Tulipalossa äitinsä ja veljensä menettäneitä lapsia on muistettu monin tavoin

Ihmisten halu auttaa on valtava, sillä avustusryhmän Facebook-sivulla useat henkilöt ympäri Suomen ovat kertoneet tehneensä lahjoituksen säästöistään tai pienistä tuloistaan.
Ihmisten halu auttaa on valtava, sillä avustusryhmän Facebook-sivulla useat henkilöt ympäri Suomen ovat kertoneet tehneensä lahjoituksen säästöistään tai pienistä tuloistaan.

Viime torstaina avatulle Mia Seikun lasten tukitilille oli eiliseen aamupäivään mennessä lahjoitettu 31 020,48 euroa.

Ihmisten halu auttaa on valtava, sillä avustusryhmän Facebook-sivulla useat henkilöt ympäri Suomen ovat kertoneet tehneensä lahjoituksen säästöistään tai pienistä tuloistaan.

Rahan lisäksi ihmiset ovat tarjonneet lapsille vaatteita ja tavaroita. ”Tällä hetkellä hätää ei ole, akuutti tarve on täytetty ja lapsilla perustarpeet kunnossa”, lasten eno toteaa. Hän on erittäin kiitollinen jokaiselle lahjoituksen tavalla tai toisella tehneelle, mutta harmistunut esiin nousseista kommenteista, joiden mukaan lapset haluttaisiin hukuttaa materiaan. ”Lahjoituksia ei todellakaan ole tullut ylenpalttisesti tai niin, että tänne tuotaisiin rekka-autolla tavaraa. Kaikesta tarjotusta olemme valikoineet lapsille sopivat ja tarpeelliset tavarat. Emme ota vastaan sellaista, mitä ei tarvita.”

Kaukolan tulipalossa menehtyi perheen äiti ja lasten pikkuveli. Kaksi nuorinta poikaa asuvat tällä hetkellä enonsa luona. ”Myös vanhemmat sisarukset ovat sukulaistensa luona ja kaikki pääsevät tapaamaan toisiaan. Siinä mielessä asiat ovat hyvin.”

Yksityishenkilöiden lisäksi lahjoituksia eri muodoissa ovat tehneet myös yritykset. Lisäksi esimerkiksi Tähti-Kirppiksellä Vammalassa on pöytä, jonne kuka tahansa voi viedä tavaraa myyntiin. Kertynyt tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä lasten hyväksi. Samanlainen pöytä on avautumassa myös Keikyässä sijaitsevaan Kirppis Kauppakulmaan.

Viime perjantaina Vexve Areenalla pelatun lentopallon puolivälieräottelun arpajaisten tuotto luovutettiin VaLePan toimesta Mia Seikun lasten hyväksi. Samana iltana paikalla oli lipaskerääjiä. Arpajaisten tuotto oli 509 euroa, lipaskeräyksen 1 177,70 euroa.

Mia Seikun lasten tukitili FI 5551130720015000 Karkun Osuuspankki.

  • Nimetön

    Mikä oli palon sytymissyy? Puuhella? Koira? Sähkölaite?
    Myöhemmät tulipalot on jo selvitetty

  • Nimetön

    nyt kun ihmiset tekee kevätsiivojaan niin ylimääräiset tavarat voi viedä kirpputorille ja osallistua näin keräykseen , itse aion toimia niin. mieltä myös lämmittää että niin moni on avannut sydämensä ja lähtenyt näihin talkoisiin , hyvyyttä on siis paljon vielä jäljellä !

  • Nimetön

    Antaisivat nämä ”auttajat” omaisten ja kuolleiden olla jo rauhassa, eivätkä tunkisi itseänsä koko ajan julkisuuteen kuolleiden nimen varjolla.

  • Nimetön

    Miksi tästä tulipalouutisesta ei enään kerrota? Miten lapsilla nyt menee? Moni on auttanut ja varmaan tykkäis kun sais tietää onko apu tehny hyvän mielen?

  • Nimetön

    Just noin! Kaukolan tulipaloon liittyviä asioita selvästikin salaillaan… käytetään väärin hyväksi hyväuskoisten ihmeisten auttamishalua!

  • Nimetön

    Siksi, että se olisi sosiaalipornoa. Yksityisten ihmisten, varsinkin traagisia kohtaloita kokeneiden asioiden revittely julkisuudessa ei vain ole oikein. He ovat ihmisiä, jotka yrittävät toipua elämän kolhuistaan, he eivät ole näyttelyesineitä. Hillitse sairas uteliaisuutesi, nämä asiat eivät kuulu julkisuuteen. Tiedät itsekin olevasi väärällä asialla, koska huutelet nimettömänä.

    • Nimetön

      Samaa mieltä,ei toisten asiat ole kaikille kuuluvia!! Uteliaisuuttaan kyselevät,mikään ei ole sen kauheenpi ku tyyppi jonka tarttis kaikki tietää ja laulaa ympäri kylää!!!!

  • Nimetön

    On se käsittämätöntä, että joku huutelee ja vaatii, että pitäisi saada tietää sitä ja tätä. Jumankauta ihmiset! Ette kai tekään omasta yksityiselämästänne tiedottele jatkuvasti! Ettekä tiedottele, vaikka joku teille antaisi vaikka parkkilapun parkkipaikalla ja näin hän ilmeisesti joidenkin mielestä on silloin oikeutettu kuulemaan tasaisin väliajoin tarinaa siitä, miten sinulla nyt siellä kotona menee ja mitä teet ja miten voit.
    Antakaa niiden lasten nyt olle ja elää NORMAALIA elämää, jota nuo omaiset koittavat heidän saavan elää!

Kommentointi ei ole käytössä.