Huittislaiset lapset odottavat innolla jouluaattoa – Kaikki ovat kirjoittaneet joulupukille, mutta yllättäen joulun kohokohta ei kenellekään olekaan lahjojen saaminen

Piparin tuoksua, tonttujen juoksua, sitäkö joulu on? Kiirettä, huisketta, salaisuuskuisketta, sitäkö joulu on?”, kysyy tuttu joululaulu.

Alueviesti kysyi huittislaisilta lapsilta, mitä joulu heidän mielestään on ja mikä joulussa on parasta.

Suosituimmaksi joululauluksi nousi ylivoimaisella äänten enemmistöllä Huvikummun päiväkodissa paljon laulettu Kulkuset, kulkuset, mutta sopipa jonkun mielestä jouluun myös Käärijän vihreä Cha cha chaa.

Jos lapset saisivat päättää, jouluna syötäisiin mieluiten suklaata, pelkkä lanttulaatikon mainitseminenkin sai osalla aikaan yökötysreaktion.

Lahjapaketeista toivotaan paljastuvan uusia unikavereita, mutta mikäli kaikki toiveet toteutuvat, jossain kodissa raikaa aattoiltana rokkikitara.

Aino, 4 vuotta: Tykkään ulkoilemisesta, joten joulussa kaikista kivointa on lumiukon rakentaminen. En ole vielä tänä talvena ehtinyt tehdä sellaista, mutta aion rakentaa tosi ison. Jouluna menemme varmasti käymään mummilla. Joulukuusen olemme jo tuoneet sisälle, mutta sitä ei ole vielä koristeltu. Aion laittaa siihen paljon palloja, koska ne ovat mielestäni kauneimpia koristeita. Minulla on lelulehti, mihin olen ruksinut kaikki joululahjatoiveeni, eniten toivon rokkikitaraa.

 

Alina, 4 vuotta: Odotan joulua tosi, tosi paljon! Tänä vuonna minulla on ollut sellainen joulukalenteri, mihin joulupukki on laittanut joka päivä jonkun yllätyksen. Tänään sain suklaata, mutta olen saanut siitä myös hienot joulusukat ja karkkia. En tiedä vielä, mitä jouluruokia meillä on tänä vuonna, mutta tykkäisin ainakin perunoista ja lihapullista. Myös lanttulaatikko ja porkkanalaatikko ovat hyviä, mutta kalasta en tykkää. Joulukuuseen aion laittaa koristeeksi hienot valot ja lippuja.

 

Iiris, 3 vuotta: Meidän joulukuusenjalka on jäänyt papalle, niin emme ole vielä voineet tuoda kotiin kuusta. Joulussa parasta on se, kun saa olla lomalla. Aion mennä papalle Korvenkylään ja rakentaa siellä legoilla ja piirtää, ne ovat suosikkipuuhiani. En osaa vielä kirjoittaa, joten isosiskoni auttoivat minua kirjoittamaan kirjeen joulupukille, sitten kirje laitettiin piiloon, mistä tonttu kävi hakemassa sen.

 

Lenni, 4 vuotta: Paras jouluherkku on ehdottomasti piparit. Olen leiponut niitä päiväkodissa ja syönytkin jo aika paljon. Tykkään myös joulutortuista, mutta en siitä keskellä olevasta hillosta. Olen ollut tosi kiltti, joten toivon, että joulupukki tuo minulle Batman-mopon ja Spiderman-mopon, vaikka en oikein tiedä mitä Spiderman tekee mopolla, kun sillä on myös se seitti. Kirjoitin joulupukille kirjeen ja sitten tonttu laittoi sen taskuun ja hiihti viemään sen Korvatunturille.

 

Leo, 4 vuotta: Olen aloittanut jouluvalmistelut niin, että minun huoneeseeni on laitettu jouluvalot. Jouluna kivointa on käydä saunassa, mutta nyt meidän sauna on rikki. Tänään pitäisi kyllä tulla korjaaja, joten toivottavasti pääsemme jouluna omaan saunaan. Jos sitä ei saada korjattua, niin sitten menemme mummille. Paras jouluherkku on lusikkaleivät, olen syönyt niitä jo ihan hirveästi.

 

Lilja, 3 vuotta: Joulun kivoin asia on joulukuusi. Kotiin sitä ei ole vielä tuotu, mutta päiväkodissa on jo. Meidän kuuseen aion laittaa koristeeksi pelkästään punaisia tähtiä, muuten kuusi on ihan samanlainen muovikuusi kuin päiväkodissa. Odotan joulua jo kovasti ja olen ehtinyt kirjoittaa joulupukille pitkän kirjeen. Toivon saavani joululahjaksi karkkeja, sillä olen aika kova herkuttelija. Paras joululaulu on minun mielestäni Kulkuset, kulkuset.

 

Mindi, 3 vuotta: Olen nähnyt koko viikon, miten tontut liikkuvat joka paikassa. Niiden on pakko kulkea tarkkailemassa, että lapset ovat kiltisti. Minä olen tietysti ollut tosi kiltti. Vielä en ole aloittanut joululaulujen laulamista, mutta huomenna voin laulaa jonkun laulun, vaikka Cha cha chaan. Paras jouluruoka on suklaa ja tykkään muistakin karkeista, mutta lanttulaatikko, yök, se ei ole minun herkkuani.