FML, oululainen Moskah, trubaduuri Duke McDonald sekä Annan ja Elsan Frozen-show