Kuosman Kiäppiä patikoidaan sunnuntaina – Kuorsumaanjärven luonto kutsuu kulkijaa

Kuva Kuorsumaanjärven lintutornilta: Anne Heikkilä.

Kuorsumaan Kyläseuran järjestämä perinteinen Kuosman Kiäppi tarjoaa tulevana sunnuntaina hyvän syyn lähteä nauttimaan syksyisestä luonnosta ja liikunnan ilosta.

Kuasman Kiäppi -patikkareitti kulkee Sastamalan Kiikoisten pohjoisosassa sijaitsevan Kuorsumaan kylän ja samalla Kuorsumaanjärven ympäri. Reitillä voi tutustua järvimaisemaan sekä erilaisiin metsä- ja suomaisemiin.

Reitin varrella on nuotiotulet ja kyläseuran puffetti kahdessa paikassa: Kuorsumaanjärven lintutornilla ja Pappilankallioiden laavulla, kummassakin kello 12 – 15.

Reitin pituus on kokonaisuudessaan noin 14 kilometriä. Lisäksi käytössä on vajaan kahden kilometrin Lisäkiäppi. Lisäkiäpillä voi tutustua vanhahkoon korpikuusikkoon, satujen peikkometsään. Reitistä voi kulkea myös vain osan ja hyödyntää alueella kulkevia muita teitä.

Patikkareitin varrelle on sijoitettu infotauluja, jotka kertovat reitin varren kohteista tai Kiikoisten paikallishistoriasta. Kuorsumaanjärvestä ja sen linnustosta kertova opastaulu on lintutornilla. Ulkokäymälät löytyvät Kuorsumaanjärven uimarannalta ja lintutornilta sekä Pappilankallioiden ja Kiikanhuhdanmäen laavuilta.

Patikkareitti on merkitty keltaisilla nauhoilla ja viitoitettu siten, että pääkiertosuunta on vastapäivään. Tarvittaviin kohtiin on tehty siltoja ja pitkospuita.

Pysäköintipaikkoja löytyy muun muassa Hepokorventien alkupäästä, Pikku-Tyrvääntien alkupäästä, Kuorsumaanjärven lintutornin läheisyydestä ja Kuorsumaanjärven uimarannalta (Järventaustantie).

Opastus Pappilankallioiden laavulle on kantatieltä 44 (Kuorsumaantie) noin 3,5 km Pori – Tampere –valtatieltä / Kiikoisten ABC:ltä Lavian suuntaan. Pappilankallioille johtavan tien varrella on kuitenkin paljon puskia.

Jätä kommentti