Uistelukisa: Kulovesi antoi mahtavan kuhan

Mynämäeltä kotoisin olevan Jari Jalosen ja Ari Vähämäen venekunnan kuha painoi 8 990 grammaa.

Vammalan Urheilukalastajien järjestämä uistelukisa Majava-cup sai jatkoa sunnuntaina. Nyt käyty Data-Center -uistelu oli cupin kuudesta osakisasta toinen.
Ilmatieteenlaitoksen käsitys heikosta tai kohtalaisesta tuulesta poikkeaa melkoisesti ainakin allekirjoittaneen käsityksestä. Edellä mainitun kaltaista tuulta oli kisapäiväksi lupailtu, mutta aallot löivät silti lähes veneen keulasta sisään. Aallokko saakin hyvän vauhdin ainakin Rautaveden pitkällä selällä.
Kalantulo oli kohtalaisen nihkeätä ja moni joutuikin pettymään. Osa jätti kovassa kelissä kisan kesken, mutta kyllä puntarille 30:stä vesille lähteneestä venekunnasta silti väkeä riitti.
Tuo väki sitten saikin ihastella Ellivuoren rannassa todella komeaa kuhaa. Mynämäeltä kotoisin olevan Jari Jalosen ja Ari Vähämäen varakipparoiman venekunnan kuha painoi näet 8 990 grammaa. Mahtavan kulovetisen kuhan turvin venekunta nappasi myös kiinnityksen isoimman kuhan palkintoon ja otti myös ylivoimaisesti osakilpailun voiton 53 140 pisteellä.

Cup saamassa arvoisiaan mittasuhteita

Eikä siinä vielä kaikki. Sama venekunta otti ensimmäisessä cupin kisassa kiinnityksen suurimman hauen palkintoon ja pokkasi vielä molemmissa kilpailuissa arvontapalkinnonkin, joten täytyy sitä taidon lisäksi vähän tuuriakin olla.
Kakkoseksi Data-Center -uistelun kovassa aallokossa keikkui venekunta Jaakko Mäkelä/Olli Mäkelä 33 580 pisteellä ja kolmanneksi uisteli venekunta Markus Harhala/Kimmo Rintala, joka jatkaa myös selvästi kokonaiscupin kärjessä.
Paikalla oli nyt myös uusia venekuntia Tampereen ja länsirannikon suunnalta, joten cup alkaa pikkuhiljaa saada arvoisiaan mittasuhteita. Sastamalan omia kalamiehiä ja -naisia soisi toki nähtävän kisoissa vieläkin enemmän.
Seuraavan kerran Sastamalan vesillä kisataan lauantaina 11. elokuuta mielenkiintoinen Villihinta-uistelu. Erityisen mielenkiintoiseksi kisasta tekee ainakin se, että kustakin kilpailukalalajista hyväksytään punnitukseen enintään kolme kalaa. Yllätyksiä on varmasti luvassa. Kisoista lisää osoitteessa www.rautavesicup.com.

Jaakko Mäkelä