Kutunjuustosta Kirjakellariin – Sastamala kiinnostaa Matkamessuilla

Kiinalaisia vieraita on käynyt Sastamalan osastolla tänä vuonna enemmän kuin ennen. Liekö Herra Hakkaraisen talossa kuvattu lastenohjelma vaikuttanut asiaan? Kuva: Sastamalan kaupunki.

Sastamala näkyy parhaillaan Helsingin Matkamesuilla. Kaupungin viestintäpäällikkö Johanna Kurkikankaan ja matkailusihteeri Teresa Vidfeltin lisäksi paikkakunnan lippua pitävät korkealla Ilkka ja Kirsi Syren, jotka esittelevät Sastamalan osastolla EliisaMarjaanan nahkatuotteita ja keikyäläistä käsityöosaamista.

Sastamalan osasto näyttäytyy messuilla jo tutuksi tulleella Tassula-ilmeellä. Kurkikankaan ja Vidfeltin mukaan Sastamalan osasto erottuu muista positiivisesti värikkäällä ja persoonallisella ilmeellä.

”Tästä saamme joka vuosi lukuisia kiittäviä palautteita. Sitähän Sastamala on matkailullisesti: positiivinen, värikäs, monenlaisia elämyksiä tarjoava. Voimme ihan aidosti olla rinta rottingilla matkailutarjontamme kanssa, erityisesti Pirkanmaata ajatellen. Monet Pirkanmaan kunnat lisäksi panostavat vain Tampereen matkamessuihin ja senkin vuoksi Helsingin messuille osallistuminen kannattaa”, Sastamalan messuedustajat kertovat.

Tänään torstaina tapahtumassa on ammattilaispäivä, jolloin liikkeellä ovat lukuisat matkanjärjestäjät. Kurkikankaan mukaan matkanjärjestäjät ovat kiinnostuneita ryhmämatkailusta, mitä uutta on tarjolla, mihin mennä kahville tai syömään eli periaatteessa samoista jutuista kuin yksittäiset kuluttajat, mutta isommassa mittakaavassa.

Torstaina Sastamalan osaltolta kyseltiin muun muassa kutunjuuston valmistajista sekä Kirjakellarista.

”Messukansalle etukäteen tuttuja ovat yleisimmin kirkot ja Herra Hakkaraisen talo. Pukstaavikin on nousussa tunnettuuden suhteen sekä yleisesti koko Sastamala. Helsingin seudulla ei ole itsestään selvyys, että kaupunki olisi nimenäkään tuttu eli senkin puolesta täällä tehdään töitä. Messuilla näkyminen on tärkeää Sastamalan imagon rakentamisen sekä näkyvyyden lisäämisen kannalta.”

Messukeskuksessa järjestettävät Matkamessut aukeavat yleisölle huomenna perjantaina. Tapahtuma päättyy sunnuntaina. Viime vuonna messuilla vieraili noin 70 000 ihmistä.

 

  • Nimetön

    Toivottavasti kutunjuustoista tulee menekkitavara. Jos 70.000 ihmistä ostaa kutunjuuston, se on jo hyvä saavutus ja tuo rahaa paikkakunnalle.

    • Nimetön

      Sastamalan Kiikoisissa ei kukaan tee myyntiin kutunjuustoja, liekö kellään lypsäviä kuttujakaan. Porin Laviassa ja Sastamalan Kiikassa on lähimmät kuttutilat ja kutunjuuston tekijät. Tuo ylläoleva 70000 myytyä kutunjuustoa on huumoria, ei taida koko Suomessa olla riittävästi lypsäviä kuttuja tuohon. Nimitys ”kuttukappeli Kiikoinen” on historiaa, ja sinne jääköön, sehän kuvasi vain tämän Tyrvään kappelin köyhyyttä.

    • Nimetön

      Milläköhän perusteella? Juurihan tuossa kerrottiin positiivisesta palautteesta ja laajasta luonto- ja kulttuuritarjonnasta matkailijoille.

      ” Sastamalan osasto erottuu muista positiivisesti värikkäällä ja persoonallisella ilmeellä. Tästä saamme joka vuosi lukuisia kiittäviä palautteita. Sitähän Sastamala on matkailullisesti: positiivinen, värikäs, monenlaisia elämyksiä tarjoava. Voimme ihan aidosti olla rinta rottingilla matkailutarjontamme kanssa, erityisesti Pirkanmaata ajatellen.”

  • Nimetön

    Kiikoisissa vanhat jo edesmenneet mummut tekivät maailman parhaita juustoja,mistään ei tule enää heidän veroisiaan juustontekijöitä. Ja Kiikan puolellakin oli heitä. Nykyään kaupassa myynnissä olevat ns. kotijuustot ovat pieniä kippiäisiä ja hinta huimaa. Ei tarvittu matkamessuja,menivät kuin kuumille kiville.

  • Nimetön

    Juustontekijöitä on joitakin ja olisi enemmänkin jos kaikesta ei olisi tehty niin hankalaa säädöksin. Ns kotonatehtyjä juustoja kun ei virallisesti saa myydä eikä toimittaa myyntiin. Pitäisi olla juustolat sun muut hygienipassit olemassa eli vaatisi investointeja mikä taas ei pienessä toiminnassa ole mitenkään kannattavaa. Kyllä hyviä kutunjuustoja vielä osataan Sastamalassa tehdä, varsinkin jos siihen käytetään pelkkää kutunmaitoa. Kaikki juustot ei välttämättä ole kokonaan kutunmaidosta.

    • Mettänpöyröö

      Eipä sitä ennenvanhaan ollut kutunjuustona myydyssä välttämättä muuta kutusta peräisin kuin yksi karva, sanottiin. Nykyään ollaan tarkempia.

      • Nimetön

        Kyllä naapurin vanha emäntä teki juustot aidosta kutun maidosta! eikä ollu karvoja mukana.

  • Nimetön

    Menneisyyden mies Timo Roos pitämään kuttupuhetta matkamessuille.
    Ainakin Tyrvis ja Timo Itte olisivat tyytyväisiä.

  • Kulinaristi ...

    Eipä siellä enää taida oikeita kutunjuustoja olla tarjolla ? Maidolla lantrattuja mauttomia kutunjuustonomaisia tuotteita …

    • Nimetön

      Lehmän maidolla jatkettu on se perinteinen kutunjuusto. Harvassa talossa oli niin montaa kuttua, että niiden maito olisi yksin riittänyt. Nykyään on pakko tehdä juustot pelkästä kutunmaidosta, minkä vuoksi monet vierastavat niitä, maku kun on vahvanpuoleinen.

Kommentointi ei ole käytössä.