Virkamiehet eivät avaisi Keikyän uimahallia, luottamushenkilöiden kanta selviää pian

Keikyän uimahallin ovi laitettiin kiinni viime kesänä, kun Kemira Oyj vetäytyi hallin ylläpitämisestä.

Keikyän uimahallin uudelleen avaaminen ei ole ollut mukana Sastamalan kaupungin ensi vuoden talousarvion valmistelussa. Hallin avaamisen nettokustannukset olisivat 145 000 euroa.
Uimahallin avaaminen edellyttää valvontahenkilökunnan lisäämistä. Talousarvion tulisi sisältää kahden uuden työntekijän palkkaaminen. Tämän lisäksi eläkkeelle jäävän henkilön tilalle tulisi palkata työntekijä.
Menot olisivat yhteensä noin 170 000 euroa, josta kolmen henkilön palkkakustannukset ovat 90 000 euroa sekä energian, kemikaalien ja kunnossapidon osuus 80 000 euroa. Tuloja uimahallin lasketaan tuovan 25 000 euroa.
Virkamiesvalmistelussa on lisäksi nähty, että kahden lisähenkilön palkkaaminen ei ole henkilöstömäärän vähentämistavoitteen mukaista.
Asian valmisteluvastuussa ovat liikuntapäällikkö Veli-Matti Tapio, apulaiskaupunginjohtaja Jaakko Erjo, talousjohtaja Elina Alajoki ja kaupunginjohtaja Paavo Salli.

Kaupunginhallitus käy ensi maanantaina suunnittelukeskustelun Keikyän uimahallin avaamisen sisällyttämisestä vuoden 2013 talousarvioon ja tarvittavien korjausinvestointien toteuttamisesta mahdollisesti vuonna 2015.
Keikyän uimahalli on ollut suljettuna viime kesästä alkaen. Hallirakennus on Kemira Chemicals Oy:n omistama. Maapohjan omistaa puolestaan Nokia Asset Management Oy.
A-Insinöörit Suunnittelu Oy on tehnyt Keikyän ja Kiikan uimahalleista kuntokartoituksen, jossa on esitetty korjausinvestointeja.

  • puolesta

    Mitä Salli tekee valmisteluvastuussa , no tietysti koska vastustaa ja jää sit eläkkeelle!!!!

  • Nimetön

    Keikyää on murjottu Sastamalassa siihen malliin että oma veikkaukseni on että kunnan raja tulee siirtymään muutaman vuoden päästä.

  • Nimetön

    Kannattais ottaa konsultti tutkimaan haluaako Sastamalalaiset uuden uimahallin.

    • Tiedetään jo

      Konsultteja ei tarvita sillä kanta on jo pitkään ollut selvä. Sastamalan asukkaista suurin osa kannattaa uuden kunnollisen uimahallin rakentamista ja ovat niin kyllästyneitä tähän paskan jauhantaan mitä on jatkunut jo vuosikymmeniä.

      Päättäjät ovat haaskanneet vuosi toisensa jälkeen uimahalli rahat turhuuksiin ja kohta ainakin minä lopetan veronmaksun tähän kylään ellei sitä hallia ala tulemaan.
      Miksi tukea tällaista kylää kun muualla saa verorahoilleen vastiketta.
      Täällä loputkin palvelut pihistetään ja naurettavinta on kun katuvaloistakin säästetään sieltä täältä taajamassa jossa ihmiset menevät aikaisin aamulla töihin ja joutuvat kulkemaan autojen sokaisemana pimeällä ja liukkaalla.
      Hävetkää!!

  • Nimetön

    Mennään Huittisiin, ja aloitetaan samalla kimppaneuvottelut Sastamalan, Huittisten ja Punkalaitumen kesken.

  • Nimetön

    Huittisten uimahallin uusimisen valmistuttua ei Keikyästä saada juuri mitään tuloja. Saadaanpahan taas kolmelle virkamiehelle viiden vuoden varma työpaikka.
    Kukahan tuonkin arvion on tehnyt, että kolme riittäisi uimahallin pyörittämiseen. Yksi on vuosilomalla, toinen kiintiösairauslomalla ja kolmas oikeasti sairaana. Miten halli muka tuolla määrällä voisi toimia kaupungin toimesta???

  • Nimetön

    Kerrankin täysjärkinen ehdotus virkamiehiltä. ei korjailla vanhoja halleja, laitetaan uuden rakentaminen vireille, näin tehden tulee pidemmän päälle edullisemmaksikin.

  • Nimetön

    Uuden rakentamiseen menee joka tapauksessa vuosia. Kiikassa on kuulemma ahdasta, olisiko sittenkin viisasta avata halvalla ylläpidettävä Keikyän halli? Väliaikaisratkaisuna.

  • Nimetön

    Keikyän halli auki ja jäärät saa lopettaa uuden hallin vohkaamisen.

  • Hah hah

    Keikyän halli ei ole Sastamalan oma joten suut suppuun ja kuka helkutti sinne korpeen viitsisi mennä postikortin kokoiseen lätäkköön uimaan??Kunnollinen oma UIMAHALLII TÄNNE SASTAMALAAN täällä se suurin osa käyttäjistäkin asuu.

    • Nimetön

      siis eikö Keikyä ole SASTAMALAA? Vai eikö täällä korvessa asuvat kuulukkaan SASTAMALAAN?? Mikäli tarkoitetaan ”suurimmalla osalla asujista” tässä entisen vammalan alueella asuvia, niin tiedoksenne että tällä hetkellä Sastamalassa asuu väkeä melkein yhtäpaljon keskustan ulkopuolella kuin siellä maanmainiossa keskustassa..

      Uusi uimahalli olisi hyvä, mutta EI sitä tarvitse sinne keskustaan rakentaa! Sastamalassa kun on pinta-alaa muuallakin!! Siihen kuuluu nämä korvet keskustan ympäriltäkin!

  • Nimetön

    Hallin käyttöön avaaminen on neuvottelukysymys, eihän kunnan nykyään tarvitse itse kaikkea omistaa… Siitäpä tulikin mieleeni että eikös joku rikas yrittäjä voisi rakentaa Sastamalaan sen kauan suunnitellun uimahallin, Satonen tai joku muu? Kaupunki sitten ostaisi niitä palveluja. Vielä tuohon 14:51 kommenttiin, näin laajassa pitäjässä palvelut pitää olla hajautettuna -se on tasapuolista! Sikäli on ihan hyvä että Keikyän hallin avaamisesta edes neuvotellaan! Eihän Keikyässä enää paljon palveluja ole jäljellä…

    • entinen kepulainen

      Hallin avaaminen ok kun löydetään rahoitus ! Koska kepu tehnyt aloitteen niin kertokaa mistä karsitaan? Samoin moni kepulainen olisi alentanut Nienen Tainan Esityksen mukaan kiinteistöveroja, joka olisi tehnyt tulojen vähennystä – n. 130.000 e Eli kertokaa konreettisiä esityksiä, millä kaupungin talous pidetään positiivisenä !!!! Politiikassa pitää olla vastuuta !!

      • tuntematon

        No nyt on kerrankin asiaa kirjoittajalla!!! eli että politiikassa pitää olla vastuuta!! Kuka on vastuussa siitä , että Sastamalan talous on niin kuralla , että yhdistysten , seurojen ,kolmannen sektorin pitää maksaa 130000 e ,koska kaupungin kassa ammottaa tyhjyyttään!!!!!!! . Ja äänestäjät menivät ja äänestivät ne päättäjät ,joiden todellakin pitäisi olla vastuussa nykytilanteesta . Mietippä missä oltaisiin ilman kuntaliitosten porkkanarahoja n 10000000 e siis kymmenenmiljoonaaeuroa . Kyllä menee monta valtuusto ja vaalikautta että saadaan aiemmesta päätöksistä johtuva katstrofi korjatuksi!!!!!!! Että Suuri ja Mahtava sastamala……….. ja uimahallikin vielä ……….

  • Nimetön

    Niin on tässä kylässä muutama rikas yrittäjäkin ja kunhan he porukalla rakentaisivat sen hallin niin kyllä käyttäjiä löytyisi mutta karu totuus vain on kyllä se että sellaisen laitoksen on sijaintinsa puolesta oltava siellä missä suurin käyttäjä määräkin on tai muuten ei kävijöitä ole riittävästi.

    Mitä hajauttamiseen tulee niin uimahallin paikka ei ole keikyässä ja siitä on turha edes neuvotella. Sama pätee kiikkaan.

    • entinen kepulainen

      No kepu pettää aina !!! ei mitään uutta Kiikoisissa aina nähty !!!!!

    • tuntematon

      Sastamalassa on todellakin rikkaita yrittäjiä .Ovat rikastuneet kovalla työllä ja tekemällä oikeita päätöksiä ja valintoja . Sen vuoksi kukaan menestynyt yrittäjä ei tule laittamaan rahojaan uimahallin tapaiseen hankkeeseen . Miksi Sastamalan innokkaat uimarit eivät kokoa rivejään ja lähde takaajiksi ko hankkeeseen . Jos esim 2000 henkilöä vetää nimensä velkapaperiin , niin saa sillä jo jotain aikaiseksi . Onkohan sitä todellista tahtoa sen hallin tekoon.

      • Veroille vastiketta!

        Vai pitäisi vielä veronmaksajien vetää nimiä velkapapereihin vaikka verorahoille kuuluu saada vastikkeeksi palveluja.
        Verorahoja on tuhlattu nyt niin paljon muihin turhuuksiin kuten Pukstaaviin ja Areenoita ja jäähallia ym on se perkele ettei yhtä uimahallia saada 50 vuoden aikana rakennettua!! Siksihän täällä veroja maksetaan että saataisiin palveluja! Uimahalli palvelee KAIKKIA TASAPUOLISESTI!

      • Nimetön

        Pukstaaviin ja Kirjapäiville menee niin paljon rahaa että sillä summalla saataisiin paljon sellaista joka vaikuttaisi useampien kuntalaisten elämään! Kirjapäivät ovat lähinnä turisteja varten. Ja tietty kaupungin markkinointia. Silti ne maksavat liikaa kuntalaisille! Tietääkö kukaan paljonko rahaa on tähän mennessä käytetty Pukstaaviin?

      • Tätsä

        Ei VKP ole mikään turistitapahtuma, vaan tapahtuma, joka tuo paljon väkeä
        kaupunkiin

      • tuntematon

        Puksaavit ja kirjailijapäivät on muualta tulleen paremman väen juttuja . Miksei tavallinen pulliainen saa uida Vammalassa.

      • Helkutti

        Mitä niistä? Ainahan käyttökustannuksia tulee joka asiasta.
        Käyttäjiä löytyy ja he maksavat verojen lisäksi pääsymaksut.

      • Tätsä

        Verokertymä on se,mikä se on ja sillä saadaan nykyiset palvelut. Pääsy-
        ,maksuilla ei uimahallia ylläpidetä. Oletko siis valmis maksamaan enemmän
        veroja?

  • p

    ei sastamalassa tarvita uimahallia eikä huittisissa toria, kuljetetaan tortaina ja lauantaina linja-autolla sastamalaiset uimaan ja huittislaiset torille.

  • Uimahallin paikka

    Uimahalli on palvelu, jonka tulee sijaita lähellä suurinta käyttäjäjoukkoa. Siis suurimpien koulujen lähellä, linja-autoaseman lähellä ja siellä, missä asuu suuri massa. Sastamalassa sen paikka on nykyisellä Pilven tontilla, johon on jo suunnitelmat olemassa. Sylvään koulu, lukio ja Marttilankoulu voisivat helposti käyttää sitä liikuntatunneillaan ilman kuljetuksia. Myös Muistolan ja Varilan sijaitsevat vielä lähellä. Pienempien koulujen oppilaiden kuljetus on halvempaa, kuin suurten joukkojen. Myös ikäihmisistä suurin joukko asuu Sastamalan keskustassa. Myös kaupungin keskustan asukkaat ilmaisivat tahtonsa kuntavaaleissa: Ilmari ja sdp saivat ääniä, kokoomus menetti ääniä uimahallivastaisuudellaan. Kokoomuksesta lähtivät myös ennen vaaleja pois ne ehdokkaat, joita uimahalliasiassa olisi äänestetty. Tähän varmaan syy löytyy puolueen sisältä. Jos Kiikan ja Keikyän uimahallien käyttöä jonkin aikaa jatketaan, pitää se tehdä pienin kustannuksin. Muuten se on hukkaan heitettyä rahaa. Ei niistä enää kunnollista halia saa. Tämä on realismia. Siis älkää hakatko suuria määriä veronmaksajien rahoja vanhoihin uimahalleihin. Käydään mieluummin jonkin aikaa Huittisissa ja Nokialla (ja tehdään siellä tietysti sitten myös ostokset).

  • Nimetön

    Herätkää jo uimahallin vaatijat… Ja katsokaa kuin kangaslallakin on jo käynyt uuden hallin kanssa… http://www.aamulehti.fi/Pirkanmaa/1194771961165/artikkeli/uimahalliyhtio+nostamassa+uimaseuran+sisaanpaasymaksuja+63+prosenttia+kangasalla.html. Ajatte omia itsekkäitä ajatuksianne eteenpäin ettekä katso tilannetta sastamalan kaupungin todellisen taloudellisentilanteen kantilta. Ja mitä se hyödyttää että halli sijaitsee keskellä sastamalaa??? Kun jonkun on aina liikuttavat syrjäkyliltä tai keskustasta uimahallille omalla kyydillään. Ei se helpota kuin keskustan asukkaita että saisitte sen omille apajillenne. Taistelette siellä jo muutenkin kaavaehdotuksista ja rakentamisista.. Mitään ei saisi rakentaa eikä kukaan saisi yrittää tai menestyä sastamalassa. Mutta uimahalli mielestänne on rakennettava verorahoilla.

    • anonyymi

      ” 1,70 eurosta 2,70 euroon käynniltä eli korotus on 63 prosenttia.” Paha?

  • Uimahallin paikka

    Pitääkö rautalangasta vääntää, että sitä pienemmät kuljetuskustannukset on ja sitä vähäisempi porukka joutuu liikkumaan, jos halli tai muu vastaava palvelu on siellä, missä on myös suurin käyttäjäjoukko. Jos asuu yksinään 30 kilometrin päässä kaikesta, niin varmaan on joka paikkaan muualle pitkä matka. Ei tule liikekeskus tai iso autoliike sinun viereesi, vaikka kuinka huudat ja syytät poliitikkoja.

  • tampereella syntynyt

    Uimahali tänne Sastamalan keskustaan ja pulinat pois. Syrjäkylien ihmisten on asiollaan käytävä kumminkin keskustassa niin miksei samalla uimahallissakin. Se on palvelua joka sopii kaikille toisin kuin areenat ja jäähallit. Vihonviimenen keksintö on tuo ruokatehdas sen sijaan olis ollut järkevää rakentaa uimahalli. Kohta sen huomaavat jo muutkin kuin mina

    .

    • tuntematon

      Kuka niitten rehutehtaitten ja areenoitten tekemisestä on ollut päättämässä , onko niillä nimiä , vai ittelläänkö noi on alkanu rakentua ?

      • Nimetön

        Sen rehutehtaan ja koko turhan Hopunkallion hinnalla olisi rakentanut komean uimahallin! Kuka sen koko Hopunkallion halusi tehdä, kenellä on siitä vastuu!? Nyt sitten yksityiset vanhusten palvelutaloja rakentaneet joutuvat lujille kun satuttiin rakentamaan ylimääräinen kerros Hopunkalliolle ja johonkin käyttöön se pitää saada ettei mene päätöksen tehneiltä maine…

    • tuntematon

      Sastamala ei ole senkokoinen kaupunki , vaikka jotkut niin luulee !!!

      • tuntematon

        No ei todellakaan . Tervetuloa reaalimaailmaan suuruudenhulluista harhoistanne .

Kommentointi ei ole käytössä.