Sastamala lakkaa perimästä vuokraa metsästysmaista


Sastamalan kaupunki ei peri enää ensi vuodesta alkaen vuokraa metsästysseuroille vuokraamistaan maista. Osasta metsästysvuokrasopimuksista on tähän saakka peritty vuokraa alkavalta viisivuotiskaudelta. Kaupungin kannalta kyse ei ole suuresta summasta, sillä kaikkiaan vuokraa on kertynyt kaudelta 464 euroa.
Sastamalaan vuoden alussa liittyvässä Kiikoisissa ei ole peritty metsästysmaista vuokraa lainkaan. Asia otettiinkin mukaan Sastamalan ja Kiikoisten yhdistymissopimukseen, jossa mainitaan, että vuokrausperiaatteet selvitetään kuluvan vuoden aikana.
Myös Mouhijärven alueella oli ennen kuntaliitosta käytäntö, jonka mukaan metsästysoikeus luovutettiin vuokralaiselle vastikkeetta. Mouhijärven kunta teki vuonna 2007 Mouhijärven Metsästysseura ry:n kanssa 30-vuotisen metsästysvuokrasopimuksen.

Sopimukset yhtenäistetään

Nyt kaupunki vuokranantajana tarkistaa loppuvuoden aikana kaikki metsästysvuokrasopimukset ja korjaa ne yhteneviksi. Samalla se luovutta metsästysoikeuden vastikkeetta 1.1.2013 lukien toistaiseksi metsästysseuralle tai -yhdistykselle. Metsästysvuokrasopimus koskee kaikkea metsästystä.
Kaupungilla on tällä hetkellä vuokrasopimus yhdentoista metsästysseuran kanssa. Maiden vuokraajat ovat Heinoon Metsästysseura, Karkun Metsästysseura, Kiikan Metsästysseura, Keikyän Eräveikot, Levon Metsästysseura, Lopen-Perän Metsästysseura, Mouhijärven Metsästysseura, Myllymaan metsästysseura, Suodenniemen Metsästysseura, Stormin Metsästysseura ja Tyrvään Metsästysyhdistys. Mukaan joukkoon tulee ensi vuoden alusta alkaen Kiikoisten Metsästäjät.

  • Kiikoslainen

    Jotain sentään saatiin aikaiseksi! Vuosi meni ennenkuin tiesivät perivätkö vuokria vai eivät mutta nyt on asia kunnossa. Nopeita virkamiehiä Saastalamassa!

Kommentointi ei ole käytössä.