Uusi palvelu alkoi Sastamalassa: Tarjolla juttukaveri ja ohjausta arjen huolien ratkomiseen

Mukana yhteisöneuvonnassa: Mieli Tukitalon ry:n Ari Tiensuu, Sastamalan seurakunnan diakoni Heidi-Maria Heikkilä, Tukitalon Jenni Vahamäki, projektisuunnittelija Jenni Apukka ja työikäisten sosiaalityötä tekevä Sari Lappalainen Pirhasta sekä diakoni Maarit Laitinen.

Oletko juttukaveria vailla? Kuormittaako digiaika ja tuntuuko sähköisten lomakkeiden täyttäminen vaikealta? Entä sujuuko viranomaisten kanssa asiointi ja ajanvarausten tekeminen?

Jos vastasit johonkin edellisistä kysymyksistä kyllä – tai sinua kiinnostaa sosiaalinen kanssakäyminen kahvikupposen äärellä, poikkea Sastamalan pääkirjastolla maanantaina. Tarjolla on nimittäin uudenlaista matalan kynnyksen palvelua, yhteisöneuvontaa, joka auttaa ja ohjaa muun muassa arjen huolien ja haasteiden ratkomisessa.

Pirkanmaan hyvinvointialueen ja kolmannen sektorin yhteistyönä kehitetty yhteisöneuvonta on yhteisösosiaalityön matalan kynnyksen työmuoto, jota on aiemmin ollut Tampereen alueella ja nyt laajennettu myös seutukuntiin. Sastamalassa yhteisöneuvontaa toteuttavat yhteistyössä Pirha, Mieli ry Tukitalo, Sastamalan seurakunta ja Sastamalan kaupunki.

Yhteisöneuvonta sijaitsee konkreettisesti kirjaston yläkerran Vintti-tilassa, ja järjestettiin ensimmäisen kerran kuluvalla viikolla. Sastamala on tiettävästi ainoa Pirkanmaan kunnista, joissa neuvontaa on kirjastolla.

”Olen onnellinen yhteistyöstä kirjaston kanssa. Tämä on matalan kynnyksen paikka, jossa on helppo poiketa vaikka muuten vaan”, totesi diakoni Heidi-Maria Heikkilä Sastamalan seurakunnasta.

”Yhteisöneuvonnassa voi poiketa jutulla ilman mitään erityistä syytä”, kannusti Sastamalan kaupungin hyvinvointikoordinaattori Mervi Saari.

Kenelle uusi palvelu on tarkoitettu?

”Aivan kaikille aikuisille. Ja siinä se eroaa esimerkiksi Pirhan Lähitoreista”, vastasi Saari.

Eikö vastaavaa ole ennen ollut Sastamalassa tarjolla?

”Toki monet toimijat ovat tahoillaan järjestäneet ihmisille kohtaamismahdollisuuksia tai ohjausta, mutta tämän me teemme kaikki yhdessä. Näin voimme tavoittaa paikkakuntalaisia entistä laajemmin”, Heikkilä tuumasi.

Saaren mukaan palvelu voi parhaimmillaan lisätä yhteisöllisyyttä ja vähentää yksinäisyyttä.

Yhteisöneuvonta:

  • On matalan kynnyksen kohtaamispaikka, joka täydentää sosiaalityön ohjaus- ja neuvontapalveluja.
  • Missä: Sastamalan pääkirjastolla, Sillankorvankatu 1, Vintti-kokoustilassa.
  • Milloin: Maanantaisin klo 13-15.
  • Voit saada apua ja ohjausta arjen huolien ja haasteiden ratkomiseen.
  • Tarjolla on myös kahvia veloituksetta.
  • Saat apua sähköiseen asiointiin ja sinulla on mahdollista käyttää tietokonetta.
  • Voit saada apua lomakkeiden täyttämiseen ja vaikkapa liitteiden lähettämiseen.
  • Saat apua viranomaisten kanssa asiointiin ja ajanvarausten tekemiseen.
  • Yhteisöneuvontaan et tarvitse ajanvarausta, vaan voit vain saapua paikalle.

Jätä kommentti