Sortavalan monenkirjavat serkut saavat hymyn huulille Vesarannassa

Kauppias-Veijolla (Elmer Vuokko) on kuumat paikat mafiamiesten Olegin (Marko Keskinen, vas.) ja Koljan (Sauli Saarinen) kanssa.

Vesarannan kesäteatterissa on uutta potkua.

Liisa Heiskasen käsikirjoittama näytelmä Sortavalan Serkut jatkaa tuttua, hyväksi havaittua maalaiskomedioiden sarjaa, mutta jonkinlaista uutta pilkettä tekemiseen on ilmestynyt. Liekö syynsä ohjaaja Erkki Välimäellä, mukavasti uudistuneella näyttelijäkaartilla vai kenties molemmilla?

Esitys alkaa kutkuttavasti, kun Venäjän rajan tuntumassa rautakauppaa pyörittävän Veijon (Elmer Vuokko) myymälän pihaan tupsahtaa kaksi suomea murtaen puhuvaa mafiosoa. Mustiin nahkatakkeihin ja aurinkolaseihin verhoutuneiden Sauli Saarisen Kolja ja Marko Keskisen Oleg ryhtyvät kiristyspuuhiin Veijon taannoisen Sortavalan matkan vuoksi. Kauppiaan railakkaissa iltahuveissa tapaama Olga Ludmila (Kati Saukola) on pian saapumassa Veijon morsiamena Suomeen, mutta sitä ennen olisi päästävä eroon Valma-vaimosta (Marju Inkinen).

Rautakaupan nuoret työntekijät Sampo (Kari Rissanen) ja Pirita (Janna Nurminen) saavat tehtäväksi luotsata ”serkkutytön” naapuriin Mansikkalan marjatilalle samalla, kun Veijo ja Valma häipyvät selvittämään välejään erämaamökille. Vaan mitä tapahtuu, kun pihassa seisoo kohta toinenkin naispuolinen serkku?

Mansikkalan leskiemäntä Martta (Taina Koski-Vähälä) kasvaa näytelmän edetessä ratkaisuntekijäksi. On lopulta Martan ja hänen vasaransa ansiota, että mafiamiehet jäävät kiikkiin.

Koski-Vähälä on roolissaan mainio, kuten myös naissotkuissaan Veijona rypevä Elmer Vuokko. Myös Sampoa esittävä Kari Rissanen jää mieleen kiinnostavana uutena kasvona.

Erityiskiitos loistavalle lavastukselle, jonka eteen on nähty aiempia vuosia enemmän vaivaa. Kohtauksesta toiseen johdattava musiikki on mainio uudistus, ja saa yleisön heräämään hiljaiseen hyräilyyn kerran jos toisenkin.

Kesäteatterissa tärkeintä lienee, että katsojat tulevat ja lähtevät hyvillä mielin. Keskiviikkoiltana Vesarannan lähes täydestä katsomosta ei tainnut poistua ainuttakaan mutrusuuta. Antoisan kokemuksen kruunasivat aurinkoisena pysytellyt sää sekä kioskissa myydyt mansikat.

Sortavalan Serkut viihdyttävät vielä viiden esityksen verran. Näytökset su 16.7., ke 19.7., su 23.7., ke 26.7. ja su 30.7. klo 19.

”Serkkutyttö” Olga Ludmila (Kati Saukola) lirkuttelee myös Sampolle (Kari Rissanen). Sehän ei Piritaa (Janna Nurminen) miellytä.

 

Siivooja vai sittenkin vaimo? Valma (Marju Inkinen) yrittää päästä jyvälle Veijon ja Olgan suhteen laadusta.

 

Katja Inkeri Kyykkä (Taija-Marie Viippola), Asko Mansikkala (Esa Viippola) sekä Kolja ja Oleg seuraavat, kuinka Igor (Matti Wiikari) ja Martta Mansikkala (Taina Koski-Vähälä) hierovat kauppoja.
  • Nimetön

    Todella hupaisa ! Näyttelijöille täysi kymppi esityksestä. Asentoituivat todella hyvin omiin rooleihinsa,mikä ilo heistä pursui koko esityksen ajan! Kyllä Vesarantaa kannatta kannustaa!

Kommentointi ei ole käytössä.