Sastamala 33 000 kanan kaupunki

Kananmuna

Kananmunapäivää vietetään perjantaina 13. lokakuuta.

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto muistuttaa, että suomalainen kananmuna on turvallinen elintarvike. Tuotanto on salmonellavapaata ja sitä valvotaan tarkasti. Kotimaisia munia voi huoletta käyttää jopa raakana.

Luonnonvarakeskuksen mukaan Sastamalassa oli viime vuonna 33 000 kanaa. Kanoja pitäviä tiloja oli kaksitoista. Lihantuotantoa varten kasvatettavat broilerit tilastoidaan erikseen.

Viime vuonna MTK:n mukaan kananmunista yli 60 prosenttia tuotettiin virikehäkkikanaloissa. Lattia- ja ulkokanaloista oli peräisin reilu 35 prosenttia sekä luomukanaloista viisi prosenttia.

Kananmunien kulutus on kasvanut tasaisesti. Viime vuonna suomalaiset kuluttivat yli kaksitoista kiloa munia henkeä kohti.

Kommentointi ei ole käytössä.