Kaukolan koulun lopettaminen pääsi äänestykseen hallituksessa

Sastamalan perusopetusverkkoselvityksestä vallitsee kohtuullinen konsensus. Selvityksen mukaan juuri mikään ei muutu nykyisestään. Kaupunginhallituksessa nostettiin äänestykseen kuitenkin Kaukolan koulun lopettaminen, josta on jo aikanaan tehty päätös.

Keskustan Pentti Jarkko esitti, että Kaukolan koulusta tehdään ratkaisu samassa yhteydessä, kun käsitellään Varilan koulun investointipäätöstä. Äänestyksessä Jarkkon esitys hävisi kaupunginjohtaja Jarkko Malmbergin esitykselle äänin 9 – 3. Jarkkon takana olivat Taina Niemi (kesk) ja vasemmistoliiton Leena Saarela. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Andersson jääväsi itsensä. Valtuustossa hän ei ole jäävi.

Perusopetusverkkopäätös tehdään kaupunginvaltuustossa maanantaina 20. kesäkuuta.

  • Kaukola pitää ehdottomasti

    säilyttää…toivottavasti valtuustossa löytyy JÄRKI.

    Ihmetyttää Sivosen ja Jokisen takinkääntö verrattuna aiempiin äänestyksiin.

  • Tyrvään Tapiolassa 1968

    Keikyän koulu 2016 ja Kaukola 2017
    50 vuoden aikana on onnistuttu lopettamaan kaikki kyläkoulut nykyisen Sastamalan alueelta ja jäljelle jääneet perusopetusta antavat koulut sinnittelevät
    nekin alenevien oppilasennusteiden kanssa.
    Miten ja miksi tähän on tultu, olisikohan pienempi lakkautusinto riittänyt.

    Ollaanko nyt tyytyväisiä kun viimeinenkin piikki saadaan pois kipua tuottamasta.

    Koulu kiinni ja koulu myyntiin.

    Kiitokset Tapiolan koulun remontoijille.
    Valaa uskoa että joskus vielä ajat muuttuvat kun näkee kerran jo hylätyn koulun otetun uudelleen käyttöön

    Käytös kymppi,jota numeroa ei voi antaa kaupungin hallitukselle eikä nykyiselle eikä edellisille sivistysjohtajille eikä myöskään kaupungin johtajille jotka ovat antaneet tämän kaiken tapahtua.

  • Nimetön

    Tehkää lapsia tai saakaa ihmisiä muuttamaan tänne. Jos ei ole lapsia ei ole kouluja.

  • Nimetön

    Kaukolan koulua ei saa eikä kannata lopettaa!! Järkeä päätöksiin

  • Poikkeuksellinen yksilö

    Niin hieno ja mukava asia kuin kyläkoulu onkin, pitäisi elää myös realiteettien maailmassa. Kaukola on todella kaunis kulmakunta, rauhallinen ja viihtyisä, mutta onko meillä veronmaksajilla oikeasti varaa ylläpitää kaikkia kaukoloita Suomessa vain sen takia, että muutama talollisen lapsi saa käydä idylliä?

    Olemme asuneet eri puolilla Suomea, ja voin vakuuttaa, että myös isompien kaupunkien koulut ovat ihan mukiinmeneviä. Sielläkin toimivat vanhempainyhdistykset ja opettajiin saa yhteyden. Vaatii vaivaa, mutta onnistuu.

    Toisin yhden näkökulman, jonka eräs viisas, edesmennyt pitkän linjan opettaja totesi Sastamalassa vuosia sitten. Hän kertoi, että pienillä kyläkouluilla voi olla tilanne niin paha, etteivät koulun opettajat puhu toisilleen ja erityislasten tarpeet eivät aina toteudu. Tällä en tarkoita Kaukolaa, tai ei tarkoitettu sitä.

    Jäin miettimään asiaa. Toisekseen: Jos on tottunut isompiin ympyröihin, pieni kyläkoulu ja yhteisö voi olla juoruineen ja leimoineen vaikea paikka henkilöille, jotka eivät ole maajusseja, sairaanhoitajia tai kyläpoliiseja.

    Maalla jylläävät yhä perinteiset arvot. Myös kyläkoulumaisissa yhteisöissä. En menisi kokeilemaan kepillä jäätä, jos poikkeaisin jossain näistä kohdista. Herra varjele perhettä, joka on uusperhe tai samaa sukupuolta olevien yhteenliittymä.

    Mietitään kustannuksia joskus kunnolla. Eletään 2000-lukua.

  • Nimetön

    Varilan tilanne on se mikä on, kukaan ei tiedä pystytäänkö siellä käymään koulua siihen asti kun uusi koulu valmistuu. Muillakin kouluilla oireillaan sisäilman vuoksi. Kaukola olisi varmaankin järkevää pitää koulukäytössä niin kauan kuin Varila valmistuu ettei tarvitse vuokrata tiloja tai parakeita jos huonosti käy! Käsittääkseni Kaukola on ainoa koulu missä ei ole homeongelmaa -ja se ollaan laittamassa kiinni…

    • Kyttäävä naapuri

      Keikyäkin oli sieltä hyväkuntoisemmasta päästä, mutta kiinni vaan meni. Eikä kuljetettaviakaan ollut kun pari.

      • Ilkka Naatula (kok) teki loistavan

        esityksen vaalikauden 2009 alussa.
        Silloin päätettiin säilyttää kaikki koulut.”Valtuusto on aina oikeassa”..totesi äänestys tulokseen kasvatusjohtaja Kares.
        Mutta Kares ei tyytynytkään tähän vaan aloitti lähes välittömästi Tervamäen ja Salokunnan koulujen alasajon toki kaupungin hallituksen ja sen puheenjohtajan Anderssonin tuella.Valitettavasti Ilkka sai kiitokseksi että ”oma” koulukin Keikyän koulu nyt loppuu.Syksyllä näemme kuinka moni aloittaa koulunsa Huittisissa…kiitos Ilkalle.

      • Ja tarina jatkuu

        Koska Kareksen suuri visio ei onnistunut valittiin taktiikaksi lopettaa koulu kerrallaan tai laittaa kaksi koulua vastakkain jolloin valtuustossa äänet jakautuvat.Näin tehden saatiin Sammaljoki ja Illo lakkautettua vaikka valtuuston vahvat keskustalaiset Hakanen(Sammaljoki) Välimäki E ja Rintamäki(Illo) vastustivat sekä Johanna Toivo keräsi sdpn ryhmänä Illon taakse. Taru Kaajalla oli jotain lukkarin rakkautta Sammaljokea kohtaan.Siis nyt Kares vastaan valtuutetut 4-0.Ensimmäisen eränhän Kares hävisi shokki numeroin 0-6.

      • Keikyän koulu oli

        lakkautuslistalla jo aiemmin mutta kun vasta valitun kaupungin johtajan puoliso sai sieltä viran niin Illo piti lopettaa ensin.

        Loppu onkin sitten jo historiaa.
        Tilanne Kareksen eduksi 5-0 jos Kaukola maanantaina loppuu lopullisesti (1.8.2017)

        Pehulan koulu on Kareksen ja Päivi Pelttarin erityissuojelussa kokoomuksen jäsentenvälisissä.

    • *huom

      Kiikan koulussa ei ole homeongelmaa. Kivinen koulu kuivan mäen päällä.

  • Menköön

    Onneksi on tuo touhuilu jo takanapäin. Kylille muuttaa liian paljon vanhoja, lapsiperheitä pitäisi saada tilalle. Ottakaa edes pakolaisia, he täyttävät paikat kuin karjalaiset muinoin.

    • Ei voi ottaa täytyy lainata

      Hyvä idea tuo pakolaiset ja siirtolaiset…mutta mihin he sitten tulisivat kun koulut on myyty tai purettu..vuosien aikana koulut ovat synnyttäneet ehkä eniten keskustelua.

      • Nimetön

        Nykyajan kouluhan on se nelikulmanen, (ei rakennus) litteä esine koululaisten ja open polvilla tai peräti käsissä. Opekaan ei ole välttämätön fyysisesti paikalla. Oppilaatkaan eivät ole välttämättömyys fyysisesti missään. Opiskelukaan ei ole välttämätöntä. YO-kirjoitukset on Sanni jo pistäny Riihimäen ongelmajätelaitokseen. Lapset ja koulut. Nehän ovat ihan turhuuden turhuus tässä maailmassa. Elämä se on, joka opettaa. Sanniakin vielä.

      • Ylioppilas kirjoituksista olen

        samaa mieltä ja opetusministeri…ainakin ensi tiistaihin saakka..s g-l…yrittää varmaan parhaansa mukaan kehittää koululaitosta..
        Totta on että kyllä näiden aipädien ja tablettien ja muun tietotekniikan tulo koulumaailmaan on ollut hallitsematonta..oppilaat ovat usein niissä asioissa viisaampia kuin opettajat…vaikka elämänkokemusta puuttuu.

  • Johtopäätöksiä

    Koulujen tekemistä analyyseistä koskien vahvuuksia…heikkouksia….mahdollisuuksia…ja uhkia tulevaisuuteen..siis SWOT…tiivistäen voisi sanoa päällimmäisenä on juuri pienissä kouluissa voimakas yhteisöllisyys ja yhteishenki sekä koulun ja kodin välinen yhteistyö…miten tätä voi syntyä kouluissa joissa lähes kaikki oppilaat ovat kuljetusoppilaita..toiseksi nousee henkilökunnan riittävyys ja jaksaminen ja runsaat poissaolot etenkin Muistolassa mihin juuri Kaukolan oppilaat ovat siirtymässä..miten oppilaat jaksavat jos heitä opettavat opettajat eivät jaksa..
    kolmanneksi…

    • Johtopäätöksiä

      Muistolan koulu on remontoitu noin kymmenen vuotta sitten…”käytetäänkö koulun teknisiä laitteita oikein”..tällä viitataan ilmeisesti ongelmiin sisäilmassa..onkohan nyt kesän aikana tarkoitus huoltaa järjestelmät ja laittaa säädöt kohdalle..

      Koulun sisäliikuntatila on pieni…eikö pystytä hyödyntämään vexve areenaa tai jäähallia sekä kesällä viereistä urheilukenttää…

      Tässä valossa en näe mitään syytä entisestään ylikuormittaa Muistolan koulua ja henkilöstöä sekä oppilaita.

      Kaukolan koulua jonka oppilasennustekin on positiivinen on turha lakkauttaa niin kauan kun Muistolan ja Varilan ongelmat on selvitetty.

      Samoin Muistolaan on saatava lisää suurempia luokkahuoneita.

  • Nimetön

    Miksei Kaukolasta ohjata lapsia Kiikan koululle? On tilaa ja pihaa ja hyvät opettajat.

    • Kiikan kouluhan on aivan täynnä

      ei sinne enää sovi 40 oppilasta lisää ja sitte taas yläasteelle Sylväälle?

  • Nimetön

    Miksei Marttilasta lapsia siirretä Muistolaan, että saadaan Sylvään oppilaille väistötiloja?

    • Nimetön

      Onhan tuossa keskustassa vapaata liiketilaa väistötiloiksi hehtaarikaupalla. Ei tartte siirtyä Muistolaan, kun siirtyy entiseen Apajaan tai muihin vapaisiin liiketiloihin. Eikö ne Tampereellakin jo jakaneet jonkun kaupan kangasverhoilla luokiksi ja hyvin meni läpi?!!

      • Nimetön

        Ja keskellä toria ihan joutilaana torikahvio koko lukuvuoden. Ja onko Janissa muka jottain toimintaa? Sinne vain!

  • Nimetön

    Miltä tuntunee lapsista? Ehkä samalta, kuin heittohernepusseista…Jonkun pussin joku saa kiinni. Monia ei kukaan. Siinä sitten olet kuin veteen heitetty: Uit tai hukut.

  • Kaukola äänestys

    59 valtuutetusta Niemi.Jarkko.Saarela..Pietilät.Mörtti..Naatula..Sillanpää…voivat äänestää Kaukolan puolesta..tuskin moni muu.

  • Nimetön

    Sylväällä on remontti, Marttila on täynnä, Muistolassa sisäilmaongelmia, Varilan uuden koulun rakentaminen vie vuosia ja homehtuva koulu räjähtää käsiin koska vaan.

    Kaukolan koulua ei nyt kannata missään nimessä sulkea, sitä tarvitaan aivan varmasti lähivuosina väistötiloina! Sulkemalla Kaukola saatetaan tehdä todella kallis päätös!

    • Juuri näin

      Illon koulu on ehkä jo myyty koska poistettu myynnistä (vormisto)..Kallialan alakoulu samoin mutta varsinainen Kallialan päärakennus oli hetki sitten myyntilistalla..Sammaljoelle tuli joku ateljee ja Keikyän koulu tullee myyntiin piakkoin…Stormissahan on vielä myös vanhat rakennukset tyhjillään…

  • Nimetön

    Todellakin Kaukola säilytettävä. Positiivista kokemusta koulun ja kodin yhteistyöstä!
    Lapset viihtyy.

  • Tuleekohan Niinistö ja Putin

    kirjapäiville…olisihan se jotain ennen kuulumatonta..Niinistö ei muuten pääse kun Putin tulee vieraaksi joten ottaa vieraansa mukaan myös Pyhälle Olaville

Kommentointi ei ole käytössä.