Sivistyslautakunta esittää Varilaan isoa liikuntahallia

Sastamalassa sivistyslautakunta kannattaa isomman liikuntahallin rakentamista Varilan koululle. Päätösesitys kaupunginhallitukselle ja edelleen valtuustolle oli yksimielinen.

Liikuntahalli on suunniteltu jaettavaksi kolmeen osaan. Koulun tarve liikuntasalille on 400 neliötä ja vapaa-ajan käytön tarve 1 100 neliötä. Sastamalassa tällä hetkellä vain Vexve-areenan ja Sylvään koulun salit soveltuvat virallisten pelien järjestämiseen. Niiden käyttöaste iltaisin ja viikonloppuisin on täydet 100 prosenttia.

Isoon 1 150 neliön liikuntahalliin on mahdollista saada opetus- ja kulttuuriministeriön avustusta maksimissaan 30 prosenttia hankkeen hyväksyttävistä kustannuksista.

Lautakunta esittää, että Varilan koulun liikuntahalli toteutetaan laajemmalla kokonaisuudella. Siihen haettaisiin opetus- ja kulttuuriministeriöltä täysimääräistä valtionavustusta vuodelle 2019.

Avustushakemus tulisi jättää pikaisesti alkuvuodesta.

  • Nimetön

    Hienoi homma, mutta jos turnauksia aletaan järjestää Varilassa, mihin autot pysäköidää? Ei ne ainakaan uudelle nykyistä pienemmälle koulupihalle mahdu.

  • piski

    älkää nyt helvatissa olko lapsellisia ,liikunta halleja on Sastamalassa jo aivan liikaa jopa enemmän kun liikaa

    • uimahallin vuoro on nyt

      Lopettakaa nyt se rahojen tuhlaus samojen liikuntalajien osalta.
      Rakentakaa nyt se uimahalli jo että on jokaiselle ikäryhmälle jotakin tasapuolista liikuntamahdollisuutta. Kyllä täällä on jo tarpeeksi koululaisille ja pallottelijoille liikuntatiloja .
      Me vanhemmat ikäryhmät olemme maksaneet tänne koko ikämme veroja mutta mitään emme ole saaneet vastineeksi joka sopisi kaikille myös sairaille.
      Nyt on uimahallin vuoro lopettakaa samojen tilojen rakentaminen vain määrätyille ikäryhmille ja keskittykää kaikille sopivaan muotoon.

      • Uimahalli Häijääseen

        Hallin oikea paikka on sitten Häijää. On eräällä valtuutetulla lyhyempi matka käydä kusemassa altaaseen kun lupasi vaalikampanjassaan.

  • Nimetön

    Samaa mieltä edellisten kanssa, uimahallin aika, ei kaikki pelaa Valepassa!

  • Nimetön

    Kuljettakaa kaikki valtuutetut Sastamalan urheiluhalleissa ja sitten uimahalleissa, niin eiköhän sitten pöljemmätkin valtuutetut huomaa mikä halli pitää seuraavana rakentaa.

  • Nimetön

    Ei uimahalli ole liikuntahallin vaihtoehto, ero kustannuksissa noin kymmenkertainen ei riitä eurot täällä eläkeläisten paratiisissa.

  • Nimetön

    @ kommentoija ”uimahallin vuoro nyt”

    Täyttä asiaa joka sana. Seuraavaksi uimahalli, sen jälkeen liikuntahalleja palloiluun jonnekkin missä parkkipaikkaa.
    Varilassa jos tulevaisuudessa turnauksia, mihin siellä maksava yleisö panee kulkuvälineensä?

  • Jassoo

    Päätös siitä tuleeko iso vai pienihalli, tehdään sitten kun valtionapupäätös saadaan eli 2019 aikaisintaan. Nyt voi esittää kuka mitäkin. Sillä vaan ei oo paljon painoa. Valtuustokin keskustelee asiasta. Kysely kouluhommasta on lähetetty tällä viikolla tarjouksia varten.
    Demarit on hehkuttanut uimahallia. Nyt Teklaa ja KH:ta vetää demari. Eiköhän rahat ala löytyä.

Kommentointi ei ole käytössä.