Vexve Oy:lle uusi omistaja

Devco Partners Oy on ostanut Vexve Oy:n osakekannan Jarmo Niemisen omistamalta Partnos Oy:ltä.

DevCo on Vexvelle vahva uusi suomalainen omistaja, jonka toimintaa tukevat useat merkittävät ankkurisijoittajat. Vexven ostoa ovat rahoittaneet mm. Matti Alahuhta, Georg Ehrnrooth, Antti Herlin, Ilkka Paananen, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Rettig Group ja Suomen Teollisuussijoitus.
Jarmo Nieminen, aiempi pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja, jatkaa kaupan jälkeen Vexven hallituksessa, mutta luovuttaa hallituksen puheenjohtajuuden Sari Baldaufille. Vexve käynnistää samalla uuden toimitusjohtajan haun. DevCon perustajapartneri Otto Kukkonen toimii toistaiseksi Yhtiön vt. toimitusjohtajana.

”Vexve on niin arvoiltaan, kulttuuriltaan kuin globaalilta markkina-asemaltaankin poikkeuksellisen vahva suomalainen yritys, ja on hienoa päästä kehittämään sitä eteenpäin yhdessä sitoutuneiden työntekijöiden kanssa. Vexve on juuri sellainen vahvojen megatrendien tukema keskisuuri yritys, jollaista olemme DevCon perustamisesta lähtien etsineet, ja tulemme tekemään kaikkemme kestävällä pohjalla olevan kansainvälisen kasvun aikaansaamiseksi”, sanoo Otto Kukkonen, Vexven vt. toimitusjohtaja ja yksi DevCon kolmesta perustajapartnerista.

”Vexven menestystarinaa on rakennettu suomalaisella työllä, yhdessä asiakkaiden, sitoutuneen ja ammattitaitoisen henkilöstön ja yhteistyökumppanien kanssa. Yhtiön kehittämistä on aina ohjannut vastuullisuus jatkuvuudesta. Nyt on oikea aika ottaa seuraava kasvuharppaus ja siihen tarvitaan vahvempaa selustaa. Luotan vahvasti DevCon kykyyn viedä Vexven liiketoiminta uudelle tasolle. Yhtiö ja sen henkilöstö ansaitsevat loistavan tulevaisuuden”, sanoo Jarmo Nieminen.

”Olen innostunut tästä mahdollisuudesta olla mukana kasvattamassa Vexven kansainvälistä liiketoimintaa ja rakentamassa suurempaa suomalaista kaukolämpöalan laite- ja ratkaisutoimittajaa. Lähtökohdat kiihdytetylle kasvuharppaukselle ovat mitä mainioimmat Jarmo Niemisen upean elämäntyön ja vahvan kasvollisen omistajuuden ansiosta – on hienoa, että Jarmo jatkaa Yhtiön hallituksessa vastaisuudessakin”, sanoo Sari Baldauf, Vexven uusi hallituksen puheenjohtaja ja DevCon teollinen neuvonantaja.

 

Vexve Oy lyhyesti
Sastamalalainen Vexve on yksi maailman johtavista kaukolämpö- ja kaukokylmäventtiileiden valmistajista, jonka tuotteet turvaavat satojen miljoonien kotien lämmityksen ja asuinmukavuuden. Vexve on perustettu vuonna 1960, ja sen Sastamalan sekä Laitilan tehtailla valmistettuja tuotteita viedään vuosittain yli 30 maahan. Vexve on tunnettu ennen kaikkea sen tuotteiden korkeasta laadusta, nopeista toimituksista ja ensiluokkaisesta asiakaspalvelusta sekä asiantuntemuksesta energia- ja ympäristöasioissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2015 oli 46 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 160 ihmistä.

DevCo lyhyesti
DevCo Partners on kolmen perustajapartnerin – Otto Kukkosen, Teemu Alahuhdan ja Lauri Stadighin -perustama kehitysyhtiö, joka tukee pohjoismaisten keskisuurten yritysten kasvua. DevCo tekee yksittäisiä sijoituksia keskisuuriin yrityksiin, joissa on merkittävää kehityspotentiaalia. DevCo tarjoaa yrityksilleen operatiivista asiantuntemusta kehitysohjelmien läpiviemiseksi, huippuosaajia hallitukseen ja pitkäjänteistä pääomaa tulevaisuuden kasvua varten. DevCo on suomalainen osakeyhtiö, jonka hallituksen puheenjohtajana toimii Matti Alahuhta ja jonka toimintaa tukevat vahvat ankkurisijoittajat.

  • Iso uutinen

    Hieno homma kaikkien näiden lomautusten ja irtisanomisten jälkeen.

    Kovia nimiä Baldauf ex Nokia..Alahuhta. Kone.Ehnrooth. Herlin. Ilkka Paananen Supercell

    Oho. Nyt jysähti.

  • piski

    no nyt jysähti mutta kylä Jarmolla jo sen verran takataskussa on ettei paskolle taivu että paskooko seisaaltaan ja haukkooko paskoo

  • Raha ratkaisee

    Teknikumin tapaan mennään. Ei työtä kannata suomessa tehdä jos esim. Itä euroopassa työvoimakulut ovat kolmanneksen suomeen verrattuna. Taasko menee työpaikkoja tyrväältä?

  • Nimetön

    Onpa mukavaa kun taas nähdään kaikki asiat niiden perisuomalaisten negatiivisuus lasien läpi! Tässähän on takana sellasia henkilöitä jotka ovat nostaneet suomalaisia yrityksiä kansainväliselle huipulle!! Mahdollisuus ottaa suuria askeleita kehitykseen. Positiivisuutta peliin!

  • Nimetön

    takana varmaan henkilöitä jotka osaa tuotannon viedä pois suomesta .

  • Lihoiksi vain sanoi lihamestari

    Mitenköhän noi valtion ja kunnan, vuosien varrella eritavoin antamat tuet ja hankerahat yritykselle saisi sidottua tuotantoon joka viedään ulkomaille.

    Saisi valtio edes ne aluksi takaisin muunnettuna nykyrahaan pienellä korolla. Työmieshän on saanut palkkansa tuotetta kehittäessään, sopii sillä sitten rehvastella kortistossa miten helposti kasattavan tuotteen teki, että kouluttamaton lapsikin sen nyt pystyy tekemään.

    Rahat vain Kirjekuoreen ja muutto vuodeksi ulkomaille niin saapi Jarmopoika senkin laillisesti verottomana!

    • Nimetön

      Paljonko ja millä korolla kunta ja valtio voisi palauttaa Vexvelle vuosien aikana maksetuista yhteisöveroista ja työmies saadusta työpaikasta sekä huijatuista sairauslomapäivistä??

      • Lihoiksi vain sanoi lihamestari

        Eikös Pekka Perä käyttänyt tuota samaa laskutapaa kovana työllistäjänä vuosien varrelta. jälkilaskenta voidaan tehdä sitten vuosisadan jälkeen.

        Millainen voitto% näille suuryrittäjien jälkeläisille olisi kohtuullinen, ettei tarvitsisi tuhota isiensä työtä.

  • Nimetön

    Kummallista kommenttia taas joltain kateellisilta! Noin määkin tekisin jos olis millä tehdä.

  • Nakke3

    Kyseessähän on ihan normaali pääomasijoittajayhtiön hankinta. Seuraavaksi tehostetaan ja maksimoidaan voitot ilman katsomista sastamalalaisten lasien läpi. Eli toiminnot mahdollisuuksien mukaan ulkomaille ja Suomeen jää ensivaiheessa korkeintaan pääkonttori joka sekin muuttaa Vantaalle. 🙂

    • Kultamunia muniva hanhi

      Yleensä sijoittaja hakee sijoitukselleen pitkäaikaista tasaista varmaa tuottoa . Niin tuossa taannoin tehdyssä Espin kaupassa kun Lounea tuli omistajaksi.
      Olisi outoa jos tuollainen joukko tunnettuja kotimaisia sijoittajia olisi lähtenyt hakemaan nopeita pikavoittoja.
      Voi olla että

      • Kultamunia muniva hanhi

        jonkun pitää edelleenkin tehdä ne venttiilit ja saada ne kaupaksi…

  • mac

    Nieminen haistoi lopun alun olevan aluillaan ja myi pois parhaaseen hintaan mitä Vexestä voi saada irti.

  • Vexvellä töissä oleva

    Firman myyntiä on odotettu jo pitkään koska jatkajaa ei löydy… Homma kusee kintuille ja sen jälkeen koko lafka myydään kiinaan tai venäjälle.

  • Muutos on mahdollisuus

    kun siirrytään perheyhtiössä ammatti johtajan aikaan tärkeää on muutoshallinta

    Henkilöstöllä on tässä iso rooli.
    Tulevat viikot lomien jälkeen ovat ratkaisevia

    • Nimetön

      Muutos on mahdollisuus? Kummallinen kommentti. Juuso Walldenin tapaiset perheyhtiöt takasivat työt. Ammattijohtajien jäljiltä jää yleensä vain irtisanottuja mahdollisuutenaan ”yrittäjyys” kaikkine riskeineen. Lähihoitajiksikaan ei kaikista ole. Toivon tietenkin venttiilien toimivan ja toiminnan jatkuvan.

  • valepa

    Vexve taitaa olla palloilijoiden suurin tukija .Pitkään firma omistaja suvulla ollutkin ,sillo myyrään ku on kaupan aika

  • Nimetön

    Nyt voisi Nieminen tehdä Vexve – Areenaan laajennuksen kun ei enää ole rahasta kiinni.

  • Nimetön

    On erikoinen tämä tyrvääläinen herran pelko kulttuuri! Tyrvään sanomatkaan ei julkaise kommentteja jossa herroja arvostellaan. Onneksi meillä on alueviesti! En minä kyllä viitsi noiden edessä kumarrella.

  • Nimetön

    Vammalan Kirjapainon kohtalosta ei Alueviesti ole kirjoittanut sanaakaan.

  • Kateus

    Voi tätä kateuden määrää, toivottavasti ei tule ulos näytöstä tätä kirjoittaessani – suuri vaara.
    Meillä jokaisella on ollut mahdollisuus yrittää ja menestyä sekä saada aikaan sama lopputulos.
    Olisitte nyt edes tyytyväisiä johonkin mutta kun ei niin ei. 160 työpaikkaa, yhteisöverotuotot, jatkajina on Suomen talouselämän parhaat henkilöt ei mikään amerikkalainen tai kiinalainen sijoitusyhtiö.
    Mitkä mahdollisuuden Sastamalalle ja meille kaikille. Hatunnosto Niemisille.

  • Nimetön

    Juu, ei voi muuta kuin yhtyä edellisten mielipiteeseen. On se kamalaa, kun Niemiselle on jäänyt rahaa tästä. Hän on uhrannut koko työikänsä yrityksen pyörittämiseen, laajentanut sitä moninkertaiseksi, luonut työpaikkoja, tuonut miljoonaverotulot paikkakunnalle jne. jne.
    Nyt täällä huudellaan perään. Melkoisia ämmiä!

    • Nimetön

      Täysin oon samaa mieltä,senverran monen luuserin elämän Nieminen kustantaa että sopis nyt valittajien pitää pää kiinni että pysyykin täällä tuloinensa eikä muuta jonnekin jossa kateellisia olis vähän vähemmän

  • Jj

    Jarmo on ostanut kuulemma vanhan alkon tilat ja perustaa siihen jonku yrityksen.

  • Nimetön

    Oli niin tai näin mutta surullista on kun tyrväältä pikku hiljaa häviää työpaikat.

  • Nimetön

    Sydämestäni toivotan onnea! Ei ole helppoa ollut olla luotsaamassa tuon kokoluokan yritystä sellaiseen kasvuun kuin nyt on. Kateellisten puheet sopii jättää omaan arvoonsa.

  • Nimetön

    Tuskin kateellisuudesta on kyse kun harmittaa koko yrityksen työntekijöiden puolesta.

    Toiset ovat tehneet pitkän uran yrityksen kehityksen eteen ja on uskoneet kauniit korulauseet ”yhteisessä veneessä olemisesta” ja sitten palkitaan, ensin YT-neuvottelut ja lopuksi irtisanomiset, niin huomaat olevasi täysi hylkiö työteekin rattaissa.

  • Maalaispoika

    Se myy jolla on myytävää. Jos kaikki maailman varat nyt jaettaisiin tasan, niin aamulla monella pojalla ei olisi mitään…

    • Nimetön

      myy kai mitä myytävää on muttei vastaa jos heti hajoo. sä myisit varmaan vaikka ittees!

  • Nimetön

    Ikävää koska Jormaa ei mainita missään joka kuitenkin on kaiken isoimman työn tehnyt !

  • Oravia ampumaan ...

    Täällähän tyrvääläinen kateus taas jyllää … ei kukaan ole kieltänyt muitakaan yrittämästä. Jos joku on työllään saanut luotua jotain tuollaista mistä toiset ovat valmiit maksamaan niin eiköhän yrittäjällä ole silloin oikeus ”palkkapäivään”. Nää kateelliset taas on ne jotka eivät innostu edes työhön menemään kun ”yhteiskunta” elättää …

Kommentointi ei ole käytössä.