Kaupunginhallitus päättää Kiikoisten rantasaunan sijainnista

Sastamalassa Kiikoisten uuden rantasaunan sijainti on saamassa sinetin maanantaina, kun kaupunginhallitus ottaa asiaan kantaa.

Kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg esittää, että rantasauna rakennetaan nykyiselle tontille Rajalahden alueelle ja kuntorata Kiikoisten keskustaajamaan valtuuston hyväksymän talousarvion määrärahojen ja aikataulun puitteissa. Rajalahden alueen rantakaavan muutostyö sisällytetään seuraavaan kaavoitusohjelmaan.

Rantasaunan sijoittumisesta on äänestetty niin Tilakeskuksen johtokunnassa kuin Kiikoisten kehittämistoimikunnassa.

Tilakeskuksen johtokunta päätti esittää äänin 5-2 saunan suunnittelun jatkamista siltä pohjalta, että se rakennetaan Hämeenlahden uimarannan läheisyyteen.

Kiikoisten kehittämistoimikunta esitti lausunnossaan kaupunginhallitukselle, että sauna sijoitetaan ja rakennetaan ensisijaisesti vanhalle paikalle Rajalahden alueelle. Päätös syntyi äänin 3-4.

Yhdistykset ovat myös ottaneet rantasaunan sijaintiin kantaa. Kiikoisten avantouimarit on puoltanut saunan rakentamista Rajalahteen ja Kiikoisten Kirma Hämeenlahteen.

  • Nimetön

    Kaupunginjohtaja on tehnyt oikean esityksen.
    Ihmetellä pitää lentopalloon keskittyneen Kirman ryhtymistä asian hämmentämiseen.

    • Nimetön

      Eikö paljon kummallisempaa ole vain talvella saunaa käyttävien ikääntyneiden avantouimarien sekaantuminen asiaan? Heidän itsekkyytensä ajaa ratkaisuun, jossa vain he hyötyvät saunan remontista. Kirma ajaa kaikenikäisten asiaa uimaan opettevista alkaen, eikä vain autolla kulkevien sohvaperunoiden.

      • Laude kylmä, vesi lämmin

        Samaa mieltä. Ikääntyneet ovat todella itsekkäitä. Jos joku heittää löylyä niin, että sydänvaivaiset jäävät seurasta pois, se on todella moukkamaista. Pitäkää puolenne nuoremmat, ikäihmiset ovat todella röyhkimyksiä.

  • Nimetön

    Kiikoisissa ei nyt saada mitään tehtyä riitelemättä. Ei sitten yhtään mitään huvittavaa seurata mistähän seuraavaksi saadaan kiistakapula

  • Nimetön

    Logiikka ohoi! Miksi rakentaa valaistua kuntopolkuakaan keskustaan, jos sauna rakennetaan Rajalahteen? Tässä yritetään nyt miellyttää kaikkia. Vaikka oikeastaan koko 400 000 euron saunahanke nykyisessä taloudellisessa tilanteessa on täysin järjetön. Saisi laittaa edesvastuuseen huonosta sopimuksesta ne herrat, jotka liitosneuvotteluja kävivät ja kätilöinä esiintyivät.

    • Nimetön

      Rantasaunan rakentaminen Rajalahteen tulee olemaan virheratkaisu, mutta sellaisiahan Sastamalassa pruukataan tehdä. Nyt pitäisi katsoa tulevaisuuteen, tiivistää palveluita Kiikoisten keskustaan ja saada sillä houkuttelevuutta myös uusien asukkaiden saamiseksi. Siis rantasauna Hämeenlahteen ja kuntorata keskustaan. Kiikoisten Kirma on tässä aivan oikeassa ja oikealla asialla!

      • Nimetön

        Rantasaunan paikka on Rajalahdessa,rauhallisessa paikassa! Upeet maisemat.

      • Nimetön

        Sauna ja sauna! Rantapaikka on kokonaisuus, johon kuuluu sauna suihkuineen, WC, uimaranta, auringonottopaikka, tilaa lasten rantaleikeille, nuorten peleille. Rajalahdessa ei ole mahdollisuuksia kuin suihkuttomalle saunalle ja puuceelle. Eikä sinne pääse ilman autoa. Maisema on upea, jos haluaa kytätä vastapäisen mökin asukkaita. Rauhallinen paikka on siksi, ettei sinne juuri kukaan viitsi vartavasten lähteä, kun on niin kaukana.

      • Nimetön

        Hämeenlahden rantaan ei pääse veneelläkään,että semmonen paikka.

    • Nimetön

      Kuntorata on pakko siirtää, koska se on yksityisellä maalla. Eipä sitä nykyisen saunan käyttäjäkunta tarvitsekaan, kun sitä ei voi kiertää autolla.

  • Kohtalaista toiveikkuutta

    Vuosikate 5,3 milj. euroa ei kata poistoja eikä riitä nettoinvestointien
    ra hoit ta mi seen. Poistojen jälkeen saatava tulos on -1,7 milj. euroa,
    mi kä on 0,6 milj. euroa talousarviota parempi. Tulos on samassa tasos
    sa kuin vuonna 2013.

    • Kohtalaista toiveikkuutta

      ”Kyllä vaan investointien tulisi olla pitkässä juoksussa noin saman suuruiset kuin poistot, eli poistoilla kuvataan kirjanpidossa pidemmän aikavälin investointitarvetta. Luonnollisesti TERVEEN talouden kannalta vuosikatteen tulisi riittää kattamaan investoinnit ja näin myös poistot (ainakin pidemmällä aikavälillä). Muutoin joudutaan purkamaan kassavaroja, myymään omaisuutta tai ottamaan velkaa.

      Tässä vaiheessa en vetäisi kovin syvällisiä johtopäätöksiä uuden Sastamalan talouden kehityksestä. Katsotaan nyt pari seuraavaa tilinpäätöstä – tosin nyt on ei ole paras mahdollinen vertailuaika, kun globaali taantuma vaikuttaa juuri pariin seuraavaan vuoteen ja pidemmällekin.”

      Kaupunginjohtajat vaihtuvat, mutta samoilla selityksillä mennään vuodesta toiseen….uimahalli voidaan unohtaa, mutta tehdään nyt kuitenkin tuo RANTASAUNA…Rajalahteen…

  • Syntyy laskennallista säästöä

    ”Emokaupungin alijäämä on 1,6 milj. euroa, Sas ta ma lan Vesi Lii ke laitos
    on 0,4 milj, euroa ylijäämäinen ja Työterveys Akaasia lii ke lai tos
    0,1 milj. euroa ylijäämäinen.
    Yli-/ alijäämä esitetään siirrettäväksi kaupungin ja liikelaitosten taseen
    ’tilikaudenyli-/alijäämä’ -tilille. Taseen ylijäämä on tämän jälkeen
    16,5 milj. euroa eli 649 euroa/asukas.
    Kaupungin kokonaislainamäärä kasvoi 3,4 milj. eurolla ja oli vuoden
    lo pus sa 51,1 milj. euroa eli 2.011 euroa asukasta kohti.
    Kaupungin ja liikelaitosten taseen loppusumma on 195,9 milj. euroa.
    Oma va rai suus as te on 48,6 prosenttia ja suhteellinen vel kaan tu neisuus
    52,0 prosenttia. Molemmat tunnusluvut heikkenivät vuoden aika
    na.

    Konsernitaseen loppusumma on 250,9 milj. euroa. Konsernitaseen
    yli jää mä on 20,3 milj. euroa. Konsernilainojen määrä oli 80,9 milj. euroa
    eli 3.185 euroa asukasta kohti. Konsernilainamäärä kasvoi 3,1
    milj. eurolla. Myös konsernin omavaraisuusaste ja suhteellinen velkaan
    tu nei suus heikkenivät edellisestä vuodesta.

    Velka on lisääntynyt samassa suhteessa kuin Suomen valtiolla 50 mrd.stä 100 mrd:n ja ennuste on 124 mrd vuonna 2019….silloin Sastamalassa ollaan noi 100 miljoonassa ja velan takaisin maksajia on entistä vähemmän…

  • Nimetön

    Ketäs ne on jokka kannattaa hämeenlahtee,tietoo ,onhan ne sinne hyvässä uskossa äänestettykin!

  • Nimetön

    Jospa laittaisitte sinne katolle kaksi tukevaa lenkkiä. Jokainen saisi autonosturilla nostaa saunan paikkaan, missä haluaa kylpeä; vaikka omalle pihalleen.

    • Jäsentenväliset

      kokoomus ja sdp kannattaa hämeenlahtea ja keskusta rajalahtea….muut kai sille välille…

      • Nimetön

        Onpahan ainakin keskustelua käyty, kuten vapaassa demoratiassa kuuluukin. Kaiketi päättäjät ovat saaneet kaiken mahdollisen tiedon ja mielipiteet, joiden varassa päätös tehdään. Sivistynyt veikkaus on, että Rajalahden sauna remontoidaan riittävän hyvään kuntoon, sehän se on halvin vaihtoehto ja moneen kertaan tulkittun liittymissopimukseen kirjattu minimitaso. Viemäri tulee muutaman vuoden sisällä, jolloin saataneen suihkutkin kuntoon. Joten pulinat pois, kun demokratia puhuu.

  • Nimetön

    Täysin käsittämätöntä,että sopimukseen on jätetty tällainen pelinpidon mahdollisuus.Katsokaapa,ketkä ovat allekirjoituksillaan olleet sopimusta hyväksymässä.

  • Jälkiviisastelija

    Olisi ollut viisainta siirtää saunan 400000 rahat kirjasto-kouluhankkeen 600000 jatkoksi ja aloittaa sen rakentaminen heti. Näin rahat olisi sijoitettu kaikkia palvelevaan tarkoitukseen, koulun toimintaa, kulttuuria ja sivistystä edistämään. Rantasaunan olisi voinut myydä seuroille omakustannushintaan. Vuokrattavia saunoja on täällä muutenkin tarpeeksi saunailtojen järjestämiseen.
    Remonttiasian voisi panna tänään hallituksessa pöydälle ja kysyä avantouimareilta, kuntoilijoilta ja muilta, mihin hintaan ovat saunan valmiita ostamaan nykykunnossaan. Eiköhän tuosta jonkinlainen tarjous tehtäisi, koska paikkaan on selvästi kiinnytty.

  • Nimetön

    Tuolla 600 000 eurolla rakentaa hyvän kirjaston,ellei riitä Sastamala kaivakoon kuvettaa.
    Kuntaliitoksesta rahaa tuli miljoonia kaupungin pussiin.

  • Nimetön

    Miksi kokoomuslaiset korjauttivat tyhjilleen jäävää kunnantaloa miljoonalla eurolla?
    Miksi ei rakennettu kirjastoa,sisältäen muutaman toimistohuoneen tilat,jotka kuntaliitoksen jälkeen olisivat tulleet vaikkapa tietotekniikan opetuksessa hyötykäyttöön?

    • Samalla perusteella

      kuten entinen valtiovarainministeri ja entinen pääministeri tilasi Himaselta 700 000 euron nollatutkimuksen…

      siis tyhmyyttään….

  • Nimetön

    ..joo on on todella mielekiintoista voittaako paikallisen oma-etu politrukin Hämeenlahti,vai kuntalaisten suosima Rajalahti.

  • Nimetön

    Kyllä siitä sitten ilmoitetaan, sano Kanniston Paavo sodan loppumisesta.

Kommentointi ei ole käytössä.