Tyrvään kaksitornisesta kirkosta oma erikoismerkki

Tyrvään kaksitorninen kirkko saa oman erikoismerkin Postimerkin päivänä, huomenna torstaina 9. lokakuuta. Merkki tulee myyntiin Sastamalan pääpostissa Puistokadulla ja samalla vietetään postimerkin päivää.

Merkkijulkaisun lisäksi päivän ohjelmassa on asiakaskilpailu, jossa voi ehdottaa omaa aihetta seuraavan vuoden postimerkin päivän erikoismerkiksi.

Päivää vietetään 96:ssa postissa eri puolilla Suomea. Postimerkin päivällä on myös oma erikoisleima, joka kannattaa pyytää omiin postilähetyksiin.

Paikallinen postimerkkikerho tuo postiin oman esittelypisteensä. Siellä on myynnissä Etelä-Satakunnan postimerkkikerhon tuore 70-vuotishistoriikki ja uusintapainoksia vanhoista paikallisista postikorteista. Nähtävillä on Petri Niittymäen kokoelma tyrvääläisistä kirkkokorteista. Kortteja on eri vuosikymmeniltä, vanhimmat 1900-luvun alusta. Kerhon edustaja kertoo postimerkkeilystä harrastuksena ja arvioi yleisön mukanaan tuomia kortti- ja merkkikokoelmia.

Kesäkuussa pidetyn kerhon 70-vuotisjuhlanäyttelyn innostamana yhdistys järjestää kokoelmanrakennusseminaarin lauantaina 15. marraskuuta. Opastusta antaa ja päivän luennoi Suomen filatelistiliiton hallituksen jäsen Petteri Hannula Espoosta.

Teksti: Jari Penttilä

Sastamala Postimerkin päivän 2014 postimerkki

 

 

Kommentointi ei ole käytössä.