Joutsenten reitin Petri Rinne Suomen Kylätoiminnan johtoon

Petri Rinne
Suomen Kylätoiminnan uusi puheenjohtaja Petri Rinne. Kuva: Marjut Haapanen.

Leader Joutsenten reitin toiminnanjohtaja Petri Rinne Hämeenkyröstä on valittu Suomen Kylätoiminta ry:n uudeksi puheenjohtajaksi. Yhdistys toimii paikallista kehittämistä edistävien järjestöjen, kylien sekä Leader-ryhmien eduntekijänä.

Petri Rinteellä on monipuolista kokemusta maaseudun kehittämisestä kylätasolta kansainväliseen toimintaan. Hänet tunnetaan hyvänä ja demokraattisena neuvottelijana, jolta ei puutu jämäkkyyttäkään.

Uusi puheenjohtaja joutuu ensitöikseen kovan haasteen eteen, sillä Suomen Kylätoiminnan valtionapua uhkaa raju leikkaaminen 1,1 miljoonasta eurosta 400 000 euroon. Mikäli romahdus toteutuu, yhdistys on merkittävän talouden tasapainotusvaateen edessä.

Töitä riittää myös muun muassa monikerroksisen järjestörakenteen yksinkertaistamisessa ja toisaalta jäsenistön vahvistamisessa.

”Meidän pitää kaikkien puhaltaa yhteen hiileen oltiinpa kylätoimijoita paikalliselta valtakunnalliselle tasolle tai Leader-ryhmien edustajia. Meille pitää saada yhteinen nimi ja ilmapiiri, jossa meillä on hyvä olla”, totesi Petri Rinne kiitospuheessaan syyskokouksessa.

”Globalisaatiossa paikallisen kehittämisen merkitys kasvaa entisestään. On iso saavutus pelastaa oma kylä tai kaupunginosa eläväksi yhteisöksi. Sellaisen toiminnan näkyvyyttä pitää parantaa”, testamentoi väistyvä puheenjohtaja Eero Uusitalo.

  • Nimetön

    Sydämelliset Onnittelut! Hienoa työtä on Petri Rinne tehnyt Sastamalan ja lähikuntien eteen.

Kommentointi ei ole käytössä.