Kiinalaisvieraat kiinnostuivat Saskyn Koti-hankkeesta

Sastamalan koulutuskuntayhtymä sai maanantaina vieraita Kiinasta. Vierailu liittyi Saskyn ajatuksiin koulutusviennistä Kiinaan. Mahdollisen koulutusviennin takana on Suomi-Kiina koulutusyhdistys, jota edustaa Pekka Pellinen. Hän vahvistaa, että tavoitteena on suomalaisen korkean tason hoiva-alan koulutuksen vieminen Kiinaan.
”Vanhukset ovat vain yksi osa tavoitetta. Mukana on myös esimerkiksi päiväkotien henkilökuntaa opettavien kiinalaisten opastus.”
Vanhusten hoivatyö on Kiinassa valtava haaste. Yhden lapsen politiikka vaikuttaa siihen, että voimavaroista on suuri pula.

Lue lisää vierailusta Alueviestistä 10.7.

Vieraat olivat vaikuttuneita Koti-hankkeen opiskelutiloista ja nykytekniikasta. Xi Ru (vasemmalla) vastaa Kiinan ammatillisen koulutuksen kansainvälisestä yhteistyöstä. Hän ihastui Koti-hankkeen hoivahylkeisiin. Kuvassa myös Kiinan opetusministeriössä aikuiskoulutuksesta ja ammatillisesta koulutuksesta vastaava johtaja Wang Yongnan.
  • Nimetön

    Lahti vois lähtee Kiinaan innovoimaan 100 miljoonan opiskelijan kky Pekingiin…

  • Nimetön

    Sasky osoittaa jälleen edelläkävijyyttä. Tässä on mahdollisuuksia.

  • Nimetön

    Jahhas Sasky on löytänyt uuden kohteen, johonka voi lapioida veronmaksajien varoja.

    • Nimetön

      Voi katkeruutta! Saskyssa on saatu niin paljon aikaiseksi että toisia tuntuu oikein ärsyttävän. Jos koulutusvienti oikeasti toteutuu se on valtakunnallisestikin mitattuna huippuasia koko Sastamalalle!

  • Nimetön

    Voi jumalauta…saskyssa ja saskyssa. Kaikkee muuta se hommeloi paitsi opetusta. Huolehtisi opiskelijoistaan johon se kait saa rahoitusta…

    • Nimetön

      Onko sulla esittää faktoja tuosta opetuksen tasosta tai puutteesta?

    • Tätsä

      Sinulle kiroileva tuntematon klo 15.40: Onko sinun kovin paha olla vai oletko vain innokas
      arvostelija/valittaja?

  • Nimetön

    Heinäkuussa on hyvä aika tehdä kansainvälistä yhteistyötä, kun opiskelijat sekä opettajat ovat lomalla. Harvassa koulussa virkamiehet tekevät työtä heinäkuussa. Toivottavasti ihmiset ymmärtävät, että elämme globaalissa maailmassa.

Kommentointi ei ole käytössä.