Kananmunapäivää vietetään perjantaina 13. lokakuuta.
Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto muistuttaa, että suomalainen kananmuna on turvallinen elintarvike. Tuotanto on salmonellavapaata ja sitä valvotaan tarkasti. Kotimaisia munia voi huoletta käyttää jopa raakana.
Luonnonvarakeskuksen mukaan Sastamalassa oli viime vuonna 33 000 kanaa. Kanoja pitäviä tiloja oli kaksitoista. Lihantuotantoa varten kasvatettavat broilerit tilastoidaan erikseen.
Viime vuonna MTK:n mukaan kananmunista yli 60 prosenttia tuotettiin virikehäkkikanaloissa. Lattia- ja ulkokanaloista oli peräisin reilu 35 prosenttia sekä luomukanaloista viisi prosenttia.
Kananmunien kulutus on kasvanut tasaisesti. Viime vuonna suomalaiset kuluttivat yli kaksitoista kiloa munia henkeä kohti.
sen kyllä huomaA
Luku ehkä kolmannes oikeasta
Se on hyvä, että pidetään kiinni suomalaisesta munasta.
ja laitetaan suuhuN
Tuohon lukuun, kun lisää Sastamalassa asuvat kanamaisesti käyttäytyvät naiset, niin määrä muuttuu aika paljon.
Johtuuko tämä “kanamainen käytös” todellisten kukkojen vähyydestä?
Nakataas muutama jyvä – apot poot poot poot pot pot – voi mikä meno !!!
Kot kot pikku Tipu-Irmeli
On se hyvä että kana muistaa pitää kukkoja hyvänä. Muna hoito kanalta kukolle on kaikkein parasta.