MTK-Vammala lahjoitti Sastamalan yläkouluille kokattavaa – kampanja innostaa ruuanlaittoon

MTK Vammalan Juha Sianoja ja Pauli Krapi toimittivat viime perjantaina raaka-aineet kouluille. Sylväällä lahjoituksen otti vastaan koulun kotitalouden opettaja Susanna Rantanen.

MTK-Vammala antoi tänäkin syksynä tuttuun tapaan yläkoululaisille mahdollisuuden tutustua oman maan makuihin. Yhdistys halusi innostaa ja kannustaa nuoria ruuanlaittoon ja lahjoitti Sylvään ja Äetsän kouluille isot kassilliset kotimaisia raaka-aineita.

Ruokalahjoituksen taustalla vaikuttaa MTK:n valtakunnallinen Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli. Se kertoo suomalaisesta ruuantuotannosta konkreettisella tavalla. Tämän vuoden kampanjassa pääraaka-aineita ovat raikkaat kasvikset, kotimainen pinaatti ja ateriajyvät, naudan ulkofilee, mehevät muffinssipannarit ja marjat.

Yhdistyksen mukaan ruuan yhteiskunnalliset ulottuvuudet ovat vahvistuneet, ja tulevaisuuden kuluttajia, eli yläkoululaisia, kiinnostaa yhä enemmän, mitä he syövät sekä miten ja missä ruoka on tuotettu. Ruokavalinnat ja ruuan alkuperä ovat myös nuorten kiinnostuksen kohteena.

Keskiössä ovat terveellinen ruokavalio, ruuan vastuullisuus ja ympäristökysymykset, mutta myös huoltovarmuus ja ruuan riittävyys sekä ruuan hinta.

Kokkaa kotimaista -ruokakasvatusmalli on tehty kotitalousopettajille helpoksi toteuttaa. Paikalliset yhdistykset, kuten MTK-Vammala, toimittaa materiaalin, hankkii kotimaisia raaka-aineita suosien lähiruokaa ja vie ruokakassin kotitalousopettajalle.
Materiaaliin kuuluvat kotimaiset raaka-aineet pää- ja jälkiruokaan sekä sähköinen oppimismateriaali ja oppilaille jaettavat reseptivihkoset.

Kokkaa kotimaista -kampanja on osa MTK:n toteuttamaa ruokakasvatusta ja kouluyhteistyötä. Vuonna 2021 alkanut kampanja on tavoittanut jo lähes 40 000 kahdeksasluokkalaista eri puolilta Suomea. Kampanjan sisältöä on rakennettu yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton kanssa.

Jätä kommentti