Aloitteita Citymarket-kyltistä omaishoitajien työterveyshuoltoon

Sastamalassa jätettiin viime vuonna yhteensä seitsemän valtuustoaloitetta, joista viisi on parhaillaan lautakunnissa valmisteltavana.

Aloitteista kaksi kuuluu sosiaali- ja terveyslautakunnalle: Ilmari Nurmisen (sd) aloite koskee omaishoitajien saattamista työterveyshuollon piiriin ja Irmeli Kulonpään (ps) aloite uusien tilojen hankkimista kehitysvammaisten toimintakeskukselle.

Katariina Siurosen (ps) jättämät aloitteet kotihoidontuen kuntalisän maksamisesta ja englanninkielisen perusopetusryhmän perustamisesta Marttilan kouluun ovat valmistelussa kasvatus- ja opetuslautakunnassa.

Pentti Haapahuhdan (ps) aloite valtatie 12 varrelle sijoitettavasta Citymarket-infotaulusta toteutunee, kun kaupunki saa Keskolta varmuuden rakennushankkeen käynnistymisestä. Citymarketin tulo paikkakunnalle varmistunee alkuvuonna.

Citymarketin tulo Sastamalaan varmistunee lähiaikoina. Kuva: Arsatek.
Citymarketin tulo Sastamalaan varmistunee lähiaikoina. Kuva: Arsatek.
  • Nimetön

    Nurmisen aloitteen omaishoitajien työterveyshuollosta soisi joskus toteutuvan, omaishoitajat olisivat sen ansainneet.

    • Nimetön

      Kaikki me olemme omaishoitajia, joilla on perhe. Perheestä on pidettävä huolta ilman erillistä korvausta. Mitä tulee työterveyshuoltoon, – ei ole työttömillä ja eläkeläisilläkään työterveyshuoltoa!!

      • omaishoitaja

        Et selvästikään tiedä, mistä puhut. Monet omaishoitajat ovat sidottuja hoidettavaansa 24 tuntia vuorokaudessa. He hoitavat hoidettavaansa sairaanakin. Ei huonokuntoista muistisairasta vanhusta tai kehitysvammaista lasta voi jättää tuntikausiksi yksinään, jotta pääsisi sotesin päivystykseen istumaan. Työttömistä ja eläkeläisistäkin täytyy pitää huolta, mutta heidän aikataulunsa saattaa mahdollistaa pienen jonottamisen lääkärille.

      • minä

        Olet väärässä omaishoitajilla tarkoitetaan kun hoitaa vaikeasti sairasta tai vanhusta joka tarvitsee ympäri vuorokautista valvontaa ja hoitoa raskasta arvostettavaa työtä kiinni 24 h vrk jollei ole tuuraajaa johon voit luottaa et voi rinnastaa omaishoitajaan joilla on perhe mieti mitä kirjoitat nim: kokemusta asiasta

  • Nimetön

    Omaishoitajuus on hyvää, kaunista ja kannatettavaa, kunhan eivät ala vaatia mitään oikeuksia, joista lasku lankeaa yhteiskunnalle. Näin se vaan menee.

    • Jussi

      Niin onhan sen parempi, että kaikki hoitoa vaativat ohjataan terveyskeskuksiin ja vanhainkoteihin. Saadaan palkattua Sastamalaankin muutama sata uutta lähihoitajaa. Laitospaikka on kunnalle mitätön menoerä verrattuna omaishoitajille maksettuihin korvauksiin. Omaishoitajat ovat kuitenkin maksimisssaan vain 24 h vuorokaudessa hoitotöissä. Eihän se sukulaisten hoitaminen kotona voi olla millään muotoa kannattavaa.

      • Nimetön

        Asiaa! Järki käteen, omaishoitajat tekevät yhteiskunnallisesti todella merkittävää työtä ja HALVALLA. Tulisi helkkarin kalliiksi, jos ne kaikki hoidettavat Sastamalassa, saati sitten koko maassa laitetettaisiin olisi laitoshoitoon. Eikä tosiaan riittäisi edes käsipareja heitä hoitamaan.

  • Nimetön

    Demarit taas liikkeellä kehumassa omaansa, voi voi.
    Äänestäjät kyllä huomaa tän hehkutuksen syyn. Onneksi emme ole pohjois korealaisia.

    • Nimetön

      Niin, etteikö sitten ole hyvä asia tuo Ilmarin aloite? Niinkö? Kenen esittämänä se sitten olisi ihan huippua? Persun? Kokoomuslaisen? Keskustalaisen?

      • Nimetön

        pieniä ihmisiä olette. ihan sama kuka ja minkä puolueen edustaja tätä ehdottaa, omaishoitajien työterveyshuolto on kannatettava asia.

  • Nimetön

    Niinpä. Hei kätyrit hankkikaa elämä! Eikö ole muuta tekemistä kuin kytätä netissä onko jossain juttu, jonka voi kääntää pojun eduksi.

    • minä

      Sastamalassa on kaki uimahallia riittänee tässä kohtaa kun kaupungin taloustilanne on mikä on lisää rahaa Herra Hakkaraisen juttuihin niihin riittää:(

      • Nimetön

        ja valepan kulut lähes tuhannen tuhatta euroa=miljoona Sastamalan kaupungille.

  • älykästä

    anteeksi nyt vaan, mutta en ymmärrä miksi marketin rakentamisesta kertovasta taulusta pitää jättää oikein valtuustoaloite? eikö sellaisia ole rakennuskohteiden liepeille yleensäkin tapana laittaa ja miksi sellainen kyltti pitää valtatien varteen saada, kai se pytinki sinne tielle asti näkyy, kun alkaa seinää nousta?

  • Nimetön

    Satonen ei pysty ikinä olemaan kansaa lähellä ,joku ei vain riitä

    • Nimetön

      Tuo on totta. Kansanedustajan paikalla varmaan suhteellisen ok, koska jotkut ovat hänet sinne äänestäneet. Vaan miten on kansaa lähellä oleminen, sellainen lämmin rehellinen, asioista hyvin perillä oleva suhtautuminen. Sellaista lähestymistä toivotaan tässä tulevissa vaaleissakin olevilta ehdokkailta!

  • Nimetön

    ONKO joku kaupan kyltti tärkeenpi! kuin omaishoitajat?? Miettikää nyt järjellä !!

  • Nimetön

    Huomatkaa nyt ainakin tehdä se kyltti kyllästetystä puusta, että se kestää siihen asti kunnes kauppaa aletaan rakentamaan.
    Päivittäiset uutiset Keskon myynnin alamäestä eivät tue lisäneliöiden rakentamista,
    on aivan selvää ettei jättikauppa vedä Vammalassa tarpeeksi asiakkaita.

    • höpöhöpö

      Vai ei vedä et taida ymmärtää kuinka laajalta alueelta asiakkaita tulee. Kyllä myynti vetää jos on valikoimat kohdallaan.

      • Nimetön

        Jos asiakkaita on tulossa Vaununperältä,Kiikasta ja Masosta;niin ei se ole laajalta alueelta!

      • Onpa maailmasi pieni

        Vai että oikein Kiikasta Ja Masosta? Siihenkö pieni maailmasi loppuu?
        On sitä elämää Huittisista eteenpäin ja joka suuntaan muuallekkin voi voi miten pitää taas vastustaa uusia hankkeita negatiivisella ajatuksilla. Mitä jos muuttaisit maalle jossa ei ole yhtään kauppaa.

      • Nimetön

        Asun jo maalla,enkä tule muuttamaan mihinkään pikkukaupungin taajamaan,jossa on kaupunkiasumisen haitat,mutta ei mitään hyötyjä.Olen kyllä käynyt jopa Huittisten tuolla puolen.Ihmettelempä vaan miksei sinua näkynyt esim Brasiliassa tai Uuudessa Seelannissa tai Kamptseassa tai Keniassa ,vaikka kussakin yli kuukauden oleilin.

    • Nimetön

      Onkos sitä vammalan uimahallia suunniteltu neljättäkymmentä vuotta;nojos cittarin suunnittelu kestää yhtä kauan,suosittelen kyltin materiaaliksi haponkestävää terästä.

  • Nimetön

    Kesko kustantakoon kylttinsä ihan ite, jos joskus tulee. Ja tosiaan nykyiset kaupat riittävät tälle väestöpohjalle. Lidl taitaa jo rakentaa laajennusta Alkoa varten…tämä siis puhdas arvaus.

  • Nimetön

    Ilmarin aikana Kaupungin keskustelupalsta on lopetettu vähin äänin, työntekijöille on laitettu nettikielto. Kukahan kumma on henkilöstöjaoston puheenjohtaja?

    • Nimetön

      Keskustelupalsta nyt oli pelkkä vitsi. Yhtään järjellistä kommenttia siellä ei ollut. Kaikki elämäänsä katkeroituneet vastarannankiisket valittamassa ja veetuilemassa milloin mistäkin.
      Niin kuin näemmä täällä lehden kommenteissakin.
      Enkä voi ymmärtää, miksi some-kielto on paha asia? Jos somessa seikkaillaan enemmän kuin tehdään töitä, niin eikö kielto ole vain hyvä asia?

  • Pilven tontille pitäisi rakentaa uimahalli

    Aiempi tonttivaraus oli vanhalla Finnoililla jossa nyt on S-market….Ellivuoren hotellin siis nykyään VuoriHotellin myynnistä jäänyt parin millin euron pohjakassa on syöty jo ajat sitten…suunnitelmia on tehty paljon….ehdittiinköhän yhtään kylttiä pystyttää?

  • Nimetön

    ilmarin puheet voi laittaa kokenmantoman pojan tiliin jolla ei ole mitaan kokemuta torelisen elaman kassa

Kommentointi ei ole käytössä.