Sastamala tarjonnee tukea turvapaikan saaneiden kotouttamiseen

Euroopan pakolaiskriisi puhutti Sastamalan kaupunginhallitusta maanantaina. Kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin mukaan kaupungin johtoryhmä on käynyt läpi muun muassa kaupungin omistuksessa olevia kiinteistöjä, mutta vastaanottokeskukseksi soveltuvia tiloja ei ole. Periaatteellisella tasolla turvapaikanhakijat olisivat paikkakunnalle tervetulleita.

”Toinen kysymys on turvapaikan saaneiden kotouttaminen. Sastamala voi sitten aikanaan osallistua tähän esimerkiksi tarjoamalla heille sopivia vuokra-asuntoja.”

Malmberg näkee kotouttamisen tukemisen tärkeänä yhteiskuntavastuun kannalta. Kuinka moni Punkalaitumen lähes 300 turvapaikanhakijasta sitten seudulle jää, on vielä täysin hämärän peitossa. Turvapaikkahakemusten käsittelyyn kuluu aikaa useita kuukausia.

Kaupunginjohtaja korostaa, että asioista keskusteltiin yleisellä tasolla, koska aihetta ei ole virallisesti valmisteltu päättäjien käsiteltäväksi.

  • Nimetön

    Onhan tuossa ILLON koulukin tyhjillään. Kyllä sinne muutama perhe sopisi.
    Sammaljoellakin tyhjiä kaupungin vuokra-asuntojakin löytyy..

    • Ulla Uneksija

      Niin on. 17-vuotias maailmaa nähnyt nourimies. Suomalaiset on naiveja kun hyysää rikollisia.

    • Nimetön

      Kai se riskin näköinen (ja ehkä jopa riski) mieskin voi olla pakolainen. Itse en ainakaan haluaisi joutua luodin uhriksi joko hullun uskonnon puolesta – tai sen vastustajana (varmaan vaikea ymmärtää, mitä elämä on jossain muaalla kuin Tyrwäällä). Vai meinaatko, että vain naiset, lapset ja vanhukset karkuun, ja loppu kansa (riskit miehet) tappavat toisensa kunnes on hiljaista? Huhhuh, mitä neropatteja..

  • Nimetön

    majoitetaan vammalan torille ja kaalisaareen niin on kemisteillä seuraa ja torilla väkee

  • Viimeinkin veri vaihtuu

    Oikein kiva kun veri alkaa vuosien saatossa vaihtua ikiTyrväällä. Jo ovat samojen sukujen vesat liikaa risteytyneet, tulos näkyvillä.

    Neidot nuoret valitsevat pikapuoliin ihan muualta tulleita, sekös kismittää. Tervemenoa vaan tytöt. Niin sitä pitää.

  • Nimetön

    Kiikoisten entiselle kunnantalolle sopii monta riskiä miestä asumaan.

  • Ulla Uneksija

    Hyvi näyttää sujuvan, kun labrassakin pääsee bussilastillinen ählyjä etuileen.

  • Kääkkälän Tauno

    Jokaikinen tyhjä kerrostalokolo nyt käyttöön. Uutta porukkaa tarvitaan lähes hautausmaahiljaisuutta vaativien kerrostalopiruloiden kääkkien sekaan.

    Nyt on osakkeenomistajilla rahastuksen paikka. Kyllä te yhteiskunnalta hyvin osaatte kupata kuten aiemmin.

  • Nimetön

    tossa olis meitin saunan takana tilat ottaa joukkohautaan muutama sataa mamua, siihen vois jonkunlaisen häkäpöntön/kaasukammion jollain yhteisvaroilla rakentaa niin voidaan ottaa näitä syöpäläisiä enemmänkin ”vastaan”! sieg heil ja heil satan* suomi suomalaisille

    • Nimetön

      Sulla jos paikat saunantakana loppuu niin ei hätää, mulla on kanssa tilaa

    • Nimetön

      Vaihdan kaltaisesi kuvottavan natsin mielelläni vaikka sataan pakolaiseen. Tosin trollaava syrjäytyjähän sinä todellisuudessa olen, ei sinun vihakirjoituksesi ansaitsisi huomiotani. Painu takaisin hommafoorumillesi, siellä löytyy riittävän matalan älykkyysosamäärän omaavia luiskaotsia örisemään kanssasi.

  • Nimetön

    Haastatteluissa on pelätty tyttärien puolesta. Pelko EI johdu raiskauksista.
    Vaan siitä että meidän Mirkku iskee silmänsä nappisilmä Ahmediin, tekee sen kanssa katraan jonka lapsilisien turvin elelevät isovanhemmilla kunnes perinnöt lankeaa maksuun. Siinä on Ahmedilla mukavat oltavat, ei tarvitse osata kirjoittaa tai lukea.
    Onhan tästä jo kokemusta sieltä Alanyasta, Mirkun lomaromanssista, onneksi siinä selvittiin abortilla.

  • Nimetön

    tulis runsas luminen ja kylmä talvi niin hiekkalaatikon pojat alkas kaivata koti nurkkia

  • Nimetön

    Valtakuntamme on täynnä erään seurakunnan pirunvalvontatemppeleitä.
    Tämä puuhakas ja sanomaa jakava yhteisö olisi varsin joutilas majoittamaan ja elättämään tämän 50000 tuhatpäisen tumman kansan.Missä ovat aidot JEHOWAT nyt kun hätä on muslimaaninen.

Kommentointi ei ole käytössä.