Sipilä toivoo Kiikoisten ja Sastamalan keskustalaisia samalle listalle

Sastamalan Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Pertti Hakanen kiitti puolueen uutta puheenjohtajaa Juha Sipilää käynnistä - Sastamalassa tietenkin kirjalla!

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä tietää, että Kiikoisten ja Sastamalan vireillä olevan kuntaliitoksen kovin vastustus on tullut ja tulee Kiikoisten keskustalaisten riveistä. Koko valtuustoryhmä on toiminut ja äänestänyt itsenäisen Kiikoisten kunnan puolesta.
Kuntavaalit ovat lokakuussa, ja keskustalaiset voimat tulisi saada yhteen ennen vaaleja. Uhkana nähdään, että Kiikoisista osallistutaan vaaleihin omalla listalla.
”Onko jotakin tehtävissä?” Sipilä herätteli Sastamalan keskustavaikuttajia tapaamisessa, johon kutsun olivat saanet kunnallisjärjestön johtokunta, valtuustoryhmä ja vaalityöryhmä. Puheenjohtaja sanoi pitävänsä tärkeänä, että asioista puhutaan kiihkottomasti.

Kiikoislaiset koolla elokuussa

Keskustan Kiikoisten kuntayhdistyksen puheenjohtaja Olavi Isonokari kertoo Alueviestille, että hän aikoo kutsua keskustayhdistyksen johtokunnan koolle elokuun alkupäiviksi. Silloin johtokunta käsittelee vaaliasioitakin.
Kiikoisissa kuitenkin odotetaan vaalien lisäksi myös hallinto-oikeuden ja korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisuja, jotka liittyvät Kiikoisten ja Sastamalan väliseen kuntaliitokseen sekä siitä päättämiseen.
”Todennäköisesti täytyy kuitenkin valmistautua Sastamalan vaaleihin ennen kuin vastauksia oikeuksista saadaan”, Isonokari sanoo.
Sastamalan valtuustoon valitaan vielä yhdeksi kaudeksi 59 valtuutettua. Ehdokaslista voi olla puolitoistakertainen, joten sillä voi olla 88 ehdokasta. Viime vaaleissa keskustalla oli Sastamalassa 56 ehdokasta ja Kiikoisissa 22 ehdokasta. Tämän perusteella tilaa listalta myös Kiikoisten keskustalaisille ehdokkaille voi hyvinkin löytyä.
”Voidaan kyllä järjestää esimerkiksi skaippikokous”, puheenjohtaja Sipilä viestitti puoluejohdon sovitteluhaluista Kiikoisten ja Sastamalan välillä.

Puheenjohtaja Juha Sipilä puolisoineen vieraili Sastamalassa Vehmaan tilalla, jossa vastaanottajina olivat emäntänä Mari Huovila ja isäntänä Tero Virtanen.
  • juuri näin

    Sipilän olisi kyllä pitänyt käydä ensin Kiikoisissa, esimerkiksi Purpureiden aikaan, niin olisi saanut oikeaa tietoa mistä kenkä puristaa..

  • Paikallisosaston pj.

    Onnea vaan yhteistyölle Kiikoisten ja Sastamalan Keskutalaiset. Olis tarvinnu Kiikoisten Keskusta vaikuttajien miettiä jo vähän aikaisemmin tulevaa yhteistyötä Sastamalan Keskusta-ryhmän kanssa. Mahtaako tollasia riidankylväjiä kukaan haluta porukkaansa.

  • näin juuri

    riitaan tarvitaan yleensä kaksi osapuolta, mutta kiikoinen pärjää kyllä omillaankin, ja ottajia on varmasti muihin ryhmiin, ajattelin vaan, että keskusta olisi ollut niin kuin luontevin, mutta ei tupata jos ei kerran tykätä… katsellaan ensin nuo valitukset pois, vaaleissa sitten tavataan , menestystä teillekin! sitä niittää mitä kylvää…

  • niinpä

    Eivät tukeneet sastamalan keskustalaiset Kiikoisten keskustalaisia, lähtivät kokkarien kelkkaan. Muitakin puolueita on olemassa…

Kommentointi ei ole käytössä.