Huoli aluesairaalan tulevaisuudesta kasvaa – nettiadressissa jo liki 1400 nimeä

Internetiin on perustettu adressi, jossa vaaditaan Vammalan aluesairaalan ensiapupäivystyksen säilyttämistä nykyisellään. Perjantaina aamupäivällä adressissa oli liki 1400 nimeä.

Lääkintöneuvos Ulla Mattelmäen kokoamassa Pirkanmaan terveydenhuollon järjestämissuunnitelmassa yöpäivystystä on ehdotettu lakkautettavaksi. Käytännössä Sastamalasta tulisi jatkossa matkustaa ensiapuun Acutaan Tampereelle.

”Päivystystoimintaa on ehdotettu lakkautettavaksi Vammalan sairaalan ensiavussa, samaan aikaan kun potilaskuljetuksiin on suunnitteilla suuria säästöjä. Kustannuksia ollaan karsimassa myös sairaalan muusta toiminnasta. Käytännössä päivystävän lääkärin puuttuminen sairaalasta öisin ja viikonloppuisin tarkottaisi suurelta osin koko sairaalan toiminnan alasajoa”, vetoomuksessa todetaan.

Haasteellinen aikataulu

Sastamalan ja Kiikoisten yhdistymishallitus käsittelee terveydenhuollon järjestämissuunnitelmaa maanantaina 3. syyskuuta. Lausuntoesityksen perusteella suunnitelmaan ehdotettavat muutokset ovat pieniä, eivätkä koske yöpäivystystä.

Sairaanhoitopiirin asettaman aikataulun mukaan kuntien hallitusten ja valtuustojen tulisi käsitellä suunnitelmaa lokakuun aikana. Sastamalan kaupungin hallintojohtaja Hannu Nikkilän mukaan aikataulu on kunnallisvaalien takia hankala. ”Aikataulusta varmasti keskustellaan, sillä valtuuston seuraava kokous on 24. syyskuuta. Seuraava kokous onkin sitten vasta vaalien jälkeen, uudella valtuustokokoonpanolla 12. marraskuuta”, Nikkilä toteaa.

Vetoomus sähköisenä ja paperimuodossa:

Vetoomus Vammalan aluesairaalan ensiavun toiminnan jatkumisen puolesta on allekirjoitettavissa netin lisäksi paperiversiona.

Nettiadressi on Adressit.com -sivustolla osoitteessa: http://www.adressit.com/vammalan_sairaalan_ensiavun_toiminnan_jatkuttava

Perinteinen adressi asiasta on jaettu Vammalan aluesairaalan ensiapuun ja sairaalan kahvioon, Hopun apteekkiin, Vammalan 1 apteekkiin (=keskustan apteekki), Tyrvään sivuapteekkiin, keskustan, sillan puoleiseen R-kioskiin ja Heidin hierontaputeliin. Vetoomuksen voi allekirjoittaa myös VAS:n kahviossa, keskustan apteekissa ja Heidin hierontaputelissa. Adressia on tiettävästi tarkoitus jakaa myös taajama-alueen ulkopuolelle.

 

  • Matti Ojala

    Vammalan Aluesairaala on tällä hetkellä erittäin korkeatasoinen ja ihmisläheinen hoitolaitos. Itse koin sen vuonna 2006 kun sain hoitoa pallolaajennuksen jälkeiseen hoitoon. Olemme saaneet kolme lasta jotka kaikki on jouduttu synnyttämään keisarinleikkauksella. Saamamme kohtelu oli erittäin positiivista kiitos silloisen ylilääkärin Eelis Revon . Nyt hänen työnsä ollaan poistamassa , koska joillekin tahoille ei käy. että täällä osataan asiat. Nyt paikkakunnan päättäjät ja ennenkaikkea oman kaupungin kansanedustajan olisi aika nousta parrikaadille. Ei kaikki asiat ole rahasta kiinni vaan tahdosta hyvän asian puolesta. Ei ole tärkeintä onko kaupungin tulos positiivinen vai negatiivinen. Älkää antako tulevien kunnallisvaalien vaikuttaa päätöksiin. Ps. Muistakaa , jos nyt annatte periksi se on menoksi, jota me kaupunkilaiset emme hyväksy.

Kommentointi ei ole käytössä.