Puintityöt hernepelloilla alkoivat Vampulasta

Hernepuimuri
Apetitin kolme hernepuimuria ovat ainoat Suomessa. Ne työskentelevät puintikaudella ryhmänä lähes kellon ympäri, jotta herneet saadaan Säkylän tehtaalle juuri oikean kypsyisinä ja pakkaseen kahdessa tunnissa puinnista. Kuva: Apetit / Matti Perttu.

Pakasteherneen puinti on alkanut normaalissa aikataulussa. Työt käynnistyivät Huittisten Vampulasta.

Hernepuimurit korjaavat kypsyvää hernettä kolmen-neljän viikon ajan kellon ympäri. Pakastehernettä viljellään Apetitin Säkylän pakastetehtaan lähellä. Ajomatka pellolta tehtaalle on enintään tunti.

Kolmen miljoonan hernekilon puiminen oikeaan aikaan vaatii hyvää ennakkosuunnittelua. Tarkan puintiaikataulun ja lyhyiden etäisyyksien ansiosta herne saadaan pellolta pakkaseen kahdessa tunnissa.

Tänä vuonna Apetitille viljelee hernettä 70 sopimusviljelijää yhteensä noin 730 hehtaarin alalla.