Saneleeko Saskyn päätös Lauttakylän koulun kohtalon?

Huittisten kaupunginvaltuusto päätti joulukuussa, että Lauttakylän koulun tulevaisuus on selvitettävä kuluvan vuoden aikana. Vaihtoehtoina ovat joko uuden koulun rakentaminen tai opetuksen siirtäminen Kuninkaisten koulutus- ja kulttuurikeskukseen.

Huittisten kaupungintalolla järjestettiin viime viikolla tilaisuus, jossa kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa, koulutusjohtaja Eija Mattila ja rakennuspäällikkö Ari Jyräkoski kertoivat valmistelun etenemisestä.

Tällä hetkellä Kuninkaisissa toimii Sastamalan koulutuskuntayhtymän Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto. Saskyn hallitus on kuitenkin ilmaissut kiinnostuksensa rakentaa Huittisiin uusi oppilaitos. Hanke on niin alkuvaiheessa, että vielä ei tiedetä taustalla vaikuttavan Me Säätiön halukkuutta olla mukana.

”Uuden toisen asteen oppilaitoksen rakentaminen olisi Huittisten kannalta todella hyvä, sillä Sasky sitoutuisi toimimaan kaupungissa, mikä lisäisi vetovoimaa koulutuskaupunkina”, Peltomaa totesi.

Saskyn nykyiset tilat ovat toimintaan nähden liian suuret, eikä sillä ole Peltomaan mukaan mielenkiintoa investoida niihin. Uusi oppilaitos olisi Saskylle myös imagotekijä.

Vanhempia Saskyn tilanteen esiin nostaminen Lauttakylän koulun tulevaisuudesta puhuttaessa huolestutti. Useammastakin suusta kysyttiin, ratkaiseeko Saskyn päätös Lauttakylän koulun kohtalon.

Kaupunginjohtaja vakuutti, että sekä uutta koulua että Kuninkaista käsitellään tasavertaisina vaihtoehtoina.

”Valtuuston päätös edellyttää, että selvitämme molemmat vaihtoehdot. Tarkoitus on selvittää objektiivisesti, ei linjata mitään”, Peltomaa painotti.

Tilaisuudessa sanottua:

Jouko Lindstedt (kaupunginvaltuutettu): ”Selvitystä tehdessä on syytä huomioida myös kuljetustarpeen lisääntyminen. Muutto Kuninkaisiin tuo vuosittain monta sataa kuljetusreissua lisää, mistä kertyy miljoonakustannukset.”

Tinja Tähtinen (Lauttakylän koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja): ”Vanhempien toiveena on saada oppilaille terveelliset, turvalliset ja toiminnallisesti järkevät tilat. Alakoulua ei voi käyttää pelinappulana ja laittaa sinne, missä on tyhjää tilaa.”

Maarit Malmberg (Lauttakylän koulun rehtori): ”Huhupuheet Kuninkaisten kunnosta huolettavat. Toivottavasti saamme kuntoraportin kaikkien luettavaksi, sillä henkilökunnalla on asiasta todella suuri murhe ja aiheesta käydään paljon keskusteluja.”

Lue koko juttu 15.2. Alueviestistä.

  • Nimetön

    Tällä hetkellä tuntuu siltä, että asia on taputeltu… vaikka muuta annetaan ymmärtää. Sasky kortti vielä kehiin, ja rahaa sen uudisrakennukseen… TÄMÄ ON NYT ARVOKESKUSTELUA !!! Sitä paitsi Lauttakylän koulussa on huippuopet ja niin heidän kuin lastenkin terveys pitäisi olla ykkösasia. Kaupunki ottaa konsultin ja selvittää, mitä HAYO.lle voidaan tehdä, kyllä sille joku käyttö löytyy.

  • Nimetön

    Miten Saskyllä on varaa rakentaa uutta, kun opettajiakin karsitaan. Ja mites sitten samkin kohtalo? Mitä ihmeen soutamista tämä on ?

Kommentointi ei ole käytössä.