Käsi sydämellä: ”Oisko mahdollista saada sellaanen ristus miähekäs uimahalli?”

Tällä viikolla Alueviestin Käsi sydämellä -juttusarjassa kysymyksiimme vastailee Sahan Jussi. Kenen ajatuksista sinä haluaisit kuulla? Vinkkaa: toimitus@alueviesti.fi.

1. Kuka olet?

Oon Sahan Jussi, vuotta vaille viiskymppinen kirvesmies, töissä paikallisessa rakennusfirmassa. Oon kihloissa, isä, appiukko, taata, pata- ja pukkisydän sekä kolmannen polven geneettinen kepulainen (sellaanen alkiolainen, ilman jäsenkirjaa).

2. Mistä ilahduit viimeksi?

Kun sain töitä pääsiäisen tienoilla, muutaman kuukauden lorvimisen jälkeen – työ muuten ei oo pelkkä raha, se on paljon muutakin.

3. Mikä saa sinut ärsyyntymään?

Kateus –  jos kaveri on ostanu uuden auton, kai sitä ny piruviä voi vähä kehasta, kommeeta pirssiä, eikä muuttua vihreeks (kyseessä ei apilan väri).

4. Jos saisit muuttaa yhden asian maailmassa, mikä se olisi?

Asioita olis monia, mutta jos ny isoja viivoja vedellään, niin huumeet, heinästä koviin kamoihin vois sotkee sinne, minne aurinko ei paista. Kyllähän noi Puistokadun ja Miljoonapuiston välissä olevan liikekeskuksen tuotteet tekee meistä jo ihan riittävän höveleitä.

5. Mihin satsaat, missä säästät?

Se nyt on niin, että satsaamiseni on menttaalipuolella – säästämisessä en oo vahvuusalueellani, ikinäkän ollu.

6. Ketä henkilöä arvostat? Miksi?

Isää ja äitiä – elivät vähä kovan, vaiherikkaan, mutta rikkaan ja arvostettavan elämän, Hyvät vanhemmat (isolla H:lla). Susannaa – kihlattuani, erinomainen äiti lapsilleen ja erinomainen mulle, en mää häntä muuten rakastaiskaan. Emmiä – tytärtäni, ikäisekseen myös erinomainen äiti ja muutenkin kunnon kansalainen (isästään huolimatta). Sisariani. Oppi-isääni – otti mut töihin ysärin puolivälissä ja opetti mulle, ettei joka jiiriin passaa tetramassaa pruutata ja vähä muutakin, opetti mulle siis ammatin.

7. Mistä paheestasi haluaisit luopua?

Marlborosta.

8. Mikä on rakkain lapsuusmuistosi?

No joulut ny ekana tulee mieleen, muttei lapsuudessa mitään huonoo ollu ensinkään.

9. Mikä on parasta kotikaupungissasi?

Luonto, siis nää vesistöt ja niiden rantareitit, eikä mulla muutenkaan ny niin isommin Tyrväästä valittamista oo.

10. Terveisesi kuntapäättäjille:

Vähä pilke silmäkulmassa – en oo ihan varma, kumpi täyttää 100 vuotta, Suomi, vai Tyrvään/Vammalan/Sastamalan uimahalli-hanke. Itselleni en niin hallia haikaile, mutta oisko ny kumminkin mahdollista, ees vähän, tai kunnolla, tai no, siis saada oikeen sellaanen ristus miähekäs uimahalli.

Tuleva mustanvyön haltija sormikoukussa ja kädenväännössä, Koirasen Kasper – taatan paras kaveri. Kuvassa Kasper, yksi vuotta, nyt jo rapiat yks vuotta. Taata sekä kuvassa että nyt, tosi rapiat.

KT: Tuleva mustanvyön haltija sormikoukussa ja kädenväännössä, Koirasen Kasper – taatan paras kaveri. Kuvassa Kasper, yksi vuotta, nyt jo rapiat yks vuotta. Taata sekä kuvassa että nyt, tosi rapiat.