Tyrvään kirkkokuoro 100 vuotta – juhlakonsertti soi lauantaina 26. lokakuuta

Tyrvään kirkkokuoro.

Sastamalan seurakunnan alueella toimii nykyisin neljä kirkkokuoroa, joista kaksi, Tyrvää ja Kiikoinen saavuttaa tänä syksynä kunnioitettavan sadan vuoden iän.

Vuosien saatossa Tyrvään kirkkokuorolla on ollut monia johtajia, joista edelleen muistetaan noin 30-vuotisen kanttoriuran tehneet Pauli Riihivaara ja Matti Koho. Pauli Riihivaaran aikana 1926-1955 Tyrvään kirkkokuorossa oli jopa 40 laulajaa.

Matti Koho toimi Tyrvään seurakunnan kanttorina vuosia 1975-2003. Hänen aikanaan kuorotoiminta oli vilkasta ja laajeni myös eri ikäryhmiin. Tyrvään kirkkokuoro teki myös äänitteitä Kohon aikana.

Kirkkokuoron laulajat ovat sitoutuneita ja innostuneita vapaaehtoisia seurakuntalaisia. Useat laulajat ovat laulaneet kirkkokuorossa kymmeniä vuosia. Harjoitukset ovat tärkeitä sosiaalisia tapahtumia, joissa vaihdetaan kuulumiset kuoroystävien kanssa ja harjoitellaan tavoitteellisesti.

Alusta lähtien kirkkokuoro on laulanut jumalanpalveluksissa sekä hengellisissä ja isänmaallisissa tilaisuuksissa. Lisäksi kuoro vie laulutervehdyksiä sairaalaan ja hoitokoteihin.

Sastamalassa kaikki kirkkokuorot ovat esiintyneet vuosien aikana myös yhdessä suurkuorona. Viimeksi viime keväänä osallistuttiin yhdessä Kirkon juhlille Tampereelle ja juhlalauluja laulettiin messussa toukokuussa Tyrvään kirkossa.

Nykyisin Tyrvään kirkkokuorossa on 22 laulajaa ja ohjelmistoon kuuluu 4 -äänisiä hengellisiä kuorolauluja. Kuoroa on johtanut syksystä 2021 alkaen kanttori Elisa Junttila. Kuoron 100- vuotiskonsertissa kuullaan lauluja eri johtajien ajoilta sekä suurkuoroa. Lisäksi kolme kuorolaista esittävät duettoja ja soololaulun.

100-vuotiasta Tyrvään kirkkokuoroa juhlistetaan lauantaina 26.10. kello 15 Tyrvään kirkossa. Konserttiin on vapaa pääsy ja lopuksi leivoskahvit.

Teksti: Elisa Junttila

Jätä kommentti