K-Supermarket Torikeskukseen uusi kauppias, jolle grillaus on intohimo – ”Sastamalalainen ruokakulttuuri teki vaikutuksen”

Jukka Saarinen. Kuva: Kesko.

K-Supermarket Torikeskus saa marraskuun alussa uuden kauppiaan lempääläläisestä Jukka Saarisesta.

”Otan erittäin innostuneesti vastaan ensimmäisen kauppapaikkani Sastamalassa, perinteikkäässä Torikeskuksen kauppakeskuksessa kaupungin keskustassa”, tuumaa Saarinen.

”Myymälä on täysin remontoitu vain muutama vuosi sitten ja kauppa on siisti, hyvin hoidettu ja nykyaikainen. Kaupan sijainti on keskeinen ja kauppaan on helppo saapua autolla tai jalan”, hän lisää.

Yksi kauppiaan näkökulmasta motivoiva tekijä Sastamalassa on paikallinen ruokakulttuuri, jota Saarinen kehuu poikkeuksellisen runsaaksi.

”Sastamalan alueella toimii useampia leipomoita, juustola sekä pientiloja. Näiden paikallisten tuottajien tuotteet ovat tärkeä osa kaupan valikoimaa, ja odotan yhteistyötä heidän kanssaan. Palvelutiskin valikoimassa korostuvat tietysti myös kotimainen liha ja kala.”

”Voi nykäistä hihasta”

Kauppa rakennetaan aina omien asiakkaiden ehdoilla, Saarinen näkee. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaupan valikoimaa rakennetaan asiakkaiden toiveiden pohjalta.

”Kannustankin asiakkaitani kertomaan rohkeasti omia tuotetoiveitaan meille asioinnin yhteydessä tai lähettämällä palautetta kauppaan.”

Vaikka Saarisen koti on Lempäälässä, lupaa hän olla usein kaupalla.

”Sehän on sitä kauppiaana olon ydintä. Asiakkaat voivat nykäistä hihasta ja tulla juttelemaan”, hän sanoo.

Saarinen nostaa esille ruokahävikin minimoinnin, jossa asiakkailla on olennainen osansa.

”Haluan mahdollistaa asiakkaille vastuulliset valinnat tarjoamalla alennettuja tuoretuotteita, joissa päiväys lähestyy. Ruokahävikkiä minimoidaan myös varmistamalla erityisesti tuoretuotteiden laatu ja tuoreus kiinnittämällä huomiota varaston ja tuotteiden kiertoon sekä tuotteiden huolelliseen käsittelyyn kaupassa”, hän listaa kaupan hävikinhallintaa.

Henkilökunnan rooli kaupan arjen pyörittämisessä on Saariselle tärkeä asia. Kaupan toimintaa kehitettäessä henkilökunta pääsee itse vaikuttamaan omien vastuuosastojen rakentamiseen vahvalla tuotteiden tietotaidollaan.

Kiinnostus ruokaan teki kauppiaan

Jukka Saarinen on koko työuransa työskennellyt kuluttajakaupan erilaisissa tehtävissä. Historiaa löytyy panimoalalta tuoteryhmä- ja tilanhallintasuunnittelijana, aluepäällikkönä sekä myymälätoiminnoista vastaavana johtajana optisella toimialalla sekä myymäläpäällikkönä kodinelektroniikan puolella.

”Viimeiset puolitoista vuotta kauppiasvalmennuksen aikana olen toiminut kauppiasharjoittelijana K-Citymarket Valkeakoskella sekä K-Supermarket Ratinassa Tampereella”, Saarinen kertoo.

Kauppiasuralle Saarista on ajanut kiinnostus ruokaan, ruoanlaittoon ja maailman eri ruokakulttuureihin.

”Vapaa-aika kuluu rentoutuessa perheen ja ystävien seurassa ja ruoanlaitto on suurin intohimoni. Ystävieni kesken olen tunnettu siitä, että terassilla grillit ja savustimet lämpiävät ympäri vuoden – aina on hyvä sää vähän grillata ”, tuleva kauppias kertoo.

Saarisen perheeseen kuuluvat puolison lisäksi kaksi aikuista tytärtä ja omasta mielestään maailman viisain kääpiövillakoira Pumba. Perhe tukee taustajoukoissa ja kannustaa uudella uralla.

Jätä kommentti