Puurijärvellä bongattiin yli 80 lajia

Tornien taisto käytiin lauantaina poutaisessa säässä ajoittain navakan pohjoistuulen säestyksellä.

Paikallisista torneista havaittiin eniten lajeja Kokemäellä Puurijärvellä. Päivän aikana Kärjenkallion tornista niitä nähtiin 82. Lähes yhtä monta lajia kirjattiin myös Säkylässä sekä Köyliönjärvellä että Sarvonlahdella, josta mielenkiintoisimmiksi havainnoiksi mainittiin harmaasorsa ja mustaviklo.

Kaikilla torneilla sai vierailla seuraamassa taiston edistymistä. Osassa järjestettiin myös opastettu retki. Puurijärvellä Kärjenkalliolla kävi päivän aikana peräti 50 vierasta.

Tornien taistossa oli mukana yli 320 lintutornia ja reilut 2 500 ihmistä.

Paikallisten tornien havainnot

Paikka tarkenteineen, Joukkue, Havaitut lajit

Kokemäki Puurijärvi, Kärjenkallio, Matala profiili, 82

Säkylä, Köyliö, Köyliönjärvi, Vinnari, Lallin ornitalli, 80

Säkylä, Sarvonlahti, Säkylän Sorsat, 79

Sastamala Ekojärvi, Ekolokonomit, 64

Sastamala Kiikoinen, Kuorsumaanjärvi, Kuorsumaan Kyläkiikarit, 59

Huittinen Mutilahti, Vaeltavat käet, 56

TORNIEN TAISTON TULOKSET ALUEITTAIN

  • Nimetön

    Lintubongarit ovat maailman rehellisimpiä tai hyväuskoisimpia ihmisiä. Joku sanoo nähneensä punajalkaisen idänviiksitöyhtökurpan ja muut uskovat:)

    • Nimetön

      Miksi joku lintubongari puhuisi omiaan, mikäli ovat maailman rehellisimpiä ihmisiä? Vai kirjoitatko itse palturia?

    • hölkynkölkyn

      Idänviiksitöyhtökurppa lienee vanha, ennen nimiuudista ,ollut riukiunkurpan (Scolopax mira) suomalainen nimi. Se on endeeminen laji ja pitää todellakin olla hyvin skeptinen jos Japanista palaava bongari väittää sellaisen siellä punajalkaisena nähneensä. Sen jalat ovat kaikissa ikäpolvissa likaisen ruskean väriset.

  • mukana tornissa joka vuosi

    hei, maailma on yhä hauska paikka ja läppää toki pitääkin lentää, mutta tämä idänviiksitöyhtökurppajuttu ei ollut yhtään hauska, jos se sellaiseksi oli tarkoitettukaan. Tornien taistoon osallistuvat alan harrastajat ovat kokenutta joukkoa, jotka tuntevat linnut. Sääntöjen mukaan kahden on havaittava kukin laji ennen kuin se hyväksytään tuloksiin. Kun kilpailussa ei jaeta muita palkintoja kuin hyvää mieltä ja raikasta ilmaa, kukaan ei tee tahallaan vääriä määrityksiä.

Kommentointi ei ole käytössä.