Hovikallio Oy voitti Sastamalan kaupungin kilpailutuksen – ”Uusia suunnitelmia päästään nyt toteuttamaan”

Jarno Nieminen on kehittänyt Tervakallion aluetta joka vuosi.

Toimitusjohtaja Jarno Nieminen Hovikallio Oy:sta on helpottunut siitä, että pääsee vihdoin toteuttamaan uusia suunnitelmiaan Vammalan keskustan kupeessa sijaitsevalle luonnonkauniille Tervakallio camping leirintäalueelle.

Hän on kehittänyt aluetta merkittävästi vuosien varrella, ja tehnyt sinne suuriakin investointeja.
Sastamalan kaupunki kilpailutti sopimuskauden päätyttyä Tervakallion leirintäalueen operoinnin ja kehittämisen.

Tarjouksen jättivät Hovikallio Oy sekä Sastamalan Ympäristöpalvelut Oy.
Vertailu suoritettiin pisteyttämällä investointi- ja toimintasuunnitelmat sekä toiminnanjohtajan kokemus. Sopimuskauden enimmäiskesto on viisitoista vuotta. Hovikallio Oy voitti kilpailutuksen.

”Viimeiseen viiteen vuoteen ei ole voinut olla varma jatkosta. Suunnitelmia on ollut, mutta koska vuokrasopimuksen jatko on ollut epävarmaa, niin ei olla lähdetty niiden kanssa liikkeelle”, kertoo Nieminen.

”Tämän päätöksen myötä näitä suunnitelmia päästään nyt toteuttamaan”, hän iloitsee.
Alueen ympärivuotinen käyttö ja majoituskapasiteetin lisääminen on yksi asia, jota lähdetään hakemaan.

”Lähdemme pilotoimaan ensin yhdellä ympäri vuoden asuttavalla vuokramökillä”, hän täsmentää.

”Katsotaan yksi talvi ja seurataan, mikä on käyttöaste ja kysyntä. Hintaero rakennuskustannuksissa on suuri, kun verrataan kesäkäyttöön tarkoitettua mökkiä ja ympäri vuoden asuttavaa mökkiä”, Nieminen perustelee maltillista liikkeelle lähtöä.

Terassin asiakaspaikat on tuplattu.

Mikäli kokemukset ovat hyviä, seuraavan kolmen vuoden aikana tarkoituksena olisi rakentaa alueelle kaikkiaan viisi ympärivuotiseen käyttöön soveltuvaa mökkiä.
Lisäksi matkaparkkilaisille on varattu kymmenen ympärivuotista paikkaa.

”Me huolehdimme jätehuollosta ja siitä, että väylät ovat talvellakin auki. Muuten matkaparkki perustuu omatoimisuuteen. Huoltorakennuksen tekemistä pohditaan.”

Talviajalle on suunnitelmissa järjestää myös erilaisia tapahtumia. Tervakallion kesät ovatkin olleetkin aina tapahtumarikkaita.

”Kesäajan suuria tapahtumia ovat esimerkiksi Siirrettävien saunojen viikonloppu, joka oli viime viikonloppuna ja heinäkuun viimeisenä viikonloppuna vietettävä Tervakallio Summer Fest. Elokuussa luvassa on perheviikonloppu ja venetsialaisia”, Nieminen mainitsee.

Havainnekuva festarialueesta. Kuva: Hovikallion aineistosta

Kaupungin kilpailutuksessa yrityksiltä vaadittiin tarkat laskelmat.

”Sinne piti toimittaa tarkat investointisuunnitelmat ja -laskelmat. Suunnitelmien piti olla varsin realistisia”, selvittää Nieminen. Sopimuksen varmistuttua ensimmäiseksi remonttiin menivät yrityksen nettisivut.

”Aivan koko nettisivusto uusiutui varausjärjestelmää ja verkkopalveluita myöten. Sivut ovat nyt selkeämmät ja helpommat käyttää. Verkossa voi tehdä ja maksaa kaikki varaukset, koskivat ne sitten suppilaudan vuokrausta, saunaa tai vaunupaikkaa.”

Vaunupaikan voi laittaa mieleisekseen. Kuvituskuva: Alueviestin arkisto

Viime kesänä avattu rantabaari Pikinokka-beach on osoittautunut suosituksi. Aluksi 50-paikkaista terassia on laajennettu.

”Tuplasimme asiakaspaikat, nyt niitä on sata. Myös ruokalistaa on uusittu”, paljastaa Nieminen.
Baarista saa juomien lisäksi tänä kesänä esimerkiksi pizzaa, burgeria, kanakorin ja jopa muikkuja. Asiakkailta on tullut kiitosta uudistuneesta ruokalistasta.

Paljon alueen eteen ahertanut Nieminen tunnustaa kokeneensa myös ”taisteluväsymystä”.

”Rannan laajennus ja epävarmuus vuokrasopimusasioissa ovat vieneet energiaa”, hän myöntää.
Viimeisin suuri panostus oli koko uimaranta-alueen kunnostus. Rantaan rakennettiin jo viime kesänä myös suuri vierasvenelaituri.

”Esimerkiksi omalla veneellä voi poiketa tähän vuokraamaan vesisukset ja siihen tarvittavat köydet ja kelluntaliivit”, vinkkaa Nieminen.

”Uutena palveluna järjestämme veneretkiä lähivesille.”

Veneen kyydistä pääsee ihailemaan maisemia veneretkillä. Kuvituskuva: Alueviestin arkisto
Ranta-alueen kunnostus oli suuri projekti. Tervakallion uimaranta on kaupungin yleinen ranta, jota kaikki voivat käyttää.