Suomen tuottavimmat sairaalat Pirkanmaalla – Vammalan aluesairaala kärkikastia

Vammalan aluesairaalassa käydään keskustelua synnytysten jatkumisesta. Päätöksiä asiaan on luvassa aikaisintaan kesäkuun lopussa.
Vammalan aluesairaala.

Pirkanmaalla on sairaanhoitopiirin mukaan merkittävästi onnistuttu parantamaan sairaaloiden tuottavuutta.

Tuottavuus syntyy potilaan yhden kalenterivuoden aikana tapahtuneen hoidon ja hoitotoiminnan kokonaiskustannusten välisestä suhteesta.

Vammalan aluesairaalan tuottavuuden tunnusluvut säilyivät Valkeakosken sairaalan tavoin vuonna 2012 selvästi muita vastaavia sairaaloita parempina. Sairaalassa onnistuttiin olennaisesti parantamaan koko vuoden aikana potilaan yksittäisen sairauden vuoksi saaman hoidon ja yhden hoitojakson tuottavuutta.

Sarjassaan toisena olevan Vammalan aluesairaalan tuottavuusluku oli 130, kun sairaalatyypin keskimääräinen tuottavuusluku oli 100. Ensimmäisenä oli Valkeakosken sairaala tuottavuusluvulla 139.

Tampereen yliopistollinen sairaala sekä Vammalan ja Valkeakosken aluesairaalat olivat vuonna 2012 tuottavuudeltaan Suomen julkisen erikoissairaanhoidon parhaat sairaalat.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri katsoo, että keskeisimpiä keinoja tuottavuuden parantamisessa ovat olleet rakenteelliset muutokset, toimintatapojen kehittäminen ja ennen kaikkea vuodesta 2012 lähtien toteutetut kustannusten hallinnan toimenpiteet. Kustannusten hallinnan tavoitteena on saada aikaan 15 miljoonan euron vuotuiset säästöt toimintamenoissa. Ohjelmaan sisältyy kahden prosentin eli seitsemän miljoonan euron vähentäminen henkilöstökuluista.

Tuottavuustiedot ilmenevät juuri julkaistusta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen vuosittaisesta tilastosta. Tilastoissa vertaillaan yliopistollisten, keskussairaaloiden ja muiden sairaaloiden tuottavuutta ja sen kehitystä.

  • Mauri Tuominen

    No niin mitäs tähän sanotaan, kannataisi varmaan pysyä näissäkin asioissa totuudessa ja vain totuudessa. Eli tuottavan sairaalan alas ajon syyt on ihan jossain muualla.

  • ihmettelijä

    Miten ihmeessä sitten koko ajan supistetaan talon toimintaa???? JÄRKI OHOI…

  • antero santo

    Sitä mihinkään alas ajeta! Se yksityistetään! Jos ei heti onnistu, niin pala kerrallaan. Ensin otetaan yksityinen lääkärifirma ”kumppaniksi”, joka pian kaappaa koko sairaalan. Lopulta entisen aluesairaalan omistaa venäläisiä hoitava monikansallinen yhtiö.

  • Sitä mieltä

    Eiköhän nämä tuottavuudet ole raa’asti otettu palveluiden laadusta ja ihmisten terveydestä. Olen varma että jos joku muu sairaala tuottaa vähempi niin syy löytyy ei niin suurista säästöistä vaan kokonaishoidob laadusta ja alueen hyvinvoinnista. Nämä tuottavuudet eli säästöt ei näy heti mutta hyvinkin pian pitkäaikaissairaiden hoitokukuluina…lun oravanpyörään lähtee se oravanpyörän kestäköön

  • vähän myöhässä

    Tampereen yliopistollinen sairaala sekä Vammalan ja Valkeakosken aluesairaalat olivat vuonna 2012 tuottavuudeltaan Suomen julkisen erikoissairaanhoidon parhaat sairaalat.

    varmaan sitten kun saadaan vuoden 2013 tilasto, niin kaikki on romahtanu, mutta eipä ole paljon asiakkaitakaan…

Kommentointi ei ole käytössä.