Kiikoisten ilvekset käyvät peura-aterialla päivälläkin

Kiikoisten ilveksistä tuli kertaheitolla tukku uusia havaintoja, kun Pertti Niemelän riistakamera saatiin viime viikolla tuoreeltaan päivystämään ilveksen saaliikseen nappaamalle peuranruholle. Yksi mielenkiintoinen piirre on se, että nämä tupsukorvat käyvät ruokailemassa myös keskellä kirkasta päivää.
Jorma Koivuniemi kertoo metsäkoneenkuljettajan löytäneen vastikään saalistetun peuran viime viikon tiistai-iltana. Löytöpaikka oli 200-300 metrin päässä Koivuniemen ruokintapaikalta, jossa talven aikana oli käynyt 3-4 valkohäntäpeuraa.
Jarmo Ala-Järvenpää ja Pertti Niemelä veivät paikalle riistakameran seuraavana päivänä eli viime viikon keskiviikkona hieman ennen puoltapäivää. Kamera otti ensimmäiset kuvat jo kolmen tunnin kuluttua, sillä paikalle saapui aikuinen ilves. Myöhemmissä kuvissa esiintyy myös toinen kissa, ensimmäistä jonkin verran pienempi.
”Mielestäni kuvassa on emä ja pentu”, sanoo riistanhoidonneuvoja Reima Laaja Suomen riistakeskus Satakunnasta. ”Ne ovat väritykseltään tosi kauniita, täplät ovat jaloissa alas asti”, hän lisää.
Pertti Niemelän riistakamera on ahkeroinut paikalla useita vuorokausia. Muistikortille on tallentunut niin yö- kuin päiväkuviakin.
”Kuvia on jo useita satoja. Esimerkiksi ensimmäisenä vuorokautena aamuun puoli kahdeksaan mennessä kamera oli ottanut 69 kuvaa, joista lähes kaikki olivat ilveskuvia”, Niemelä kertoo.
Mutta onpa peurakin syöjiensä hampaissa huvennut.
”Tänä aamuna siinä ei juurikaan syötävää enää ollut”, Jorma Koivuniemi toteaa maanantaiaamun tilanteesta.

  • Nimetön

    Kyllä on kauniita eläimiä. Onko noin veikeitä tupsukorvia pakko ylipäätänsä ampua? Senkö vuoksi lupia myönnetään, jotta mettämiehille jäis enemmän peuroja ammuttavaks? Pellit kolisee sen verran paljo, että riittää peuroja kissojen ja ihmistenkin ruuaksi.

Kommentointi ei ole käytössä.