Sastamalan lasten ja nuorten kulttuuriviikot huipentuvat Lankkuun ja Sykerockiin

Tiktokkaaja Berta on myös artisti. Kuva: Warner Music Finland.

Lasten ja nuorten kulttuuriviikot ovat käynnistyneet hiljalleen Sastamalan kouluissa teemalla Minä osaan. Kulttuuriviikkojen pääpaino sijoittuu viikoille 43–46 ja ne järjestetään tänä vuonna jo kuudetta kertaa.

Kulttuuriviikot huipentuvat lauantaina 16.11. Sylvään koululla järjestettävään Lankku- tapahtumaan sekä Sastamalan Sanataituri -kirjoituskilpailun finaaliin. Sykerock järjestetään tänä vuonna puolestaan lauantaina 23.11. Vexve Areenalla.

“Lankun ohjelma on valmiina ja järjestelytkin jo hyvällä mallilla. Esiintyjiä, työpajoja ja muuta ohjelmaa on saatu tälle vuodelle varsin näyttävä määrä. Tapahtuman kruunaa tiktokkaaja Berta, joka esittää muutaman oman kappaleen. Minä osaan -teema näkyy myös vahvasti ja toivottavasti kannustaa ottamaan tapahtumapäivästä kaiken irti, oli sitten lapsi tai aikuinen”, vinkkaa tapahtuman tuottaja Miikka Mäkelä Saastamalan Opistosta.

Sykerockin pääorganisaattori on Sastamalan nuorisovaltuusto. Ikärajattomassa ja päihteettömässa tapahtumassa esiintyvät Kiertoradat, Beyond Awareness, Ani ja Ahti.

Kulttuuriviikot tarjoavat syksyllä maksutonta ohjelmaa kaikille Sastamalan peruskoulujen luokille (1.-9.) koulupäivien lomaan. Kulttuuriviikot ovat vuosien myötä vakiinnuttaneet paikkansa koululaisten ja myös kulttuuriviikkoja järjestävien tahojen syksyssä.

Kulttuuriviikot ovat osa koululaisten kulttuurikasvatusta ja vuosiluokkien toteutuksissa on ohjelmassa totutusti kulttuurin ja taiteen erimuotoja, kuten musiikkia, elokuvaa ja taidetta. Uuttakin ohjelmistoa mahtuu mukaan, kun kirjastopalvelut järjestävät 9.-luokkalaisille pelillisen misinformaatiopajan. Työpajassa perehdytään mis-, dis- ja malinformaation määritelmiin sekä harhaanjohtavan tiedon tunnistamiseen erityisesti internetissä. Lisäksi käydään läpi tapoja, joilla harhaanjohtavaa tietoa voidaan torjua. Pelilliset harjoitukset auttavat oppilaita tunnistamaan, milloin tieto on luotettavaa ja milloin ei.

Kulttuuriviikkoja ovat järjestämässä Sastamalan kirjasto- ja tietopalvelut, kulttuuripalvelut, liikuntapalvelut, nuorisopalvelut, perusopetus, Sastamalan musiikkiopisto, Sastamalan Nuorisovaltuusto, Sastamalan Opisto, Sastamalan seudun museo, Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ja Suomen Kirjainstituutti.

Lisätietoa ohjelmasta TÄSTÄ.

Jätä kommentti