Sastamalan kaupungin henkilöstö kasvoi yli sadalla

Sastamalan kaupungin henkilöstömäärä kasvoi viime vuonna 162 ihmisellä. Yhtenä syynä oli Kiikoisten liittyminen kaupunkiin, joka toi mukanaan 60 uutta henkilöä. Hopunkallion vuodeosastolle palkattiin 21 uutta työntekijää sekä Ojansuun ja Häijään uusiin päiväkoteihin 11 henkilöä. Vuoden 2013 lopussa vakinaisten ja määräaikaisten henkilöitten määrä oli yhteensä 2 052.

Konsernihallinnossa on 19 henkilöä. Heistä yksikään ei ole määräaikaisessa työsuhteessa. Kasvun ja kulttuurin puolella työskenteli yhteensä 808 ihmistä, heistä 314 oli määräaikaisia. Yhdyskunta ja ympäristö työllisti 284 ihmistä, joista määräaikaisia oli 48.
Sosiaali- ja terveyspalveluissa ihmisistä huolehti 886 henkilöä, joista 216 oli määräaikaisia. Sastamalan Veden listoilla oli 16 henkilöä, yksi määräaikainen. Työterveys Akaasia työllisti 39 henkilöä, joista yhdeksän oli määräaikaisessa työsuhteessa.
Vaikka Sastamala, kuten muutkin kunnat, harkitsevat tarkoin lisähenkilöitten palkkaamista, niin vuodesta 2012 vakinaisen henkilöstön määrä eri prosesseissa on kuitenkin kasvanut lähes sadalla.

Lue aiheesta lisää Alueviestistä 24.4.

  • Nimetön

    Eikös kaupungilla ole henkilöstöjaosto? Mikä on sen tarkoitus? Eikö henkilöstöjaoston tarvitse sitoutua kaupungin säästötavoitteisiin?

  • Nimetön

    Sastamalassa ei harrasteta työntekijöiden ”pakkosiirtoa” vaikka mahdollisuus ja varmaan tarvekin olisi… koulupuoli hyvänä esimerkkinä…toisilla ylitunteja vaikka kuinka ja toisille ei riitä tunnit.

  • Nimetön

    Oikeasti kasvua oli Hopunkallion ja päiväkotien henkilökunta. Muu siirtyi Kiikoisista ja Punkalaitumelta kaupungin listoille, työt kuitenkin ovat edelleen siellä missä ennenkin. Ei pidä laajentaa toimintaa niin ei kasva henkilöstökään.

  • Nimetön

    Vois laittaa kunnan työntekijät oikeesti vähän duuniin ja pähkäileen väkiluvun laskua. Kunnan työntekijöitä ulos ja sisään saman verran kuin väkiluku laskee tai nousee.

  • Matti-Aleksi

    Olen monasti esittänyt ja esitän nytkin: Lomautetaan kaupungin henkilöstö vuoroperiaatteella kolmeksi kuukaudeksi. Työt eivät varmasti kärsi, koska henkilöstö on irtisanomissuoja vuoksi ylimitoitettu.

  • Nimetön

    Ainakin Sastamalan kaupungilla näyttää olevan rahaa! Ei mitään säästää tarvitse……

  • Nimetön

    Sastamalassa väki vähenee ja kaupungin henkilöstö lisääntyy.
    Käyttömenot kasvavat 5-6 prosenttia vuodessa. Hekilöstökuluihin pitäisi puuttua, mutta keskeiset päättäjät ovat kaupungin palkannauttijoita.
    Huono homma!

Kommentointi ei ole käytössä.